Hodnocení STAR WARS: Epizoda 1 - 3 Kolekce (3 Blu-ray)

Celkem hodnocení: 12 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:2.12.2015
Dominico | 2.12.2015 11:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Obsah  

Bonusy  

Verdikt

   
mevriks | 17.4.2015 12:05 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

   
Masarka14 | 31.10.2014 20:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
becanmar | 15.1.2014 21:01 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení se mi líbí. Pěkný rukávek, pěkný přebal, škoda, že chybí vnitřní artwork. Tato sága by si ho rozhodně zasloužila.

Video  
Obraz je perfektní, hlavně z toho důvodu, že je většina scén nové trilogie spíše digitální, než točená v krajině.

Audio  
Jsem zastáncem dabingu a proto jsem koukal v 5.1 CZ stopě a rozhodně není co vytknout. Zvukové efekty za 1.

Bonusy  
Jak nejsem bonusový maniak, škoda, že tato sada jich neobsahuje více. Samozžejmě na druhou stranu za luxus se platí a měl bych poté volit 9BD edici.

Verdikt
Zarytý fanoušek staré ságy mohu řící, ze jsem i snovouvelici spokojen, aproto mi ve sbírce rozhodně chybět nesmí.

   
vorez | 9.12.2013 11:29 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Plastové balení v pěkném "rukávku", škoda že uvnitř není artwork

Obsah  
Nová triloge pěkne pohroadě na jednom míste. Jedla se o velmi povedené filmy s precizním přepisem na Blu-ray

Bonusy  
Na discích jsou audiokomentáře. Pokud chcete bonusovou nálož, tak jdetě do kompletní edice Star Wars.

Verdikt
Pokud se někomu líbíla jen nová trilogie a chce ušetřit, tak pro nej tato edice smysl má, ale každý správný SW fanoušek jde do kompletní kolekce, kde dostane navíc bonusvé disky!

   
Black | 8.12.2013 00:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
FilmFan24 | 7.12.2013 15:49 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu pavlisc | 5.11.2013 11:45

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Vynikající kolekce pro příznivce trilogie Star Wars.Moc hezké provedení kolekce.Český popis na obalu.Super obraz a zvuk.Urcite mohu jen a jen doporučit.

   
gregg | 12.5.2013 01:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Výborný obraz i zvuk, sběratelská edice. Pro fanoušky naprostá nutnost. Kvalit původní trilogie sice nové díly nedosahují, alespoň dle mého názoru, přesto zábavná podívaná na deštivé víkendové odpoledne.

   
Ananbelle | 13.4.2013 10:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tato trilogie ve mně vždy vzbuzuje rozpaky. Na jednu stranu se mi líbí, ale na druhou zase ne. Takhle to má ale spoustu fanoušků. Tohle mě ale neodradilo od toho, abych si svou sbírku doplnila a SW 1-3 koupila. Prostě i tahle trilogie do fandomu patří. Navíc užít si počátky Dartha Vadera ve skvělé kvalitě vždy potěší. :-)

   
Uživatel z e-shopu kedlubenx | 10.4.2013 22:19

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Naprostá klasika a navíc v blu-ray kvalitě. Obraz i zvuk jsou perfektní. Docela pěkný ozdobný "rukáv" z tvrdého papíru. Všechny tři filmy jsou pak vloženy do jednoho trojobalu.

