Hodnocení HUNGER GAMES: Síla vzdoru - 1. část (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 9 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:28.3.2016
Uživatel z e-shopu Tereza H. | 28.3.2016 18:32

Balení  
Super

Video  
Super

Audio  
Super

Bonusy  
Super

Verdikt
Super

   
Indian1 | 5.2.2016 14:10 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Grafickou stránku u tohoto blu - ray discu hodnotím velmi dobře a na výbornou. Nechybí vnitřní art work a to je podstatné.

Video  
Obrazovou stopu u tohoto blu - ray discu hodnotím jako velmi zdařilou. Obraz je čistý a ostrý a na mé165 vypadá úchvatně.

Audio  
Zvukovou stopu u tohoto blu - ray discu hodnotím, stejně jako u obrazu, za velmi povedenou a to hodnotím pouze český dabing.

Bonusy  
Bonusovou stopu u tohoto blu - ray discu nemohu hodnotit, protože jsem jí neviděl a ani asi neuvidím....

Verdikt
Film Hunger games jsem si koupil, protože mám předchozí dava díly. No, co dodat, film nikoho neurazí, ale ničím taky nepřekvapí.

   
Ondro | 5.12.2015 14:16 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balenie filmareny je naozaj skvelé. Slovenská pošta by si z vás mala brať priklad. Nikdy sa mi nestalo źe by mi od vas prišiel poškodený balík

Video  
Obraz je veľmi kvalitný, ostrý. Tak ako má na blu-ray obraz vyzerať. Takže si to užijete na maximum.

Audio  
Originál zvuk na vysokej úrovni. Pokiaľ máte doma potrebnú audio zostavu, tak susedov rozhodne nepotešíte.

Bonusy  
Bonusy na disku vždy potešia a ešte k tomu ak majú aj české titulky. Takže u mňa spokojnosť a odporúćam aj ostatným

Verdikt
Som rád za tento film. Či je to obraz, zvuk, spracovanie ale aj balenie. Neľutujem tie peniaze a určite budem stály zákaznik.

   
Uživatel z e-shopu Patrik M. | 17.11.2015 19:45

Balení  
Zabaleno bylo správně, ani jsem se do toho nemohl dostat. Pěkně barevné, na přední stránce byla, myslím, Katniss s nějakým lukem a šípy na zádech..

Video  
Video video, dobře se vidělo. zrovna nemám židli, tak sem musel sedět trochu dále od obrazovky. No a hned je po zážitku.

Audio  
Nebyl sem doma sám, takže zvuk byl utlumen. Kdyby nebyl utlumen, bylo by to za plných pět hvězdiček.

Bonusy  
Bonusů je málo, mohl jsem dostat v obchodě třeba poukázku na koblihu, nebo něco podobného. Igelitku nechci, je nezdravá k životnímu prostředí.

Verdikt
Příjemně se na film koukalo. Jako vždy mi u něj vyhládlo a vyžíznilo. Před shlédnutím pokračování si koupím něco k zobání.

   
Martas | 12.8.2015 10:56 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt
Další pokračování celosvětového fenoménu.

   
Sdoom | 8.7.2015 01:12 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Video  
Obraz odpovídá vysokému standardu nového filmu, nicméně detaily by mohly být ještě o stupínek detailnější.

Audio  
Originální zvuková stopa je také v podstatě bez připomínek, vše zní přirozeně, akční scény jsou dostatečně hlasité, dialogy čisté a jasné.

Bonusy  
Zhlédnul jsem jen vystřižené scény, které byly vystřižené po zásluze. :-) Celkově ale určitě dostatečná bonusová nálož s CZ podporou, takže fanoušci filmu si určitě přijdou na své.

   
bkom1 | 24.6.2015 19:50 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Výborné balení. Nic nechybí včetně vnitřního potisku i potisku BR,

Video  
Perfektní obraz, není co vytknout.

Audio  
Audio je zde opravdu fantastický. Z předních repráků jdou krásně čistě dialogy a ostatní prostorový zvuk jde napříč místností.

Bonusy  
Bonusy jsou s cz titulkovou podporou a obzvlášť je dojemná vzpomínka na Philipa Seymoura Hoffmana. Super nechybí vynechané scény.

Verdikt
Velice povedený film série "The Hunger Games". Po skončení vyvstane otázka kdy bude druhá část.

   
Roman | 4.6.2015 15:29 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení je naprosto bez debat,skvělí potisk disku,který nekopíruje vnitřní ani vnější stranu,takže je vidět,když se chce tak to jde.

Video  
Obraz je na velmi dobré úrovni,rozhodně je na co koukat,skvělé detaily ostrost taky parádní,celkově se to hodně povedlo.

Audio  
Zvukové stopě opravdu není co vytknout. Originální zvuk je skvělí, ale i český dabing je hodně kvalitní.

Bonusy  
Bonusy zde vždy potěší,když jde tento tip filmu a jsem rád, že je tu bonusů kolem hodiny a 40 minut,navíc otitulkovaný a v HD kvalitě.

Verdikt
Pokračování je opravdu hodně povedené a musím říci,že se to tvůrcům povedlo na jedničku,už jen se těším na další pokračování.

   
Logan | 10.4.2015 22:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obalem je klasický modrý amaray.

Video  
Obraz je dle očekávání velmi povedený. Ostrý, čistý a přehledný včetně tmavých scén. Formát obrazu je 16:9 (2,35:1)

Audio  
Zvuk je vynikající, ve správných chvílích takřka burácející. Jazyk je v angličtině a češtině DTS-HD Master Audio 5.1. Originál je pochopitelně lepší než dabing. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Terezie Taberyová - Jennifer Lawrence (Katniss Everdeenová), Petr Neskusil - Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Jan Maxián - Liam Hemsworth (Hurikán), Ivana Milbachová - Julianne Moore (Alma Coinová), Tomáš Juřička - Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Zdeněk Mahdal - Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Jolana Smyčková - Elizabeth Banks (Cetkie Trinketová), Pavel Rímský - Donald Sutherland (president Snow), Petr Lněnička - Sam Claflin (Finnick Odair), Pavel Vondra - Jeffrey Wright (Diod), Petr Gelnar - Mahershala Ali (Boggs), Irena Máchová - Natalie Dormer (Cressida), Anna Suchánková - Willow Shields (Prim) + Jena Malone (Johanna Masonová), Radka Přibyslavská - Paula Malcomson (paní Everdeenová), Jakub Saic - Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Ivan Jiřík - Robert Knepper (Antonius), Veronika Mudrová - Stef Dawson (Annie Crestová), René Slováčková - Patina Miller (Paylorová), Petr Štěpán, Jiří Köhler, Vladimíra Včelná, Vojtěch Hájek, Dana Pešková, Svatopluk Schuller, Ivo Novák, Robin Pařík, Radek Budáč a další.
Překlad: Jan Feldstein
Zvuk: Michal Čiernik, Jindřich Kravařík
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Dialogy a režie: Veronika Veselá
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm v roce 2015

Bonusy  
Bonusové materiály tvoří.
- Komentář (pouze v angličtině bez titulků)
- Šot s rozhovory věnovaný zesnulému P. S. Hoffman (v angličtině s českými titulky)
- Síla vzdoru: Vystřižené scény (v angličtině s českými titulky)
- Film o filmu rozdělený do pěti kapitol (v angličtině s českými titulky)
1) Naděje a povstání
2) Vytváření dystopie
3) Povstalci a válečníci
4) Snoubení formy a funkčnosti
5) Boj se systémem

Verdikt
Poslední z knih ze série The Hunger Games se tvůrci při realizaci filmu rozhodli rozdělit na dva filmy. Jak se stalo v poslední době módou. Někdy je to ku prospěchu, ale většinou ne. Ani zde nejde o umění, ale o peníze. Tento díl je hodně upovídaný a utahaný, akci aby člověk pohledal. Hlavní hrdinka se jen tak plácá mezi svými city a pocitem odpovědnosti, což je škoda, protože Jennifer je stále vynikající. Snad dostane více prostoru k hraní v posledním díle. Jinak vizuálně je snímek dobře udělán, nastavený svět je přijatelně funkční, bohužel děj je nacpán vatou, která snad jen připravuje půdu pro něco monumentálního. Naštěstí vše zachraňuje místy napínavá atmosféra a především herecké výkony. Přesto všechno jsou Hunger Games ze všech dystopických young adult děl současnosti stále to nejlepší, a to hlavně díky určité temnosti, která je odděluje od ostatních naivních infantilit se „školáky“ v hlavních rolích.
65 %