Hodnocení VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI Remasterovaná edice Limitovaná sběratelská edice Dárková sada (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 5 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:29.1.2015
Jose26 | 29.1.2015 10:55 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Sběratelské balení s knihou – papírový přebal solidní, samotný blu-ray obal kopíruje přebal (navíc dokonce s vnitřním artworkem), kniha výborná.

Video  
Obrazová kvalita je vynikající – opravdu vydařená restaurace; obraz v originálním poměru stran, tedy 1,37:1.

Audio  
Zvuk v dvoukanálovém DTS HD Master Audio – slušný, dialogy slyšitelné solidně, což je v podobném filmu asi to hlavní.

Bonusy  
Několik bonusů se najde i na disku samotném, ale to hlavní přichází až v knize, která díky své obsáhlosti mapuje film téměř ze všech stran.

Verdikt
Rozhodně doporučuji koupi verze s knihou – ta přináší ohromné množství informací o filmu, které v normální verzi nenajdete.

   
Uživatel z e-shopu Milena P. | 8.12.2014 12:43

Balení  
Úsporní, praktické, přebal zajistí, že se to neušpiní, jasný titul i přílohy, dál není co dodat. Super.

Video  
Vyčištěná verze je určitě příspěvek k zachování pokladů české kinematografie, ale hodnotit takový film? Je přece prověřen diváky.

Audio  
Zvuk, stejně jako obraz skvělé, hlavně v dobrém zvukovém přehrávači se dobrá kvalita projeví. Prima.

Bonusy  
Když já moc bonusy nemohu hodnotit, žádný jsem nezískala. Nebo mi alespoň nebyl nabídnutý. Nebo nemám nárok. Nevím.

Verdikt
No, moc bych chtěla vědět, k čemu mi kredity budou. Vzhledem k tomu, že u vás nakupuji jen na Vánoce, tak asi na nic. Ale třeba mne překvapíte. Hezký den, pokud jste to přečetli až sem :-).

   
Sdoom | 27.10.2014 00:21 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Krásné balení v bytelném šobru, ve kterém je vložena kniha i amaray. Vypadá to moc dobře a je to i dobře řešené. Vzhledem k rozsahu knihy by nebylo možné pojmout to jako digibook, takže 100% spokojenost.

Video  
Tady nebudu o ničem špekulovat. Vzhledem k tomu, že jsem viděl neremasterovanou verzi, tak musím dát plný počet, protože to zlepšení obrazu po remasteru je asi o 1000%. Víc takto remasterovaných českých klasik!

Audio  
Tady nedám úplně plný počet jen kvůli tomu, že zvuk nebyl rozmixován do více kanálů a je jen ve stereu. Ale opět platí to, co u obrazu - naprosto neskutečný upgrade oproti původní verzi. Dialogy paráda, předtím jsem nerozuměl tak třetině toho, co postavy říkají.

Bonusy  
Bonusy jsou sice krátké, ale za to dokážou zaujmout. Kromě tradiční fotogalerie tu je kraťoučký dokument, kde je ukázáno remasterování a pak tu máme tři příjemné rozhovory. No ale v této edici je samozřejmě několikasetstránková kniha, která vydá za bonusy k 50 jiným filmům. Co jsem tak do ní nahlížel, tak je to neskutečně nabité informacemi.

Verdikt
Must must must must must have. Pro každého, kdo se alespoň trochu zajímá o filmy a kdo má aspoň trochu vztah k československé filmové tvorbě. Je třeba to rozebrat do posledního kusu, ať můžou vyjít další takovéto parádní edice.

   
Black | 7.11.2013 01:44 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Terabithian | 31.10.2013 18:44 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Bonusy  
Hodnotím pouze knihu, která je ovšem plnohodnotnou náhradou za prakticky absentující audiovizuální bonusy. Jsme v ní dopodrobna obeznámeni s procesem restaurování, dozvíme se vše podstatné o okolnostech vzniku a dobovém přijetí filmu. Samostatné studie byly věnované postavám a hudbě. Nejanalytičtější příspěvek na Rodáky nahlíží z pozice teorie fikčních světů a dokazuje, že jde strukturálně o mnohem komplexnější snímek, než jak se navenek jeví. Ochuzeni nebudou ani ti, mezi jejichž oblíbené bonusy patří rozhovory s tvůrci. Kromě herců byl vyzpovídán také režisér Vojtěch Jasný. Bonusem pro serióznější zájemce o historii československé kinematografie je řada přetištěných archivních textů a velmi podrobné shrnutí produkční historie filmu. Snad se stejně pečlivě připravené publikace časem dočká více filmů než jenom Rodáci a Hoří, má panenko.