   
tnp101 | 11.4.2012 23:52 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
FILMY:
Epizoda I: První epizodu novější trilogie ze světa Star Wars člověk buďto nenávidí nebo je s ní tak nějak spokojen. Asi málokdo jí však vyloženě miluje a přesně toto je důvod, proč se do historie kinematografie zapsala jako nejméně povedený a především oblíbený film ze série. Ono zde v podstatě není až tak moc co kritizovat. Atmosféra je sice na hony vzdálená té v původní trilogii, ale nastolení toho pravého úvodu pro zbytek (resp. celou) ságy se povedlo elegantně, akce nepostrádá tempo a v neposlední řadě i relativní zdařilost při výběru herců (nemám na mysli výkony), či tradičně povedená hudba. Nejen tyto aspekty z filmu dělají bez problému stravitelnou záležitost, což, myslím, musí uznat i ti největší odpůrci. Překombinovanost se dá v klidu překousnout a na Jar Jar Binkse jsem si postupem času docela zvykl a už mi neleze tak na nervy. To nicméně nemění nic na faktu, že právě tato postava je s přehledem tím největším průšvihem celé filmové série. 65%
Epizoda II: Pokrok v porovnání s předchozí epizodou znatelný na první pohled. Zatímco předchozí díl v lecčem působil jako dítě předškolního věku, tentokrát tu máme čerstvě dospělého nástupce. Přesto je druhá epizoda paradoxně více hravá. Dějovou linku samozřejmě posouvá podstatně dost dopředu, s přívalem informací to však nepřehání tolik, jako tomu bylo u „Skryté hrozby“. Místo toho divákovi servíruje jednu vydařenou akční scénu za druhou, díky čemuž je tempo přímo vražedné. Jak se mi zprvu zdála 142 minutová stopáž enormní, v závěru bych ještě několik desítek minut navíc uvítal s otevřenou náručí. S původní trilogií samozřejmě nesrovnatelné a už vůbec ne bez absence slabších momentů, zábavné však náramně. 70%
Epizoda III: Bez debat nejpovedenější epizoda novější trilogie a zároveň asi i nejtemnější část celé ságy. Epické a emocemi nabušené zakončení jedné z největších filmových sérií všech dob se vyvedlo takřka dokonale. A co zní ještě lépe, je fakt, že navázání na čtvrtou, potažmo první a nejstarší „Novou naději“ působí až nepřirozeně přirozeně - vždyť ty filmy od sebe dělí skoro 30 let! Zatímco v první polovině je to stále ten novotou působící prequel, v té druhé, i přes podstatně naleštěnější zevnějšek, se stav mé mysli pohybuje na frekvencích nemálo podobných těm, jež moduluje při sledování tří klasických epizod a to nejen díky dějové návaznosti, což by bylo pochopitelné, ale i z pohledu takového toho specifického filmového kouzla. Přiznám se, že postupem času začínám mít „Pomstu Sithů“ raději, než „Návrat Jediho“. 85%

NOVÉ ÚPRAVY STRÝČKA LUCASE:
Jediným viditelným zásahem Georgem Lucasem je tentokrát pouze digitálně animovaný Yoda v první epizodě.

