Hodnocení JFK (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 11 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:14.4.2016
blinkman | 14.4.2016 15:38 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Originálny rukáv, z ktorého srší Americký patriotizmus. Veľmi poteší, že artwork v modrom amarayi je iný ako vonkajší rukáv. K tomu vydarený vnútroný artwork s K. Costnerom a opäť americká potlač disku. Všetko OK. Škoda len, že som nestihol steelbook.

Video  
Štandardná úroveň prepisu na BD. Jedná sa o starší film, obraz je ale ostrý s minimom zrna. Vzhľadom na vek super.

Audio  
DTS HD anglicky - nie je čo vytknúť. Škoda, že sa na BD nedostal pôvodný český dabing, zvlášť pri filmoch ako je JFK, ktorý je z 80% iba o dialógoch by sa hodil.

Bonusy  
Bonusových materiálov tu nájdeme cez 3 hodiny. O filme, o konšpiračných teóriách, o čom chcete. Majú len dve nevýhody. Sú v SD a bez českej podpory. Človek už musí byť naozaj dobrý angličtinár, aby sa nestratil v toľkej politike :(

Verdikt
JFK je snáď najlepší film od Olivera Stonea s vynikajúcim Kevinom Costnerom v hlavnej úlohe. Čo už je na tejto teórii pravdivé a čo nie, sa asi už nikdy nedozvieme. Film ale určite odporúčam.

   
Uživatel z e-shopu David L. | 19.5.2015 00:29

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
špičková záležitost

   
lukyn | 18.5.2015 08:36 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Krásně udělaný obal k tomuto legendárnímu filmu. Někomu se možná může zdát ta americká vlajka v pozadí jako vrchol amerického patosu, ale sem se to krásně hodí, dotváří to atmosféru.

Video  
Perfektní, i když se jedná dnes již o starší pecku, ve full hd jsem si to krásně užil, bez chybičky.

Audio  
Pro někoho může být minus absence českého dabingu, ale k originálu žádné připomínky nemám, nejvyšší kvalita.

Bonusy  
Určitě jeden z těch nejlépe vybavených filmů, navíc ho mám i v režisérské extended version, takže pecka.

Verdikt
Z mého pohledu jasně nejlepší film u mě ne moc oblíbeného Olivera Stonea. Atentát JFK mě vždycky dost zajímal, viděl jsem i pár dokumentů, samozřejmě nevím, jak se tenhle film blíží realitě, ale já jsem si ten příběh užil, opravdu ta nejvyšší kvalita za rozumnou cenu.

   
Sdoom | 3.3.2015 23:52 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Video  
Vzhledem ke stáří filmu jsem byl hodně mile překvapen, jak ostrý a čistý obraz je. Opravdu prvotřídní kvalita!

Audio  
Zvuková stopa patří taktéž k úplné špičce, dialogy, hudba, zvuky při střelbě, vše zní přesně tak, jak má. Nemám co vytknout. Absence dabingu opravdu nemrzí.

Bonusy  
Bonusy jsem ještě neviděl, ale už teď se těším, až si je pustím. 3 hodiny materiálů týkajících se nejen filmu, ale i skutečné události. Anglické titulky potěší, půl hvězdičky dolů za absenci českých.

   
kenkaku | 13.2.2015 10:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
U mě zcela ukázkový obal. Tady by se měli všichni učit. Sice běžný AMARAY, ale s vkusným artworkem uvnitř. Edice je navíc vybavena rukávem, v zcela jiném designu (lepším) než má přebal jako takový. Vážně paráda.

Video  
Film má skoro 25 let a proto se mu dá ledasco tolerovat. Obraz samozřejmě není jako břitva, je na můj vkus viditelně zrnitý, ale konstantně. Světlé scény, tmavé scény, interier, exterier... vše stabilní kvalita.

Audio  
CZ dabing není... sice existuje, ale jen na běžné verzi, u režisérské edice by mě spíš překvapil. Musíme se tedy spokojit s EN DTS-HD Master Audio a titulkama. a 3 hodiny to je vopruz.

Bonusy  
Bonusy jsou, nejsou v HD rozlišení a nemají české titulky :(. Alespoň, že ty anglické dostupné jsou...

Verdikt
Edice, které k dokonalosti chybí jen málo. Režisérský sestřih v ukázkovém balení je opravdu paráda. K dokonalosti snad chybí jen pokus napasovat na edici existující dabing (a pasáže navíc proložit titulkama - a že jsem to už u jiných filmů viděl, proto vím že to jde :))

   
gregg | 27.9.2014 15:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá plastová krabička, přebal s vnitřním artworkem, pěkný potisk disku, jako bonus navíc povedený rukávek.

Video  
Kvalitní obrazový přepis filmu, remastrovaný, mírné zrno vůbec nevadí, jen dotváří dobovou atmosféru filmu.

Audio  
Velmi povedená je i anglická audiostopa, český dabing disk neobsahuje, to ale vůbec nevadí, vždy dávám přednost původnímu znění.

Bonusy  
Bonusové materiály na disku neobsahují české titulky, takže jsou určeny jen zdatným angličtinářům, nemám co hodnotit.

