Hodnocení CAPTAIN AMERICA: První Avenger 3D + 2D Steelbook™ Sběratelská limitovaná edice + DÁREK fólie na SteelBook™ (Blu-ray 3D + Blu-ray)

Celkem hodnocení: 15 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:27.11.2014
Havala | 27.11.2014 20:22 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Holy Grail steelbooků. Nejen dokonale vypadá, ale stal se kultovní během pár měsíců a všude je vyprodaný.

Video  
Referenční obraz, ale zde se prostě HD nemohlo až ta k dokonale prověřit jako u jiných titulů. Marvelovky si ale producenti vždy bedlivě ohlídají.

Audio  
Ani zde nelze nic špatného říct. Možná na můj vkus se šetřilo v LFE. Podobné tituly si zaslouží adekvátní basy.

Bonusy  
Jsou to spíše střípky, ale na druhou stranu musíme uznat že v HD a s CZ titulky, Takže spokojenost.

Verdikt
Hm, shánějte kde se dá, ale moc jich už není. Koupil bych i EN verzi je kvůli tomu nádhernému steelu. Je fakt bomba.

   
jojo33331 | 23.8.2014 18:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balenie je prekrásne :) je to jeden s mojich prvych steelbookov :)hlavne je krasny ten stit na prednej strane steelbooku

Video  
Video je super :) nezaznamenal som neaky velikanske chyby :) je pekne farebne :) aj 3D sa da aj ked je len preistorove :)

Audio  
Tak anglicka DTS-HD stopa je super :) nemam je co vytknut :) česka audio stopa je v poriadku dabing sa vydarol :)

Bonusy  
Celkom pekne bonusy aj ked ich tam mohlo byt viac aspon si myslim :) ale co uz nemozme mat vsetko :)

Verdikt
Tak keddže sa jedna o moj prvy steelbook som snim velmy spokojny :) kvalita spracovanie je super :) video , audio proste vsetko je super :)

   
Solomont | 26.1.2014 11:41 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

   
Steelfall | 20.1.2014 11:03 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Krásný steel, jeden z nej co u nás vyšel.

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt
Konečně jsem sehnal tento už téměř nesehnatelný steel :)))

   
Rankin Fitch | 1.10.2013 15:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Jeden z nejkrásnějších steelbooků, které byly u nás k mání. Balení, které obsahuje 2D i 3D verzi, není co dodat a především ani co vytknout.

Video  
Filmové zpracování prvního Avengera se po obrazové stránce vytáhlo jak se patří. 3D je mimochodem opravdu velmi vydařená věc.

Audio  
Film, který zvukovými efekty přímo překypuje. Už když jsem ho viděl ve 2D, tak to byl slušnej nářez. Na 3D verzi je stopa stejná a zážitek ještě větší.

Bonusy  
Jsou jen na 2D disku, ne že by jich bylo kdovíjak moc, ale aspoň mají české titulky. Takže tady jen za "4", ale buďme v dnešní době ráci, že nějaký jsou. Je čím dál větším zvykem vydávat holé filmy, pomalu už i bez menu.

Verdikt
Stylové a krásné balení fajnového filmu, který fanoušky žánru rozhodně má čím potěšit. Mohlo být víc bonusů, ale jak jsem psal - buďme rádi aspoň za ty co jsou. Celkově 95/100. :-)

   
Hexxis | 22.9.2013 09:45 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Nádhernej lesklej steelbook s embosem, ikdyž film nepatří k tomu nejlepšímu ve své kategorii, tak sem tenhle BR musel mít

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Velmi slušnej film od Marvelu, CA je super postava - komixi s ním patří k tomu nejlepšímu. Film mohl být možná lepší. Balení je top.

   
majk11 | 14.9.2013 15:37 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Plechová krabička je to nejlepší co si múže sběratel přát. Artwork je nádherný s předním embossem. Opravdu skvost.

Video  
Obraz je velmi pěkný, čistí a přizpůsobený prostředí. Nenalezeny chyby ale tohle je u Marvelu Standart.

Audio  
Originální DTS-HD 7.1 je velmi dynamický a plný basů. U CZ dabingu se mi zdály malinko slabší dialogy z centrálního reproduktoru, ale jinak spokojenost.

