Hodnocení Rock of Ages (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:16.10.2014
Uživatel z e-shopu Zbyněk J. | 16.10.2014 20:58

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 12.10.2014 13:22

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
jan toman | 12.8.2014 13:02

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 21.10.2012 17:47

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Mladá zpěvačka Sherrie přijíždí z Oklahomy do Los Angeles. Než se stačí rozkoukat, ukradnou jí kufr a ona zůstane sama na ulici. Naštěstí si jí všimne Drew. Začínající rockový muzikant a současně pingl z kultovního rockového klubu The Bourbon Room. Mladí se do sebe zamilují a Sherrie dokonce začne dělat servírku ve stejném klubu. The Bourbon Room však zrovna nemá nejlepší období. Nejenom že se klub potácí na hraně finanční krize, ale stal se i trnem v očích „počestným“ obyvatel Hollywoodu vedených politicky aktivními manžely Whitmorovými. Velkou naději tak pro celé osazenstvo klubu představuje chystaný poslední koncert kapely Arsenal vedená Staceem Jaxxem, rockovou celebritou, která kdysi v klubu začínala.

Rockový muzikál Rock of Ages se odehrává v 80. letech v Hollywoodu hlavně na Sunset Stripu a okolí. Protože jde o muzikál, je snímek z většiny tvořen hudebními čísly, která jsou prokládána krátkými dialogy postav. Herci zpívají písničky kapel jako Guns´n Roses, Poison, Skid Row, Def Lepard, Twisted Sister, Foreigner, Extreme či Journey , jejichž texty se přesně hodí k ději filmu a posouvají ho dál.

Postavu Sherrie odehrála a odzpívala zajímavá Julianne Hough a jejího milého Drewa si zahrál sympatický Diego Boneta. Z ostatních je výborný zejména Tom Cruise představující vyhořelou rockovou primadonu Staceeho Jaxe, který v jeho podání vypadá jako mix Axla Rose, Iggyho Popa a Jima Morrisona. Je třeba zmínit, že se Cruise na roli poctivě připrvoval a podstoupil bez mála pěti měsíční lekce zpěvu. Jeho slizkého manažera Paula Gilla si zahrál vždy výborný Paul Giamati. Staceeho novou múzu, novinářku Constance ztělesnila Malin Akerman. Velmi vtipnou hudební scénu mají Alec Baldwin jako Dennis Dupree a Russell Brand jako Lonny. Menší roli „bordel mamá“ Justice si zahrála známá zpěvačka Mary J. Blige. V roli Patricie, bývalé groupie a současné nesmiřitelné bojovnici proti rocku se představila Catherine Zeta-Jones.

DVD v České republice vychází v distribuci společnosti Magic Box, a.s. Disk obsahuje kvalitní a burácivý anglický, český, ruský a ukrajinský zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen titulky v mnoha jazycích včetně českých. Čistý obraz je ve formátu 16:9 (2.40:1). Všechna hudební čísla jsou v anglickém originále s českými titulky. Bohužel jedna píseň, zpívaná Tomem Cruisem, české titulky postrádá.

Bonusové materiály tvoří krátký filmík o významu rockových klubů na Sunset Stripu v 80. letech a jejich vliv na design filmového Bourbon Roomu a dále dva hudební videoklipy. Bonusy jsou s českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Lucie Vondráčková, Libor Bouček, Lumír Olšovský, Tomáš Juřička, Ilona Svobodová, Jiří Hromada, Jolana Smyčková, Kateřina Březinová, Jiří Švarc, Pavel Vondra, Antonín Navrátil, Šárka Brázdová, Libor Terš, Zbyšek Horák, Vojtěch Hájek, Jaroslav Horák a další

Překlad: Stanislav Jelínek
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Jiří Balcárek
České znění vytvořila tvůrčí skupina Josefa Petráska.

Je jasné, že vzhledem k zaměření a k minimu děje si film užijí hlavně fanoušci hard rockové hudby z 80. let, kterou je snímek doslova přecpán. Ostatním zbývá několik vtipných (z toho pár opravdu povedených) momentů, nebo fakt, že jsou zarytí fandové některého ze zúčastněných herců.


- staka –