Hodnocení Megamysl (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 9 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:17.1.2015
MartinezZ | 17.1.2015 14:52 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá krabička s přebalem, který pasuje a vypadá dobře. Neurazí, ačkoliv samozřejmě jako všechno musí mít český název filmu... Vnitřek nemá žádný obrázek, na druhou stranu nemá ani žádné laciné reklamy. Plusem je zvolený potisk placky s Megamindovou kebulí :)

Video  
Co se nějaké ostrosti, barev apod. týče si nemám nač stěžovat, ta mínus 0,5* hvězda náleží animaci, která na špičce není, ale neurazí. Někde je to patrné méně, někde více (hlavně davy lidí).

Audio  
Bez námitek, tentokráte výjimečně i s dabingem, což je obecně ne-nevýhoda animáků, kde prostě ty herecké ksichty nevidíte a nevadí vám tak divné nesednoucí hlasy, tady se celkem vedlo Rychlému, Vondráčkové, Hlavicovi i Brouskovi, ačkoliv když si pak pustíte film v originále, je patrné, že při překladu utrpělo nemálo původněznějícího humoru, který se prostě tzv. nevešel do huby a některé vtipy tak vyznívají lehce jinak.

Bonusy  
Nooo... Jako jsou tu, ale... Osobně spíše vítám bonusy o natáčení a tvorbě, animaci, návrzích zamýšlených, opuštěných a provedených a moc mě nelákají ony komentáře filmů, které jednak takřka vždy nemají žádné titulky a hlavně je nutné celý film sledovat znovu, s více komentáři i několikrát. Musí uznat, že zas takový fanatik nejsem. Pokecávání dramaturgů, režisérů apod. mě tak nechávalo poměrně klidným a spíše bych uvítal nějaké dokumenty k natáčení, samostatně. V souvislosti s tímhle mě ani nepřesvědčil bonus, kdy se během filmu zobrazují různé neotitulkované zajímavosti k filmu v jakýchsi bublinách ála že postava s velkou modrou hlavou se již objevila v jiném animáku, že v scéně bylo použito tolik a tolik tisíců animovaných kapek... jako některé proč ne, ale pouštět si kvůli tomu zase znovu celý film? Naprosto zbytečný mi přišel i bonus vytváření vlastního komixu, kdy si vyberete předpřipravenou scénu, které se znovu celá spustí a můžete si do ní klikat komixové bubliny jako Bang apod. Nepochopil jsem tu přidanou hodnotu. můj zájem tak padl pouze na část "Megabonusy", obsahující jeden nijak dlouhý "film o filmu", ale bohužel pouze takový ten klasický, kdy se všichni chválí a vybraní herci vysvětlují, o čem je film a jejich postava. Max. uvidíte herce, které v dabingu stejně neslyšíte, kterak stojí a klábosí v dabérně do mikrofonu a Ferrel se snaží být při rozhovoru... humorný... A pak je druhým Megabonusem ještě jedna vystřižená scéna, která ve filmu klidně mohla zůstat, ničemu by nevadila a vlastně ani jako bonus nějak... proč tu vlastně byla? Pak už je tu jen sbírka obrázků a concept artů, což je ve výsledku to nejzajímavější z celého bonusového obsahu - uvidíte tak, jak některé nápady vznikaly, co naštěstí bylo shozeno pod stůl a co mohlo případně film i vylepšit, není jich ale nijak moc, ale potěší - konečně totiž něco smysluplného ze zákulisí tvorby. Bonusy od Dreamworks, tedy ukázky z jiných animovaných filmů, neberu jako bonus a komentovat to dále nebudu.

Verdikt
Zábavný animák s mnoha zajímavými a vtipnými nápady, které ale některé s postupem času nebudou dávat divákům smysl (No, you cant!) s hezkým do mozku se zavrtávajícím hudebním motivem a nezvyklým pohledem na hrdiny dobra a zla, který ale ponejvíce zaujme samotným filmem, nijak zvlášť přidaným bonusovým obsahem, pokud netoužíte po 4x za sebou přehrávaném filmů kvůli bonusům v obraze a zvukové stopě bez titulků. Concept Arty obsahují krátký návod na obsluhu v češtině a Film o filmu má české titulky a je v HD. Nic to nemění na tom, že bonusový obsah si umím představit bohatší a smysluplnější.