Bonusy  
Veelikánská spokojenost s Bonusy. Přesně tak jako je to u Marvelu zvykem. Podpora českého jazyka titulkama je velkým plusem.

Verdikt
Naprosto skvostné balení pro fandy Marvelu a všech komiksovek. Za sve penize dostanete pořadně natřískané disky včetně bonusové nálože. Jen doporučuji.

   
Milan89 | 9.9.2013 17:21 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Dezz66 | 22.8.2013 11:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
naprosto nejkrásnější steel v mé sbírce (také můj první) a rozhodně nejlépe zmáknutý Marvel, i když né můj nejoblíbenější

   
HammerJoe | 8.8.2013 17:38 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
FilmFan24 | 24.7.2013 16:57 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Sběratelský klenot mezi Steelbooky.

   
EifelCZ | 17.7.2013 10:50 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Kdo má doma tenhle plíšek, může si s hrdosí říct že má doma klenot. Emsosovaná přední strana s nápisem je nádherná a poničený. zadní strana je fantastická, přes celou plochu krásně zobrazený Kapitán Amerika. BD menu je udělané do stylu válečné doby...ukazuje nejrůznější předměty ze světa filmu a vůbec je to dělaný do takový tý radiostanice, která pípá a na pozadí hraje hudba z filmu. :-) Pěkná smyčka.

Video  
Obrazu není co vytknout, je perfekně čistý a bez chybičky. Nezaregistroval jsem ani výraznější zrno.

Audio  
Co se týče zvuku, vyniká zde docela hudební složka od Alana Silvetriho, která se mu jako vždy povedla. Anglický originální zvuk v 7.1. HD Master Audiu je to nejlepší co může na na modrých pláckách najít a například takový energetický pušky hydry budou v tak kvalitním audiu dobře znít, stejně jako každá jiná akční scéna, kterých není zase málo. Prostě zvuk se povedl.

Bonusy  
Poměrně slabá výbava. Spíš takový malý bonbonky, který toho moc neřeknou. Vystřižený scény jsou docela fajn, ale ty hlavní filmy o filmu tu pořádně ani nejsou. Jen takový ochutnávky, co toho řeknou fakt zlomek. Aspoň, že ten trošek bonusů je česky otitulkovaný.

Verdikt
Jako fanoušek komiksů musím říct, že až na bonusy se blučko povedlo a steelbook patří k mým největším klenotům. Pokud máte možnost, pořiďte ho.

   
Black | 15.7.2013 22:04 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

   
m.abrams | 14.7.2013 17:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
tnp101 | 11.4.2012 23:59 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Z trojice letošních superhrdinských komiksáren řadím „amerického kapitána“ navzdory nejmenšímu očekávání na nejpřednější pozici a to hned z několika důvodů. Tím nejhlavnějším je nejsympatičtější ztvárnění hlavního hrdiny i záporáka a to jak z pohledu představitele, tak napsání, čímž se dostávám k druhému pozitivu a tím je svižné tempo rozumně střídající mluvené sekvence a trikově někdy lehce haprující, avšak přehledně natočenou akci, což mělo i napodruhé v krátkém intervalu za následek mou plnou pozornost po celou stopáž. Příjemně mě potěšila i skutečnost, že se tvůrci vyvarovali přílišného vlastenectví a umí si z něho čas od času udělat srandu a že se moc vážně nebere ani film jako celek. Takže co říct závěrem kromě nepříjemného zjištění o zmeškání domluveného rande? … Klukovská zábava, co mě baví! 80%

RECENZE ČESKÉHO BLU-RAY:

BALENÍ:
„Captain America“ u nás vyšel kromě standardní jednodiskové 2D verze v plastové krabičce, také v limitovaném „steelbooku“ s 2D/3D kombem, kterou jsem se rozhodl pořídit. Jak tomu u těchto balení obvykle bývá, i v tomto případě jde o nesrovnatelně pohlednější kousek do poličky. Přední strana disponuje plasticky vystouplým názvem, který je však zároveň součástí plasticky prohloubeného efektu většinové části přední plochy, což má za následek praktičnost při zařazení krabičky natěsno mezi jiné „steelbooky“, případně klasické plastové krabičky apod., protože z ní nic „nevystoupá“ a vše je v jedné rovině. Každá verze filmu (2D a 3D) zde disponuje svým vlastním diskem, přičemž 3D disk v sobě nese pouze film a žádné bonusy.

