Hodnocení VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI (Remasterovaná edice) (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 10 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:25.1.2017
MarcX | 25.1.2017 17:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Precizně zpracovaný Blu-ray amaray s líbivým potiskem, který si zaslouží zákazníkovu pozornost. Jedinou výtkou je identický artwork obalu a disku. Hodnocení 8/10.

Video  
Snímek disponuje restaurovaným obrazovým formátem 1,37:1, tudíž naprosto identickým formátem, v němž byl snímek natočen. Blu-ray disk nabízí prvotřídní zážitek. Hodnocení 8/10.

Audio  
Originál: DTS-HD Master 2.0, český dabing: DTS-HD Master 2.0. Zvuk kvalitní a na dobré úrovni. Kolísavost úrovně hlasitosti při střídání dialogů a hudby je u tohoto snímku převážně v pořádku a neruší. Hodnocení 6/10.

Bonusy  
BD disponuje českými titulky, anglické chybí. Disk obsahuje 5 bonusů o celkové stopáži 00:21:52 hod. Tři bonusy jsou ve formátu SD 480i, dva poté v HD1080p a jsou opatřeny českou titulkovou podporou. Hodnocení 7/10.

Verdikt
Celkové hodnocení 7/10. Nadprůměrně zpracovaný Blu-ray. Výhodnost koupě: 1-100Kč = 95%, 101-200Kč = 80%, 201-300Kč = 60%, 301-500Kč = 25%.

   
dejvo | 7.12.2015 00:20 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Verdikt
A nikoho netrapí ze ten film je Ořezaný ??????
Takže se mužeme tešit i na další zmrzačene klenoty !!!!!!

   
Sdoom | 26.10.2014 02:47 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Motiv filmu je sice stejný na přední straně, disku i v menu, ale je pěkný. Hlavně ale je zde vnitřní artwork, což je velikým plusem, obzvlášť u českého filmu.

Video  
Tady nebudu o ničem špekulovat. Vzhledem k tomu, že jsem viděl neremasterovanou verzi, tak musím dát plný počet, protože to zlepšení obrazu po remasteru je asi o 1000%. Víc takto remasterovaných českých klasik!

Audio  
Tady nedám úplně plný počet jen kvůli tomu, že zvuk nebyl rozmixován do více kanálů a je jen ve stereu. Ale opět platí to, co u obrazu - naprosto neskutečný upgrade oproti původní verzi. Dialogy paráda, předtím jsem nerozuměl tak třetině toho, co postavy říkají.

Bonusy  
Bonusy jsou sice krátké, ale za to dokážou zaujmout. Kromě tradiční fotogalerie tu je kraťoučký dokument, kde je ukázáno remasterování a pak tu máme tři příjemné rozhovory.

Verdikt
V tomto případě nebudu doporučovat koupi, protože pravý fanoušek českého filmu půjde do limitované edice s knihou. Nicméně kdo nechce investovat až tolik peněz, tak pro toho je tato edice tím pravým. Nádherný remaster krásného českého filmu. Chce to co největší podporu, ať se dočkáme remasteru u dalších československých klasik!

   
Alauda | 23.10.2014 13:34 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Konečně na B straně nějaký motiv i když více než symbolisující konce filmu proti ožralské straně A obalu.

Video  
Před iks lety jsme byli nadšení, ale dnes působí v záplavě profesionálně zpracovaných filmových děl spíše dost jednoduše až primitivně, ale jako ukázka snahy jít ve stopách Nikitky odhalovat je to zajímavý pokus o vykreslení reality. Střih nic moc...

Audio  
Opět muzika je odrazem vykreslení té doby a působí chvílemi spíše propagandistickým dojmem, kterému nebudou za pár let mladí diváci rozumět.

Bonusy  
Ano jsou tady také, trochu zajimavá je ukázka digitálního zpracování a kvalitativního vylepšování filmu.

Verdikt
Film spíše pro zralejší diváctvo, mladým je lepší doporučit Kocoura než tento film, který asi svým politicko-propagandiským vykreslením osloví pouze menšinu.

   
Martin | 12.10.2014 11:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasika

Video  
Obraz se opravdu povedlo zrekonstruovat.

Audio  
Dobrá práce zvukařů.

Bonusy  
Není kde brát.

Verdikt
Povinnost.

   
Marko | 11.10.2014 12:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 6.10.2014 20:17

Balení  
Obal i disk mají stejný obrázek, uvnitř balení se nachází vnitřní artwork s motivem z filmu. Mohl tam být jiný motiv, ale i tak pochvala za toto provedení.

Video  
Digitálně remasterováno a vyčištěno. Za to velká pochvala restaurátorům i vydavateli. Formát obrazu 1,37:1. Obraz podstatně lepší než na původním DVD.