Verdikt
Stoneův konspirační epos o smrti prezidenta Kennedyho ve výborné obrazové i zvukové kvalitě, jsem rád, že konečně dorazil na náš trh.

   
Blair | 25.8.2014 09:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Pěkné balení a to i včetně slušivého papírového rukávku. I když by takové edici slušel steelbook, tak si není vůbec na co stěžovat!

Video  
Zrno, ale vzhledem ke stáří filmu se to dalo prostě očekávat. Nic to ovšem nemění na kvalitě samotného filmu.

Audio  
Absence českého dabingu se dala prostě očekávat - když edici oznamovali, tak se mi nechtělo věřit, že by vůbec český distributor znovu nechal celý film nadabovat (kvůli scénám navíc).

Bonusy  
Bonusů není moc, ale samotná délka filmu je opravdu dostačující zážitek - velmi podstatné mínus je to, že disk neobsahuje u bonusů české titulky.

Verdikt
Skvělý film, za skvělé peníze, ve skvělém provedení! Nebýt absence podpory českých titulků u bonusů, tak by hodnocení mohlo dopadnout lépe.

   
Marko | 12.7.2014 10:50 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
krasne balenie plastovy obal s vnutornym artworkom a papierovym rukavom, vydava Bontonfilm, mozem len pochvalit

Video  
zremastrovy obraz, ziadny kaz som nevidel, obraz je jemne zrnity ale to je zamer rezisera, aby to pripadalo dobovo

Audio  
cesky dabing neobsahuje, co je aj dobre, jedna sa o rezisersku verziu, obsahuje len ceske tituly, vo filme sa zvacsa hovori

Bonusy  
kopec skvelych bonusov, velka skoda, ze neobsahuju ceske titulky, preto nedavam plne hodnotenie....

Verdikt
super film, ktory sa oplati vlastnit v zbierke a navyse v reziserskej zremastrovanej edicii, a za super bezkonkurencnu cenu

   
charpy | 23.12.2013 12:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Prostě steelbook, klasika

Video  
přepis působí hezky, místy je vidět zrno

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Pro filmového fanouška povinnost

   
FilmFan24 | 14.11.2013 08:42 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Modré vydání je výborným počinem studia 20th Century Fox, kterému nezbývá než zapleskat. Potěší hlavně, že na nás mysleli a opatřili disk českými titulky. Dabing existuje pouze ke kinoverzi a byl použitý na VHS. Balení s papírovým rukávkem je velice povedené. Jenom je škoda, že uvnitř není booklet, kde by byly mimo jiné informace i o tom, která scéna z 88 na disku přítomných, je přidaná.
Přidané scény: 19, 26, 34, 36, 42, 58, 62, 63, 64, 66.

Video  
Přepis obrazu je vzhledem ke stáří filmu parádní, zachovává filmové zrno a barevné podání je výborné. Celý film je prokládaný dobovými záběry a záměrně poškozenými dotáčkami rekonstrukce atentátu. Nepřítomnost českého dabingu mě netrápí.

Audio  
Přestože se jedná převážně o film založený na dialozích má co se zvuku týká divákovi co nabídnout. Zvuková stopa velice slušná - výborný mix dialogů, ruchů a hudby je v závěru filmu, kde Garrison má řeč u soudu.

Bonusy  
Bonusy jsou kompletně převzaté z dvoudiskové DVD edice. Jsou velice obsáhlé a informativní a zaobírají se tématem filmu dostatečně do hloubky. Už jenom nepoužité a rozšířené scény mají bez mála hodinu. O to víc zamrzí, že neobsahují české titulky.

Verdikt
Jeden z nejlepších filmů Olivera Stonea se dočkal důstojného vydání na Blu-ray. Jedinou vadou na kráse je, že stejně jako na dvoudiskovém DVD vydání bonusy neobsahují české titulky.

   
vorez | 13.11.2013 10:32 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Líbí se mi, že bontonfilm zpestřil tuto edici rukávkem, který má motiv ze steelbooku a na přední straně amaraye je použit jiný poster. Uvnitř fešný artork, takže této klasicke plastové edici nelze nic vyčíst!

Video  
Film je sice z roku 1992, ale na kvalitě obrazu to moc znát nejde. Navíc kombinuje dobové záběry, takže je to vyvážený mix v kvalitním podání

Audio  
Originální audiostopu hodnotím kladně, i když je to film postavený hlavně na dialozích, ta dokáže vtáhnout do děje

Bonusy  
Bonusu je zde hodně - skoro hodinu a půl trvající macek o konspiračních teoriích, který je provázan s postřehy tvůrců filmu a zainteresovanými lidmi k události týkající se atentátů. Je zde také hodně smazaných scén. A nové skutečnosti, které byly odhaleny po natáčení tohoto filmu. Zamrzí však absence českých titulků.

Verdikt
JFK k nám dorazil v režisérské verzi, avšak bez českého dabingu. Já osobně ho nepotřebuji, ale chápu, že to může nekomu vadit. Každopádně tohle je pravděpodobně nejlepší film Olivera Stonea a jsem rád, že u nás vyšel v této prodloužené verzi. Ačkoliv má film 3,5 tak ani na chvilku nenudí a to je dobře!