Hodnocení GLADIÁTOR 2BD DIGIBOOK Sběratelská limitovaná REMASTEROVANÁ edice (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 20 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:12.2.2016
Aloman | 12.2.2016 14:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Jeden z nejhezčích digibooků, který u nás vyšel. Obsahuje hodně stránek, plno fotek, informací, výborná práce.

Video  
nachází se zde remasterovaná verze filmu, což je oproti předchozímu vydání rozdíl, ale přece jen si myslím, že by mohlo být ještě lépe.

Audio  
Originální stopa je velmi dobrá, ve filmu je dost hudby a ta to krásně doplňuje. Českou zvukovou stopu nehodnostím.

Bonusy  
Obrovské množství bonusů, ale bez české podpory, což je hodně velké minus. Bonusy jsou v SD rozlišení.

Verdikt
Nádherný digibook, nádherný film, dost dobré technické zpracování, obrovské množství bonusů, ale bohužel bez českých titulků.

   
Ferry Sally | 20.9.2015 20:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Tato parádní edice, která má opravdu pěkně zpracovanou obrazovou knihu + dva Blu-ray disky (první disk - film a druhý disk bonusy) je ještě o malinko lepší než steelbook.

Video  
Video přepis tohoto staršího filmu (r. 2000) do HD rozlišení dopadl na výbornou a ne jako přepis staršího data, který nestál skoro za nic! Opravdu pěkný, vyvážený obraz.

Audio  
Originální zvuková stopa DTS - HD Master audio 5.1 je velice znělá a nádherně "prokreslená" - prostě zvuková reference. Tentokrát však musím pochválit i český dabing, který je v kodeku DTS 5.1 s bitovou hloubkou 24 (to prezentuje velmi detailní průzračný zvuk) a minimální Datový tok 768 kbps (který zajišťuje velmi dobrou dynamiku zvukového projevu)

Bonusy  
Samostatný bonusový Blu-ray disk je doslova nacpaný bonusovým materiálem a dozvíte se téměř vše o natáčení tohoto historického filmu. Má to však jednu zásadní chybu - chybí česká podpora (titulky).

Verdikt
Edice historického filmu - kniha o Gladiátorovi je opravdu jedinečná a mě se velmi líbí. Určitě je to dobrá volba. Tento historický velkofilm od mého oblíbeného režiséra Ridley Scotta má velice povedený děj - avšak po historické stránce neodpovídá tak úplně skutečnosti, která líčí tento příběh trochu jinak.....

   
Jose26 | 30.1.2015 19:01 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Velice zdařilý 36stránkový digibook od Universalu, který skvěle zapadne do sbírky k Čelistem, Podrazu a dalším.

Video  
Obraz v originálním poměru stran, tj. 2,35:1; remasterovaný přepis (na nějž jsem mimochodem prvně upozornil až já – jinak distributor ani nevěděl, že ho k nám poslal) je – nejen oproti předchozí verzi – výborný.

Audio  
Skvělá zvukově taktéž na opravdu vysoké úrovni – originální HD pětikanálová stopa, čeština pak v pětikanálovém DTS.

Bonusy  
Bonusů je na samostatném disku opravdu nepřeberné množství (viz Film-Arena.cz), bohužel však bez českých titulků (alespoň však s anglickými).

Verdikt
Digibook výborný, stejně tak nově remasterovaný obraz a zvuk, zamrzí tak jen bonusy bez české podpory.

   
Mino87 | 25.10.2014 21:55 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Jeden z najkrajších digibookov, ktoré môžete vlastniť. Balenie je kvalitné, tak ako sa patrí na takto skvostný film.

Video  
Nemám žiadnu výtku. Krásne remastrovaný obraz bez zrna, tváre sú krásne čisté a vidíte aj kvapky potu pri zápasení.

Audio  
Zvuková stopa je gradiózna!!! Basy dupotu koní, počas bitiev + krásny soundtrack. Česká stopa je ale číslo jedna u mňa.

Bonusy  
Aj keď neobsahujú titulky(české/slovenské), tak som spokojný. 2 disk je po okraj nabitý bonusmi a dozviete sa z nich prakticky vše.

Verdikt
Samozrejme táto edícia nemôže chýbať v žiadnej zbierke!. Obal ja priam stvorení na výstavné miesto do vytrínky.

   
vorez | 23.6.2014 12:11 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Velmi dobře zpracovaný digibook jak je dobrým zvykem studia Universal. Jejich knížky nemají v této kategori konkurenci. Navíc uvnitř najdeme film i bonusový disk

Video  
Remasterovaná verze ma sytější barvy a celkově o lepší dojem z prezentovaného obrazu. Studio napravilo svou chybu po první lehce zpackané verzi.