OBRAZ:
Nyní přejděme, z pohledu obsahu, k obsáhlejšímu 2D disku. Obraz je prezentován v kino-poměru stran 2,35:1 a na první pohled je patrná notná dávka stylizace, díky níž se zprvu může zdát, že se žádná sláva nekoná. Není to však vůbec pravda. Ostrost je naprosto prvotřídní, stejně jako detaily, které jsou však méně patrné z důvodu relativní jemnosti. Barevná paleta není extrémně pestrá ani sytá a využívá především černých, šedých a modrých tónů s krémovým nádechem, což náramně dopomáhá k efektivitě retro atmosféry a jelikož se točilo na digitál, sbohem můžeme dát i jakémukoliv zrnu. Obrazově se to zkrátka neskutečně povedlo a titul se může právem řadit mezi to nejlepší, i když nepůsobí tak nápaditě jako jiné „popcornovky“.

ZVUK:
Své referenční kvality nezapře ani originální zvuk v DTS-HD 7.1 MASTER, který v každém směru exceluje. Dynamika v hudbě, akci i všude jinde, nespočet detailů rozesetých po všech kanálech, velká agresivita, když je potřeba, maximální prostorovost a mimo jiné i čisté, průměrné hlasité dialogy. Česká stopa v DD 5.1 na tom je zvukově pochopitelně o něco hůř, a přestože dabing nedopadl tak zle, vzhledem k naprosto zpackanému namluvení Red Skulla se držte zuby nehty originálu.

3D VERZE:
3D disk bohužel nemám na čem otestovat, avšak dle ohlasů okolí, po zhlédnutí 3D traileru a už jen samotného faktu, že se ve třech rozměrech nenatáčelo nativně, neočekávejte zázraky. Obraz je navíc údajně o něco tmavější. Ostatní technické aspekty (resp. zvukové stopy, poměr stran) jsou pak totožné z výše rozebíraným 2D diskem. Jak jsem však již uváděl, disponuje pouze filmem a pro bonusy se budeme muset vrátit k 2D disku.

BONUSY:
Začneme audio-komentářem režiséra, kameramana a střihače. Ten není moc zábavný, ani extrémně informačně bohatý, ale vzhledem k ne moc obsáhlé bonusové nabídce, jež následuje, jej nakonec možná i docela oceníte. Následuje 3 minutový film ze série kraťasů z produkce Marvelu s úkolem doplnit mezery mezi jednotlivými filmy z univerza, aby v „Avengers“ vše dávalo smysl. Toto tvrzení je sice v případě filmečku „o veselé historce, která se stala na cestě za Thorovým kladivem“ lehce mimo mísu, ale nemůžu mu upřít zábavnost. Následuje několik videí sloužících jako takový 42 minutový „making of“ o obleku a štítu kapitána, jeho komandu, hydra-technologii a Red Skullovi a jeho masce. Je to sice docela výživných, i když občas nezdravě chválících, 42 minut, ale ke zdokumentování celé produkce bohužel nestačí. Jak jste jistě pochopili, tvůrčím procesem se již žádný z následujících bonusů nezabývá. Zbývá nám 4 minutovka s rychlým shrnutím historie postavy, málo říkající teaser na „Avengers“, pětice smazaných scén včetně alternativního, avšak v podstatě totožného, závěru o celkové stopáži 5,5 minuty se selektivním komentářem a nakonec několik trailerů (2 na film, 1 na hru a 1 na animované „Avengers“). To je bohužel vše, co nám disk z pohledu přídavných materiálů nabízí a po výtečně vybavené dvoudiskovce druhého „Iron Mana“ jsem docela zklamaný. Potěší alespoň jejich plná HD prezentace a až na komentáře plná lokalizace formou českých titulků (u komentářů pak nechybí anglické).

FINÁLNÍ VERDIKT A PROCENTUÁLNÍ HODNOCENÍ KOLEKCE:
Referenční obraz i zvuk, bonusy spíše průměr. Mé konečné hodnocení je totožné, nehledě na verzi balení, kterou si zvažujete pořídit - tj. 75%.

PRO VÍCE RECENZÍ NAVŠITVTE MŮJ PROFIL NA ČSFD - tnp101