Hodnocení OČISTA: Anarchie (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:15.12.2014
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 15.12.2014 18:29

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Uživatel z e-shopu Petr B. | 9.12.2014 16:54

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 6.12.2014 15:25

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je v pohodě. Je dostatečně ostrý i čistý a přehledný i v nočních scénách. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1)

Audio  
Zvuk je ve standardním DVD formátu. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Ivan Jiřík - Frank Grillo (seržant), Jana Páleníčková - Zoë Soul (Cali), René Slováčková - Kiele Sanchez (Liz), Pavel Vondrák - Zach Gilford (Shane), Veronika Veselá - Carmen Ejogo (Eva Sanchezová), Regina Zahradníková - Justina Machado (Tanya), Otto Rošetzký - Noel Gugliemi (Diego), Jaroslav Horák - John Beasley (Papa Rico), Zdeněk Podhůrský - Michael Kenneth Williams (Carmelo Johns), Ludvík Král, Martina Kechnerová, Zdeněk Mahdal, Radana Herrmannová, Libor Terš, Antonín Navrátil, Klára Sochorová, Michal Michálek a další.

Překlad: Martin Massaniec
Zvuk: Miloš Vrána
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy: Pavel Vondrák
Režie: Michal Michálek
České znění vyrobila tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy

Verdikt
Stejně jako u minulého dílu s prostým názvem Očista si režisér snímku James DeMonaco napsal i scénář. Tedy rozvíjí a doplňuje své vlastní dílo. Zápletka obou filmů je stále svěží a zajímavá, přestože jako taková není moc logická a uvěřitelná. Takřka komorní drama z jednoho domu nyní nahradil survival horor či lépe thriller z městského prostředí. Přibylo různých vražedných klanů a gangů, jejichž vzhled včetně masek mi navozoval pocit přítomnosti v mé oblíbené hře Manhunt. Režisér dobře pracuje s atmosférou a napětím a je vidět, že se v jím vytvořeném světě dobře orientuje, což je samozřejmě ku prospěchu věci. Jako v jiných pokračováních i zde se trochu přitvrdilo s násilím a s rozvíjením motivů načrtnutých v prvním filmu. Bohužel se snímek také nevyhnul opakování již viděného v mnoha jiných filmech, takže za nějak zvlášť originální počin ho také nemůžeme pokládat. Naštěstí děj a tempo slušně šlape a nebýt z mého pohledu odfláknutého konce, byl by výsledek v rámci žánru více než uspokojující.

Hereckému obsazení jednoznačně vládne zajímavý, divácky vděčný a asi nejznámější Frank Grillo v roli pomstychtivého seržanta.

Očista: Anarchie je vcelku povedený thriller se sympatickými hrdiny a zajímavými záporáky. Přestože nejde o přelomový počin, za podívání určitě stojí. Není to samozřejmě film pro každého, ale fanoušci těch tvrdších žánrů se u něj mohou dobře pobavit.

65 %