Audio  
Originální zvuková stopa je velmi povedená hlavně v akčních sekvencích a dokonalý soundtrack není potřeba vyzdvihovat.

Bonusy  
Bonusový disk je naplněn až po okraj a najdeme zde doslova vše o přípravě tohoto filmu. Jen škoda, že bonusy jsou převzaté z DVD - jsou proto v SD kvalitě a neobsahují české titulky.

Verdikt
Velmi kvalitní balení + remasterovaná verze Gladiátora s obrovskou náloží bonusů. Jen škoda, že neobsahují českou titulkovou podporu

   
KURO | 21.12.2013 19:27

Balení  
sice mi do prislo z neznamych pricin bez regionalneho obalu - kartonu navrchu - ale samotny DIGI BOOK je samozrejme super

Video  
ide o lepsi prepis - viac zrna ako v povodnej verzii ale samozrejme aj viac detailov - farby upravene

Audio  
zvuk je samozrejme paradny - tam sa myslim nemenilo nic - volakedy sa gladiator pouzival na HT predvadzackach a to bolo len DVD...

Bonusy  
skoda len titulkov - inak je ich tam poriadna davka - s anglickymi titulkami sa to da pozerat - este som vsetky nevidel

Verdikt
kedze ide o krasny digibook s rozsirenou (alebo kino) verziou, milovnikom tohto filmu (resp. tohto zanru) rozhodne doporucujem!

   
blackevil4 | 23.10.2013 11:30

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Kvality obrazu som sa fakt veľmi bál, ale nie je to až také strašné. Sú aj filmy v horšej kvalite. Zvuk je na jednotku s hviezdičou a Zimmerov soundtrack vynika v plnej kráse. Bonusvá výbava je skvelá. Odporúčam.

   
Uživatel z e-shopu kkosman | 11.10.2013 18:53

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Na rozdíl od ostatních filmů v tomto přehledu je Gladiátor pravidelně k vidění v televizi, takže jej asi každý zná. Nemá význam hodnotit obsah. Ridley Scott se zde vypnul k jednomu ze svých nejlepších výkonů, i když vrcholů ze sedmdesátých a osmdesátých let nedosáhl. Film získal pět Oscarů a také českých vydání na blu-ray již bylo pět. A z nich nejlepší je to dvoudiskové z letošního srpna – nejenom proto, že vyšlo v krásném digibooku se čtyřicetistránkovou knížkou na křídovém papíře, ale i proto, že jde o remasterovanou, takzvaně opravenou verzi. Obraz jak víno, o zvuku ani nemluvě.
To bylo tak: když Gladiátor vyšel v USA a západní Evropě na blu-ray poprvé, šlo o natolik nevydařený obrazový přepis, že po protestech fanoušků se studia v roce 2010 raději rozhodla udělat přepis nový v rozlišení 4K a nešťastným vlastníkům původní edice jej dokonce vyměnit zdarma. U nás dopadlo první vydání v steelbooku stejně špatně a od té doby se nadšenci pídili po opravené verzi pro náš region. A najednou deus ex machina, v digibooku je remaster a máme pocit, že o tom nikdo neví. Všechna poslední vydání v Česku mají pravděpodobně tento přepis. Je to takové malé mystérium našeho trhu, a pokud je nám známo, jsme prvním periodikem, které tuto radostnou zprávu přináší! Film **** Blu-ray *****

   
Uživatel z e-shopu dj-rabbit | 9.8.2013 15:02

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Kdo by neznal tuto klasiku. Výborně zpracované balení s vyzaží knihy, po otevření shlédnete 2 disky - na pozadí Římské koloseum. Uvnitř balení cca dvacet stránek s fotkami a textem z natáčení plus rozhovory s herci...

   
Steelfall | 30.7.2013 10:03

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Velmi povedený digibook a také můj první ve sbírce, množství obrázků a textů (pro někoho možná škoda že v angličtině). Film je klasika, kdo ještě neviděl, ať to honem napraví :)

   
Uživatel z e-shopu fredy821 | 31.5.2013 20:53

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Perfektná kolekcia, jedna z najlepších. Hlavne pre zberatelov a fanúšikov GLADIATORA odporúčam, vyzerá krásne na poličke, je to predlžená verzia, jednoducho má to len samé + obyčajnú verziu, ktorá je lacnejšia zbytočne kupovať. Toto vydanie si tento film určite zaslúži. :)

   
Uživatel z e-shopu jk21 | 24.5.2013 10:37

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Kvalitní obraz i zvuk, digibook je velmi povedený, u bonusů na druhém disku zamrzí absence českých titulků. Nicméně samotný film včetně prodloužené verze je perfektní.