Audio  
Zvuk odpovídá době vzniku filmu, na tom se už moc změnit nedá. Zvuk 2.0 DTS, původně na DVD pouze 2.0

Bonusy  
Obsahuje fotogalerii, rozhovory s režisérem a herci a dále navíc oproti původnímu vydání na DVD dokument o restaurování filmu.

Verdikt
Film z roku 1968 obsazený známými českými herci patří do zlatého fondu naší kinematografie. Remasterované vydání lze doporučit.

   
Indian1 | 4.10.2014 16:03 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Grafická stránka u tohoto blu - ray nosiče je opravdu jak má být na krásný český film. Vnitřní art work nechybí a to je to hlavní!

Video  
Obrazová stopa je a není dokonalá. Samozřejmě lepší než na vhs, ale 25 Gb je opravdu málo na tak skvělý film

Audio  
Zvuková stopa u tohoto blu - ray discu je absolutně dokonalá z prostého důvodu a to, že je původní!!!

Bonusy  
Bonusová stopa u tohoto blu - ray discu je asi ta samá jako u dvd nosiče, takže špatná. Neviděl jsem jí a ani se na to nechystám.

Verdikt
Film je tak nádherný, tento film bych do základníš škol jako povynost!!! Jsem vděčný za to , že vyšel na br!

   
Harmy | 3.4.2014 19:36 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Mám klasický amaray a balení je velmi povedené. Obrázek na obalu ukazuje jednu z vizuálně nejhezčích scén z filmu. Spokojenost.

Video  
Film sice prošel parádním zrestaurováním, ale vzhledem k tomu, že je nacpán i s bonusy na jednovstvý disk, hyzdí ho dost příšerné kompresní artefakty, které mi úplně zkazily dojem ze zrestaurování. Černá také občas není tak úplně černá, i když celkově je barevné podání velmi slušné.

Audio  
Původní audio a ne žádný moderní remix a to se cení. Jinak nemohu moc posoudit, neboť nemám ani sluch ani aparaturu.

Bonusy  
Slabota. Pár rozhovorů a kratičký dokument o restaurování, který ale bohuže pouze ukazuje záběry před a po a vůbec neukazuje, jak restaurování probíhalo.

Verdikt
Pro mě trochu zklamání. Je skvělé, že se investují peníze do zrestaurování největších českých klasik, ale je smutné, že na Blu-Ray se jim pak dostane takovéhoto znehodnocení. Je zajímavé, že třeba u Hoří, má panenko komprese představovala mnohem menší (i když stále přítomný) problém, i když byl film také nacpán na jednovrstvý disk.

   
Ištván87 | 21.10.2013 19:37 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Nádherná momentka z filmu - asi nejkrásnější záběr, kdy se naši hrdinové za východu slunce rozcházejí od stromu - asi nejkrásnější záběr z filmu. Tak ten se dostal na obal, což je skvělé. Oproti příšernému obalu Hoří, má panenko, je to obrovský posun. K tomu ještě uvnitř krásný artwork. Prostě paráda.

Video  
Po digitálním zrestaurování snímku je obraz perfektní, jediné smítko, jediný škrábanec se nám nedochoval, navíc jsou tu krásné barvy. Vypadá to krásně.

Audio  
Pěkně čisté stereo bez praskání a bez šumu. Nic víc nečekejte, to se u restaurování nedělá. Ale je fajn, že je ten zvuk takhle čistý.

Bonusy  
Bonusy jsou zde pouze v podobě dodané knihy (když nepočítám tradiční rozhovory, fotogalerii a kraťoulinký dokument o restaurování) a tu jsem si nekoupil. No, možná jsem měl.

Verdikt
Už obal vypadá moc pěkně. A pěkné je to i uvnitř. Tenhle nádherný film si užijete s perfektním obrazem a krásně čistým zvukem. Pokud jako já patříte mezi milovníky bonusů, budete si ale muset připlatit za knihu, která zřejmě obsahuje poměrně podrobné informace o natáčení. To víte. Jsme chudá země, takže u nás se retro dokumenty pro vydání klasických snímků netočí. Nicméně koupi doporučuji. Uděláte si tím radost a zároveň i dobrý skutek. Restaurování našich filmů se musí všemožně podporovat.

   
Uživatel z e-shopu pavel visek | 17.10.2013 10:47

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
„Rodáci“ jsou zásadní nejenom ve filmografii režiséra Vojtěcha Jasného. Příběh o dramatických poválečných osudech jedné vesnice, který byl podobný hlavně na Moravě tolika jiným, přinesl skvělé výkony Radoslava Brzobohatého, Vlastimila Brodského a mnoha dalších. Obraz po digitální rekonstrukci je fenomenální, zvuk „modré placky“ víceméně odpovídá staršímu vydání na DVD.