Hodnocení Vrásky z lásky (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:12.7.2014
Marko | 12.7.2014 11:39

Balení  
klasika biely plastovy obal, vydavatel Magic Box, neobsahuje ziadny artwork, papierovy prebal ujde...

Video  
na dvd standard, bez ziadnych vad, obraz je v pomere 16:9

Audio  
obsahuje len cesku DD 5.1 zvukovu stopu s ceskymi titulkami

Bonusy  
bonusov je len zopar a to film o filme, fotogalerie, trailer a TV uputavky,

Verdikt
celkom dobra komedzia s mojim oblubenym hercom Radoslavom Brzobohatym, ktora neurazi

   
Uživatel z e-shopu Ondřej Dvořák | 17.12.2012 19:07

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
To, že tento film neuspěl u diváků v kinech, neznamená že není dobrý. Naopak, je moc dobrý, jen ne pro každého. Musí na něj být správná nálada. A pokud máte rádi klasicky přisprostlou a výbornou Bohdalku a štramáka Brzobohatého v jeho poslední roli, tak není co řešit. Spousta dobrých hlášek, emotivních okamžiků a citlivá režie Jiřího Stracha - nemůže zklamat. Nemusí každého nadchnout, ale nemůže nikoho zklamat...

   
Logan | 9.12.2012 14:30

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Otu, profesora z gymnázia toho času již v důchodu, čeká riziková operace očí. Musí se odstěhovat ze svého bytu a přesídlit ke svému synovi Honzovi a jeho ženě. Jejich nucená péče mu však leze krkem. Navíc má nutkání udělat něco, k čemu se odhodlával řadu let a k čemu má teď asi poslední příležitost. Vyrazí hledat pro něj osudovou ženu, bývalou herečku Janu Furtákovou, se kterou před cca 40 lety prožil vášnivou aférku. Pátrání po ženě svého srdce ho zavede až do domu sociální péče, kdesi na Šumavě. Jana je stále vitální žena, nešťastně prožívající podzim života ve stínu své někdejší slávy. V důchoďáku organizuje různé kroužky a všelijak porušuje ústavní řád, čímž znepříjemňuje práci vrchní sestry, který jí občas musí tlumit sedativy. Oto přijíždí právě včas, aby Janě pomohl k útěku do Prahy, za jejím vysněným barrandovským konkurzem. A tak se podivná dvojice vydává na cestu, nejdříve v ukradené dodávce, pak vlakem a stopnutým kamionem. Dva naprosto odlišní lidé ve svém dosavadním žití i myšlení se postupně sbližuje, i když každý má s tím druhým jiné plány. Jana konkurz stihne, ale radost z něj mít nebude. Poté kývne na Otův návrh, kterým jí nabízí její poslední hereckou roli. Vše pak vyvrcholí v hořko-sladkém konci.

Snímek režiséra Jiřího Stracha a scénáristy Marka Epsteina dal hereckou šanci matadorům a bývalým manželům českého filmu Radoslavu Brzobohatému a Jiřině Bohdalové, přičemž pro Brzobohatého to byla role poslední. Oba zkušení herci se s filmem vypořádali opravdu důstojně, navíc potěší, že Jiřina Bohdalová se ve své roli nepitvoří a svou paní Furtákovou obdařila přesně těmi emocemi a vlastnostmi, které z postavy tvoří nejlepší kreaci jejích posledních let. Hlavní část filmu je vlastně road-movie, kdy jsme s Otou a Janou na cestě proloženou jejich vzájemnými rozhovory, které jsou podány tak výraznými a zkušenými herci, že se divák baví, i když se vlastně nic moc neděje. Zajímavý příběh je okořeněn příjemným nenásilným humorem a krásnou kamerou. Ve filmu je řada výborných a silných momentů, např. samotný konkurz. Překvapivé je, kolik známých herců se ve filmu objevuje v naprosto miniaturních rolích. V několikavteřinových výstupech tak můžeme poznat Radka Holuba, Matěje Hádka, Oldřicha Navrátila, Marka Taclíka a další, přičemž jejich postavy řeknou s bídou par slov. Snímku více sluší televizní obrazovka než filmové plátno, což se odrazilo na nižší návštěvnosti filmu v kinech. Přesto jde o film, který by si neměli nechat ujít milovníci kvalitní kinematografie a dobrých hereckých výkonů. Je to film o stáří, natočený s humorem a nadhledem, šikovně se vyhýbající falešnému sentimentu a patosu.

DVD v České republice vychází v distribuci společnosti AQS, a.s. – divize Magic Box. Disk obsahuje kvalitní český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky pro neslyšící. Obraz je ve standardní DVD kvalitě a je ve formátu 16:9 (2.40:1).

Bonusové materiály tvoří:

- film o filmu
- fotogalerie
- trailer
- TV spoty



- staka –