   
EifelCZ | 21.5.2013 10:30

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Ano je to už tak, jedná se o nejlepší digibook, který u nás doposud vyšel. Stránkově není díky dvou diskům tolik obsáhlý, jako třeba King Kong, to ale vůbec nevadí, protože i tak se uvnitř nachází dost pěkných věcí a zajímavostí k počtení. Bohužel pouze v angličtině. Ale to už je zcela normální, takže to jako chybu ani neberu. Na prvním disku se nachází dvě verze filmu...kinoverze a zhruba 15 min. delší extended verze, která rozhodně stojí za skouknutí a dovysvětlí několik dějových zvratů. Co mě hrozně mile překvapilo, byl dabing u rozšířený verze filmu, který není, jak víme obvyklý. Čekal jsem něco na způsob druhýho dílu Vetřelců, kde dodatečný scény byly pouze otitulkovaný, ale nestalo se tak a dostali sme film v plný parádě a kvalitním CZ dabingem. Menu prvního disku je podkreslený nádherným hudebním motivem Now We Are Free, který prostě rozehřeje srdíčko každýho milovníka hudby. Obecně celá hudba ve filmu je pro mě osobně kultovní a díky spolupráci Hanse Zimmera a Lisy Gerrard nádherná na poslech. To jsem ale odbočil. :-) Disk jedna má dost rozdělených kapitol, a není to jen klasický číslo 16. Pokud si dobře pamatuju, je jich 28, což mi zcela vyhovuje. Ale už k druhýmu disku...na disku je neuvěřitelná porce bonusů podobných jako u Scottova snímku Království Nebeské. Je tam toho hrozně moc, od počátcích natáčení, příprav, samotný produkce, světový ohlasy, fotografie, storyboardy, trailery a já nevím co všechno. Bohužel s jedním podstatným rozdílem. Královsví nebeské bylo až na komentáře, kompletně otitulkovaný a to u obou bonusových disků, kdežto u Gladiátora bohužel nikoliv, což považuju, za velký nedostatek. Bohužel je to ale jen jediná kaňka na kráse tohohle fantastickýho digibooku, který by si měl pořídit každý, kdo má tenhle filmek v oblibě. P.S. na internetu se objevili zprávy, že by se snad mělo jednat o nějakou ošizenou verzi v obraze, kde by měl být nějaký nekvalitní obraz bez detailů a drobnokresby, Ale já jako lajk jsem nic nezpozoroval, všechno má krásný sytý barvy, ostrostí se tam taky nešetřilo a každá spona, nebo jakýkoliv oblek opravdu vynikne. na to, že je film z roku 2000, tak nemám co vytknout. :-) Až na absenci CZ titulků u bonusů.

