Hodnocení Havran (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:29.11.2012
Logan | 29.11.2012 17:06

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
V americkém Baltimoru devatenáctého století dochází k tajemným zločinům. Veřejnost je znepokojena. Detektiv Emmet Fields má podezření, že za nimi stojí sériový vrah, který své zločiny inscenuje podle knih a povídek spisovatele Edgara Alana Poea, který se zrovna potýká se silnou závislostí na alkoholu. Detektiv tedy přizve k vyšetřování onoho spisovatele, aby mu znalostí vlastních děl a svým neotřelým pohledem na věc pomohl rozlousknout totožnost pachatele. Svým zapojením do pátrání po vrahovi na sebe však Edgar Alan přitáhne nechtěnou pozornost. Ukáže se, že vrah je zvrhlý spisovatelův obdivovatel a nyní se zaměří na jeho přítelkyni Emily, která se tak nechtěně stane účastnicí jedné z dosud nenapsaných Edgarových povídek.

Snímek Havran je mixem několika filmových žánrů, a sice hororu, detektivky, životopisu a černé komedie, přičemž životopisná část je fiktivní a hlavní dějová linie je jasně detektivní. Dočkáme se zajímavého průřezu Poeovými povídkami. Dostalo se i na mou oblíbenou Jáma a kyvadlo. Film má dobrou temnou atmosféru, zločiny jsou provedeny efektivně a v několika případech i dost krvavě a brutálně, ale tak nějak tomu chybí větší promyšlenost a je cítit, jak se tvůrci soustředili na výsledný efekt. Pochvalu si snímek rozhodně zaslouží za vydařené kostýmy. Víceméně vydařená temná detektivka doplácí na fakt divný závěr.

Havran v České republice vychází v distribuci společnosti Hollywood C. E. s.r.o. Disk obsahuje zajímavý anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Standardní DVD obraz je ve formátu 16:9 (1.78:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Aleš Procházka - John Cusack (Edgar Allan Poe), Andrea Elsnerová - Alice Eve (Emily Hamiltonová), Jaromír Meduna - Brendan Gleeson (Kapitán Hamilton), Martin Zahálka - Kevin R. McNally (Maddox), Luděk Čtvrtlík - Luke Evans (detektiv Fields), Michal Holán - Oliver Jackson-Cohen (John Cantrell), Jana Postlerová - Pam Ferris (paní Bradleyová), Svatopluk Schuller - Sam Hazeldine (Ivan), Miloš Vávra, Ladislav Frej, Dalimil Klapka, Lucie Kožinová, Petr Gelnar, Petr Lněnička, Zuzana Skalická, Anna Suchánková, Petr Neskusil, Jan Škvor, Tomáš Borůvka, Jan Köhler,

Produkce: Zuzana Špeciánová
Překlad a dialogy: Ivan Kotmel, Agentura K
Zvuk: Miloš Sommer
Režie českého znění: Martin Těšitel
České znění vyrobilo: Studio Soundwave pro Hollywood Classic Entertainment v roce 2012

- staka –

   
Uživatel z e-shopu altean | 28.11.2012 10:17

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Zajímavé krimi-akční zpracování možného konce života Edgara Allana Poe. Trochu ve stylu filmového zpracování Sherlocka Holmse z roku 2009.