Hodnocení Sejmi prezidenta (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:2.12.2015
Logan | 2.12.2015 18:47

Balení  
Normální plastový obal s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je v pořádku, je čistý i ostrý se sytými barvami. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Laponci mezi sebou mluví Finsky. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Pavel Rímský - Samuel L. Jackson (prezident William A. Moore), Jakub Nemčok - Onni Tommila (Oskari), Jiří Schwarz - Ray Stevenson (agent Morris), Svatopluk Schuller - Mehmet Kurtulus (Hazar), Milan Slepička - Jim Broadbent (Herbert), Marek Libert - Victor Garber (viceprezident), titulky, Klára Sochorová - Felicity Huffman (ředitelka CIA), Tomáš Juřička - Jaymes Butler (Otis), Ted Levine (generál), Gustav Bubník, Adéla Kubačáková, Jakub Saic, Jitka Jirsová, Klára Šumanová a další.
Překlad: Jan Feldstein
Úprava dialogů: Alena Navrátilová
Zvuk: Michal Čiernik
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Jan Veselý
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro společnost Bontonfilm v roce 2015.

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Cestou do Helsinek je na Air Force One spáchán útok a prezident USA musí vyskočit v záchranném modulu nad rozlehlými finskými lesy. Tam ho najde 13letý kluk Oskari, který jako správný laponský lovec zrovna podstupuje zkoušku mužnosti. Nesourodá dvojka se chvilku oťukává, ale pak se dá do pohybu, protože jim jdou po krku lidé, kteří letadlo sestřelili, a nyní mají s prezidentem svoje další nekalé úmysly.
Snímek finského režiséra a scénáristy Jalmari Helandera klame svým tělem. Mnoho lidí ho považuje za špatný akční film. Dal jsem mu šanci a zjistil jsem, že ve skutečnosti jde o dobrodružný film určený hlavně mladým klukům cca ve věku hlavního hrdiny. Situace se má tak, že 13lety kluk, na prahu své lovecké kariéry, plní v divočině osamělou tradiční zkoušku svého lidu, když se mu do cesty připlete nejmocnější muž světa, který je však v divokých lesích bezmocný jako kotě a musí se podřídit malému klukovy, který za něj přejme zodpovědnost. Každému již ze zápletky musí být jasné, že nejde o vážně myšlený film určený primárně pro dospělého diváka. Přiznávám, kdyby mi bylo znovu deset, tak ten film budu milovat. Je dobrodružný, obsahuje ucházející akční scény, mnoho nadhledu, trochu humoru i dokonce satiry a patos. A navíc se odehrává v nádherné, divoké finské krajině. Finům se prostě v rámci mezinárodní koprodukce podařilo natočit finský dobrodružný snímk a sehnat do něj do vedlejších rolích zajímavé anglo-americké herce (např. Samuel L. Jackson, Ray Stevenson či Jim Broadbent). Jestli se budete na film dívat se svými dětmi (syny) a přistoupíte na hru tvůrců a vnímat všeobecný nadhled, mělo by to být v pořádku.
60 %

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 8.11.2015 12:26

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  

Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................