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 9.11.2014 07:40

Balení  
Obal je obyčejný bez vnitřního artworku, kladně hodnotím částečně odlišný potisk disku, na kterém je pouze detail hlavy Megamysla.

Video  
Super obraz ve vynikající kvalitě, na tomto místě lze jen chválit, ostrý, syté barvy, zkrátka přesně takový, jaký má na blu-ray být.Formát obrazu 2,35:1

Audio  
Zvuk na disku uložen na disku anglicky v Dolby Thrue HD Digital 5.1 a česky Dolby Digital 5.1, titulky české i anglické.

Bonusy  
Bonusy na disku jsou v HD kvalitě s českými titulky: Seznamte se s herci, Vystřižená scéna dále pak trailer ke hře, animátorská dílna, zajímavosti o filmu atd.

Verdikt
Více takových animáků v této cenové hladině. Mám ten film rád a musím jednoznačně doporučit ke koupi.

   
Uživatel z e-shopu Jan P. | 8.10.2014 10:12

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Roman | 31.8.2014 13:57 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický plast s povedeným přebalem a alespon že disk nemá modrý potisk,uvnitř opět žádný artwork,stále stejný problém vydavatele.

Video  
Obrazová složka lepší být už snad ani nemůže a u animáků je opravdu na co koukat,takže kvalita na nejvyšší možné úrovni.

Audio  
Obrazová složka lepší být už snad ani nemůže a u animáků je opravdu na co koukat,takže kvalita na nejvyšší možné úrovni.

Bonusy  
Bonusů je docela dost,všechny jsou v HD rozlišení,což je určitě dobře a hlavně,že jsou zde české titulky.

Verdikt
Každopádně klasika,která neomrzí ani po letech a i když mám děti velké,rád se na ni i ve svém věku rád znovu podívám.

   
ripley | 24.6.2014 20:57 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Plastový amaray bez artworku avšak se stylovým a povedeným obrázkem na přední straně.Taktéž potis disku s obličejem Megamysla je povedený.

Video  
Krásný obraz hýřící barvami,který nemůže překvapit ostrostí.Holt CGI animák kvalitou obrazu mě zatím ještě nezklamal.

Audio  
Film jsem si pouštěl v češtině 5.1.Dabing je povedený,zvukové efekty mohly bít výraznější.Originál je však jiné kafe.7.1 True HD.

Bonusy  
Nato,že na zadní straně obalu je psáno vtipně magabonusy,až tolik jich tam zase není.Není to však špatné.Takový dívídíčkový standart.

Verdikt
Tento film vřele doporučuji.Animace je bezchybná a film pobaví možná více dospělé než děti(což je v mém případě good),jelikož vzdáleně paroduje filmy o superhrdinech.Navíc nekupte to za tu cenu!

   
ThorOdinson | 29.5.2014 22:33 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení bez artworku, alespoň s originálním potiskem disku, na které je originální nazev snímku a hlava hlávního protagonisty.

Video  
Stejně jako u většiny animáků je obraz opravdu vynikající. V tomto animáku je hodně efektů, které jsou oprvdu skvěle udělané.

Audio  
Audio je opravdu skvélě. Soundtrack vynikající, hlášky úžasný a myslím, že je lepší než u většiny hraných filmů.

Bonusy  
Bonusy nejsou nic moc. U takovéhoto výborného snímku jsem osobně očekával těch bonusů více a zajímavější.

Verdikt
Oproti dnes již mainstreamovému snímku Já, padouch si toto postávalo spíše v povzdálí. Podlě mně je Megamysl i lepší :-)

   
homerun | 20.5.2014 08:19 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Toto balení je opět klasika. Plastová krabička a v ní disk. Obal ničím nevyniká, ale ani neurazí...

Video  
Animované filmy vypadají na blu ray téměř vždy parádně a naštěstí je tomu tak i v tomto případě. Bez námitek!

Audio  
Stejně jako u obrazu jsem i s audio stopou naprosto spokojen. Přehráno pouze v originálním znění, dabing jsem nezkoušel.

Bonusy  
Na tomto disku je docela dost bonusů, většina z nich obsahuje i české titulky. Otázka je, kdo na ně bude koukat.

Verdikt
Celkové hodnocení je hodně dobré. Po obrazové a zvukové stránce nemám výhrady a tento disk doporučuji.

   
Uživatel z e-shopu Zdenek D. | 19.4.2014 00:24

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
parada

   
guri008 | 7.4.2014 11:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -