Hodnocení Co by kdyby (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:12.5.2015
Logan | 12.5.2015 19:20 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obalem je obyčejný modrý amaray bez vnitřního artworku.

Video  
Obraz je dle očekávání v pořádku. Je ostrý, čistý, s plnými barvami. Formát obrazu je 16:9 (2,40:1) – rozlišení 1080p HD

Audio  
Zvuk je povedený, akorát vzhledem k typu filmu se nemůže pořádně projevit. Jazyk je mimo jiné v angličtině DTS-HD Master Audio 5.1 a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Ladislav Cigánek - Jason Bateman (Judd Altman), Zuzana Slavíková - Tina Fey (Wendy Altmanová), Ivo Novák - Adam Driver (Phillip Altman), Dana Syslová - Jane Fonda (Hillary Altmanová), Zdeněk Mahdal - Corey Stoll (Paul Altman), Lucie Zedníčková - Kathryn Hahn (Annie Altmanová), René Slováčková - Connie Britton (Tracy Sullivenová), Radek Hoppe - Dax Shepard (Wade Beaufort), Vojtěch Hájek - Ben Schwartz (Charles Grodner), Pavel Vondra - Timothy Olyphant (Horry Callen), Jaroslav Horák - Michael Bryan French (doktor Rausch), Kateřina Velebová, Klára Sochorová, Petr Burian, Renata Volfová, Klára Jandová, Dana Pešková, Tadeáš Brožek, Antonín Navrátil a další.
Překlad: Zuzana Pelíšková
Dialogy: Ivan Kotmel
Zvuk: Jiří Götz
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Režie: Jiří Balcárek
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time v roce 2015

Bonusy  
Bonusové materiály jsou v angličtině s českými titulky.
- 4 filmy o filmu se záběry z natáčení a rozhovory s herci a tvůrci
- Krátký šot zaměření na postavu rabína „Topora“
- Vystřižené a prodloužené scény
- Rozhovor s režisérem a autorem knižní předlohy
- Komentář tvůrců (pouze s anglickými titulky)

Verdikt
Americké konverzační komediální drama režíroval Shawn Levy. Jde o adaptaci knihy spisovatele Jonathana Troppera, který současně k filmu napsal i scénář. Zápletka je vlastně prostá. Členové rozvětvenější a ne zrovna moc fungující americké židovské rodiny se během let vzájemně odcizili a nyní k sobě opět hledají cestu. Při tomto sbližování se hlavně hodně mluví. Občas jde o dialogy zábavné, někdy ale to věčné tlachání nudí. První polovina filmu se nese v uvolněnějším a veselejším rytmu. V druhé části se pak humor pomalu vytrácí a navrch získává spíše vážnější tónina. V mírném nadprůměru snímek udržuje zejména herecké obsazení a herecké výkony. Na dané téma však byly natočeny povedenější filmy.
55 %

   
vorez | 17.4.2015 16:17 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Uvítal bych vnitřní artwork, jinak není u amaraye co vytknout

Video  
Kvalitní obrazový přepis. U komedie není moc co zkazit. Nezaznamenal jsem žádnou chybu, dobré podání barev

Audio  
Povedená originální zvuková stopa, která je vlastně jen o dialozích, žádnou akci nečekejte

Bonusy  
Ve 40 minutách nakoukneme nejen do zákulisí (herci se bavili celou dobu), ale najdeme zde i několik šprýmu a vynechaných scén - to vše s českými titulky....

Verdikt
Mám rád takové typy filmů, takže pro mě příjemné překvapení. Dobrý obraz i zvuk a disk obsahuje i přidanou hodnotu v podobě bonusových materiálů. Nelituji koupě.