Hodnocení Přízraky (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 8 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:4.11.2014
pipapaja | 4.11.2014 19:24 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obyčejný plast s hnusnými reklamami uvnitř a stejným potiskem disku jako předek. Potěší, ale pěkně pohyblivé menu.

Video  
Obraz se na tak starý film výborně povedl a digitální efekty opravdu neztrácejí na kvalitě ba naopak. Škoda že u krotitelů bylo v HD všechnio vidět.

Audio  
Zvuková stopa je dobrá, ale na můj vkus až moc dynamická. Bohužel akorát český dabing se mi moc nelíbil proto jsem volil originál.

Bonusy  
Bonusů je opravdu hodně na katalogovku, bohužel nemají české titulky takže jsou pro mě prakticky zbytečné.

Verdikt
Přízraky jsou průměrným filmem a odpovídá tomu i balení, zvuk, lehce nadprůměrný obraz a nálož bonusů bez titulků. Prostě průměr.

   
Uživatel z e-shopu Vujlák S. | 14.8.2014 19:27

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
corwin78 | 7.8.2014 20:25 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Naprosto běžný amaray, potisk coveru je jednoduchý, ale k tomuto filmu stylový, stejně tak potisk disku. Bohužel vnitřní strana coveru neobsahuje nějaký pěkný obrázek z filmu, ani není prázdná, ale obsahuje nabídku dalších disků Bontonfilmu - fuj, body dolů. Také trvá poměrně dlouho, než se přes kupu nesmyslů a výhružných hlášek dostanete do menu disku, toto opravdu není dobrá vizitka.

Video  
Obraz je u tohoto filmu z roku 1996 překvapivě dobrý, jméno režiséra zřejmě dělá svoje, i když tento film patří spíše k Peterovým slabším dílům. Barvy jsou syté, obraz ostrý, zrna tak akorát, tmavé scény solidně prokreslené.

Audio  
Originální audio má dynamiku a je čisté, ale na nějaký velký surround zapomeňte, občas zamaká subwoofer, ale zadní repro si odpočinou a jen sporadicky z nich něco zaslechnete (třeba střelbu). Nicméně kvalitě není co vytknout. Český dabing už je na tom hůře. Ruchová složka je příliš utlumená a výkon dabérů se zásadně liší. Někteří jsou dobří a není jim co vytknout, zatímco výkon jiných je plochý a bez emocí - určitě se koukejte v angličtině s titulema.

Bonusy  
Bonusů je skoro pět hodin! Peter Jackson vás provede kompletním natáčením a uvidíte jak pracoval v době, kdy ještě neměl na kontě trilogii Pán prstenů. Velmi zajímavé je kouknout se pod pokličku také začínajícímu WETA worksop a WETA digital (srovnejte s prací WETA v bonusech Pána prstenů :-). Kdo jste IT fandové uvidíte krásné mašinky od kdysi legendárních SGI. Ke shlédnutí je také hodinový storyboard, který obsahuje i vystřižené scény. Zkrátka bonusy jsou vskutku výživné, o to větší škoda, že jim chybí česká podpora, za což odebírám jednu hvězdičku.

Verdikt
Přízraky jsou spíše Jacksonovým slabším dílkem, ale co je slabší na mistra je stále dost dobré na ostatní. Je to příjemná duchařina, ve které jasně vidíte Jacksonův filmařský styl, který ukázal už v prvotině Bad Taste a později třeba v Braindead. Na rok 1996 jsou k vidění i slušné CGI triky od tehdy začínajících WETA digital. Takže na závěr zatáhněte závěsy, založte film do přehrávače a příjemně se bavte.

   
VojTEKK | 3.5.2014 18:46 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický amaray, který místo vnitřního artworku obsahuje sadu reklam. Na disku je podobný motiv jako na přední straně,

Video  
Obraz mě mile překvapil, čekal jsem bluray standard, ale řekl bych že je to o úroveň víš. Triky vypadají naprosto perfektně,

Audio  
Originální HD DTS mě trochu zaskočila, celá mi přišla těžce přebasovaná, nevím jestli se jedná o záměr, ale byl jsem několikrát napomínán ať si stáhnu basy.

Bonusy  
Velká porce bonusů, která Vám řekne naprosto vše o tom, jak se film připravoval, dělal a jak jsou všichni dobří. Kvalita SD a bohužel bez CZ titulků.

Verdikt
Pro mě rozhodně příjemné překvapení. Film jsem nikdy neviděl, až teď na blurayi a musím říct, že velmi milé překvapení a to jak po technické stránce, tak i té filmové

   
Terabithian | 29.10.2013 13:09 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Až příliš strohé, na zadní straně navíc s nepěkně prázdnou plochou pod výpisem bonusů. Uvnitř otravná reklama.

Video  
Vizuální efekty vypadají díky poctivému převodu jako nové a četné noční scény jsou dokonale přehledné.

Audio  
Odpovídá groteskně nadsazenému tónu filmu, takže zvuky nejsou realistické, ale přesně odpovídají pojetí Přízraků.

Bonusy  
Režisérův audiokomentář ze zahraniční verze chybí, vyčerpávající, více než čtyřhodinový dokument naštěstí ne. Ač je pravda, že kromě délky tenhle mamutí film o filmu vlastně ničím výjimečný není. Přínosné informace by se daly zhustit do jedné hodiny.

Verdikt
Vděčni bychom měli být za to, že se k nám disk s jedním z méně výrazných (a významných) Jacksonových filmů dostal, ačkoli provedení nepředstavuje žádnou velkou výzvu pro sběratele hororů. Za cenu pod tři stovky bych s koupí přesto neváhal.

   
FilmFan24 | 4.10.2013 18:28 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Jenom škoda, že Universal na toto vydání nedal také Director´s Cut tak jako na britské edici. Nechápu!

   
MARIUSZ | 29.9.2013 17:36 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz
   
jaturcat | 28.9.2013 18:36 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tak tohle je výborná horrorová komedie od tvůrce Pána prstenů, ale i kultovního splatter horroru Brain Dead. Obraz i zvuk je slušný. Jen škoda, že u nás nevyšel Steel jako v zahraničí.

   
Uživatel z e-shopu borek | 26.6.2013 08:49

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Na tenhle film jsem se těšil. Kdysi jsem ho měl na dvd a tam mi strašně vadil širokoúhlý formát, který byl extrémní. Prostě 2 šílené černé nudle. Edice na blu je v pořádku, klasický 2,35:1 (sice preferuji 1,85:1, ale budiž). Obraz i zvuk jsou vzhledem ke stáří filmu na vysoké úrovni. Pro fanoušky starší tvorby Petera Jacksona doporučuji. Černý humor, nadsázka. Sice to není Braindead, ale film velmi pobaví.