   
EifelCZ | 19.5.2013 18:11

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Ano je to už tak, jedná se o nejlepší digibook, který u nás doposud vyšel. Stránkově není díky dvou diskům tolik obsáhlý, jako třeba King Kong, to ale vůbec nevadí, protože i tak se uvnitř nachází dost pěkných věcí a zajímavostí k počtení. Bohužel pouze v angličtině. Ale to už je zcela normální, takže to jako chybu ani neberu. Na prvním disku se nachází dvě verze filmu...kinoverze a zhruba 15 min. delší extended verze, která rozhodně stojí za skouknutí a dovysvětlí několik dějových zvratů. Co mě hrozně mile překvapilo, byl dabing u rozšířený verze filmu, který není, jak víme obvyklý. Čekal jsem něco na způsob druhýho dílu Vetřelců, kde dodatečný scény byly pouze otitulkovaný, ale nestalo se tak a dostali sme film v plný parádě a kvalitním CZ dabingem. Menu prvního disku je podkreslený nádherným hudebním motivem Now We Are Free, který prostě rozehřeje srdíčko každýho milovníka hudby. Obecně celá hudba ve filmu je pro mě osobně kultovní a díky spolupráci Hanse Zimmera a Lisy Gerrard nádherná na poslech. To jsem ale odbočil. :-) Disk jedna má dost rozdělených kapitol, a není to jen klasický číslo 16. Pokud si dobře pamatuju, je jich 28, což mi zcela vyhovuje. Ale už k druhýmu disku...na disku je neuvěřitelná porce bonusů podobných jako u Scottova snímku Království Nebeské. Je tam toho hrozně moc, od počátcích natáčení, příprav, samotný produkce, světový ohlasy, fotografie, storyboardy, trailery a já nevím co všechno. Bohužel s jedním podstatným rozdílem. Královsví nebeské bylo až na komentáře, kompletně otitulkovaný a to u obou bonusových disků, kdežto u Gladiátora bohužel nikoliv, což považuju, za velký nedostatek. Bohužel je to ale jen jediná kaňka na kráse tohohle fantastickýho digibooku, který by si měl pořídit každý, kdo má tenhle filmek v oblibě. P.S. na internetu se objevili zprávy, že by se snad mělo jednat o nějakou ošizenou verzi v obraze, kde by měl být nějaký nekvalitní obraz bez detailů a drobnokresby, Ale já jako lajk jsem nic nezpozoroval, všechno má krásný sytý barvy, ostrostí se tam taky nešetřilo a každá spona, nebo jakýkoliv oblek opravdu vynikne. na to, že je film z roku 2000, tak nemám co vytknout. :-) Až na absenci CZ titulků u bonusů.

   
Uživatel z e-shopu atreus | 14.4.2013 01:38

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Výtečný film, který pro mne patří mezi ty, které stojí za to shlédnout vícekrát. Knížečka hezká, ale je to jen taková třešnička. Více jsem očekával od obrazu, který sice není špatný, ale také nijak úžasný a hádám, že je stejný jako u normálního BD, na 140 cm plazmě Pana je takový remasterovaný BenHur pastva pro oči, Gladiátor bohužel tolik ne.

   
Ištván87 | 7.4.2013 14:58

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Nádherný obal - tyhle digibooky, to je skvělý nápad. Doprovodná knížečka, rozhodně potěší. Disky obsahují nádherné menu s podmanivou hudbou Hanze Zimmera (u Gladiátora odvedl jednu z nejlepších prací své kariéry), jen ty zvuky při každém zmáčknutí tlačítka působí trošku nepatřičně. Ale nijak mi nevadí. Samotný film je samozřejmě skvělý, jak kinoverze, tak prodloužená verze (obraz a zvuk je u obou perfektní, tak jak to má být), jen mě mrzí jedna věc. Na tenhle film se rád kouknu i s dabingem, bohužel, je použitý dabing prodloužené verze. Ten byl obsazen téměř na 100% totožně, jako původní VHS dabing kinoverze, stejně tak překlad je shodný, jen někteří herci podávali lepší výkony v prvním dabingu. Na tomto Blučku je u obou verzí použit dabing č.2, ke kinoverzi patřičně sestříhaný. Tohle je ovšem nevýhoda jen pro mě, jakožto milovníka kvalitního dabingu - na tenhle film se dá dost dobře koukat jak v originále, tak v češtině. Jediná větší výtka, která se dotkne ovšem každého, je absence českých titulků u všech bonusů. DVD s prodlouženou verzí obsahovalo skvělý doprovodný dokument, dělaný formou titulků - "Vy se nebavíte?" Ten obsahoval spousty informací a byl přeložen. Na Blu-ray se přeložených bonusů bohužel nedočkáme, ovšem pokud umíte dobře anglicky (já naštěstí ano), jsou u bonusů anglické titulky, takže se to dá i tak.

   
Eddiebalboa | 7.4.2013 12:41

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tak pro tentokrát už se povedl obrazový přepis na výbornou. K tomu pěkný digibook a jedno z největších množství bonusů k filmu, po jejichž shlédnutí už budete o filmu vědět opravdu vše, co se dá.

   
john connor | 12.1.2013 14:13

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Naprosto skvělá edice.Mám sice steelbook ale tohle jsem stejně musel koupi. :-)

   
guseppe | 3.1.2013 16:08

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tak konečně něco co si tento film zasloužil. Perfektní provedení přebalu a bonusová verze filmu má skoro tři hodiny. Jediné co kazí moje nadšení je absence české podpory na bonusovém BD.
Toto provedení nemůže scházet v žádné sbírce.

   
Roman | 19.8.2012 12:41

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Skvělí film v naprosto skvělém balení,tak si to tento film opravdu zaslouží,
co si více přát,doporučuji všem !!!