OBRAZ:
A nyní již k technické stránce disků. Poměr stran obrazu se od minula nezměnil, všechny tři snímky jsou opět prezentovány v poměru 2,35:1. Vzhledem k roku vzniku se očekávala maximální možná kvalita. První epizoda tyto požadavky bohužel ani zdaleka nesplňuje. Ostrost je při nejlepším lehce nadprůměrná, celkově však ne zrovna úžasná. Kontrast je nižší, ale barvy uspokojivé. Obraz působí docela ploše a velice jemně s viditelným použitím vyhlazovacího filtru. Zrno je tedy takřka zcela eliminováno (točilo se na 35mm) částečně na tom však tratí detaily, kterých si moc neužijeme, i když se pořád jedná o markantní posun v porovnání s DVD. Co však na video-discích předchozí generace nebylo tolik patrné, je značné zestárnutí CG animace. Nejenže textury postrádají pro vysoké rozlišení nutnou dávku detailnosti, modely jsou do obrazu vloženy docela necitlivě - jednoduše nezapadají do okolí a to především v případech, kdy se v jednom záběru nachází s živým člověkem. Chápu, že zdrojový materiál má své limity, ale s tímto se určitě dalo něco dělat. Místo změn ve filmech si mohl George Lucas dát tu práci a tento docela podstatný neduh alespoň částečně odstranit. Skoro jako kdyby se při přípravě snímku pro třetí rozměr na jeho dvourozměrnou HD podobu vykašlal. „Skrytá hrozba“ je podle mnohých nejhorší epizodou ságy a byla odměněna nejslabším obrazem v kolekci. Abych však nepřeháněl, netvrdím, že vypadá špatně, pouze průměrně. To epizoda „Klony útočí“ již vypadá lépe. Stále však ne dokonale. Ostrost i detaily jsou znatelně silnější, obraz je ale neustále docela jemný, což je trošku zarážející při pomyšlení, že druhá epizoda se již natáčela kompletně na digitál. Logická je absolutní absence zrna, či šumu a jiných defektů. I tentokrát je kontrast nižší, barvy tudíž působí vybledlejší dojmem, což však nic nemění na jejich kvalitním a bohatém podání. CG animace do obrazu tentokrát zapadá mnohem lépe a i když si stále lze viditelně všimnout méně detailních textur, jedná se o znatelný krok kupředu. Uměleji tentokrát paradoxně působí spíše živí herci a jejich interakce na počítačem animovaném základě, ale to už bych moc rýpal. Jedná se o kvalitní přepis, který sice zdaleka není referenční, ale určitě nezklame. A když už mluvíme o referenčním obrazu, můžeme přejít ke třetí epizodě. Ta totiž na rozdíl od dvou předchozích vypadá naprosto dokonale. Ostrost i detaily na maximální úrovni, barevné podání i černá k nakousnutí, vynikající hloubka a nespočet dalších superlativů. CG animace pochopitelně lehce zestárla, pořád se na ní ale kouká dobře a ve scéně s živým i umělým prvkem zároveň působí vše relativně přirozeně. Dál už to snad ani rozepisovat nemusím. „Pomsta Sithů“ využívá Blu-ray formát na maximum. A ještě jen tak pro zajímavost, klasický textový prolog v úvodu každé epizody je v druhé a třetí zcela počeštěn.

ZVUK:
Zvuk s THX certifikací je u všech třech filmů opět prezentován formou DTS-HD 6.1 MASTER a ať už byly disky s původní trilogií jakkoliv úžasné, zde je tomu ještě lépe. Famózní prostorovost, hloubky, detaily, zvuk dialogů - vše nelze označit jinak než slovem dokonalost. Zvukově jedny z nejlepších disků, jaké jsou dnes k sehnání. Jen tak pro zajímavost, třetí epizoda je na hloubky nejméně agresivní ze všech šesti epizod, neznamená to však, že by nezněli fantasticky. České stopy jsou opět zastoupeny formou DD 5.1 a ve všech případech se jedná o jediné dabingy, které na tyto filmy v současné době existují, pouze nově namixované, případně doplněné o nějaké ty nové maličkosti, které si pro nás Lucas v rámci Blu-ray vydání připravil. Zda jej upřednostníte je na vás, ale minimálně z pohedu zvukové kvality stopy oproti originální HD stopě výrazně tratí, samotný dabing jinak ujde. Zajímavostí bezpochyby je, že se jedná o první ucelené vydání, které obsahuje dabing pro všechny filmy.

BONUSY NA FILMOVÝCH DISCÍCH:
Na každém disku se pak kromě filmů opět nachází ještě dvojice audio komentářů a to ve stejném formátu i kvalitě jako u disků s původní trilogií (viz první část recenze). A tím bych mohl zhodnocení novodobé trilogie Star Wars utnout.

FINÁLNÍ VERDIKT A PROCENTUÁLNÍ HODNOCENÍ KOLEKCE:
Čekání na příchod Star Wars na modrý způsob se vyplatilo. Po technické stránce se až na pár mušek jedná o famózní zážitek. Těm, co nedychytí po hodinách bonusových materiálů, vřele doporučuji právě tyto edice s izolovanými trilogiemi bez bonusových disků (navíc dostanou výtečné komentáře). 80%

PRO VÍCE RECENZÍ NAVŠITVTE MŮJ PROFIL NA ČSFD - tnp101