Hodnocení Slaměný vdovec (MARILYN MONROE) (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 6 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:13.8.2016
Uživatel z e-shopu Jan Š. | 13.8.2016 11:41

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
Uživatel z e-shopu Miloš K. | 18.5.2015 13:23

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
klasika

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 19.2.2015 08:24

Balení  
Balení je obyčejné bez vnitřního artworku, místo toho jsou uvnitř reklamy na jiné filmy. Na disku není obrázek.

Video  
Obraz vzhledem ke stáří filmu je na dobré úrovni. V minimálním množství se objevují drobné kazy, kterých si ani nemusíte všimnout. Formát obrazu je cca 2,35:1 (na obalu je uvedeno pouze 16:9).

Audio  
Zvuk je na disku uložen v angličtině DTS-HD Master Audio 5.1 a v češtině 2.0 mono, titulky jsou přidány české i anglické.

Bonusy  
Bonusů je přidáno dost, ale bez podpory českých titulků - komentáře, informace, vynechané scény, trailery, fotogalerie plakátů atd. Menu disku je pohyblivé.

Verdikt
Klasická komedie s Marilyn Monroe. Obraz jsem čekal o něco lepší, myslím, že na úrovni dnešní technologie restaurování se to dá udělat.

   
George Camel | 16.4.2014 12:35 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasické průměrné balení, modrý plastový obal, bez vnitřního artworku, bez jakýchkoliv doplňkových údajů nebo bookletu.

Video  
Po obrazové stránce je film vynikající. Člověk by ani neřekl, že se dívá na film starý více než 50 let. Ale jak jsem se někde dočetl, převod z kvalitního originálního filmu do Full HD rozlišení nebo do 4K rozlišení, kdy se skenuje políčko za políčkem, není zas tak složité. Vše je jen otázkou financí.

Audio  
Zajímavé je, že originální zvuková stopa je převedená do DTS, zatímco česká, která se mi moc nezamlouvá, je mono a je z roku 2000 z Novy. Další jazykové stopy jsem nezkoumal, nerozumím jim.

Bonusy  
Bonusů je na disku docela hodně, ovšem pouze se španělskými titulky. Tady patří výtka Bontonfilmu, že nezajistili české překlady. Je to škoda, protože bonusů je na disku hodně a když neumíte anglicky, budete jenom koukat. Podstatné informace z obrazu nevykoukáte. Za to hvězdy bohužel dolů, nekompromisně, i když jich tam je kupa.

Verdikt
Filmy s Marylin, režírované Billym Wilderem, jsou mé oblíbené. Patříte-li mezi takové diváky, pak si film určitě kupte. Neumíte-li anglicky, pak vám zbude jen koukat na film, z bonusů si neužijete nic. A je to škoda. Uvažuji, nač jsou vůbec ty oblastní lokalizace, když na disku dostanete španělské překlady a není tam čeština. Je to k vzteku, bohužel reklamovat zboží nelze.

   
FilmFan24 | 3.10.2013 18:28 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu bartek | 1.7.2013 07:36

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Křišťálově čistá konverzační komedie s úžasnými hlavními představiteli mezi kterými jiskry nepřeskakují, nýbrž je nechávají v jednom ohni. Wilder tentokrát rezignuje na nějaké to vážnější poselství a nabízí nám film plný úvah, pochyb a citových zmatků, který je ovšem tak korektní jak jen padesátá léta a cenzura dovolila. Marilyn je božská a dokážu si zcela jasně představit reakci zaplněného kina na onu nesmrtelnou scénu. Navíc vzít slečnu na Netvora z Černé laguny a pak ji nechat stát nad odvodem vzduchu z metra, neboli jakýmsi druhem kanálu, to je sen který dokáže nabídnout pouze Hollywood........