Hodnocení Tranzit (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:1.11.2014
Alauda | 1.11.2014 12:24

Balení  
Obal netradičně graficky upraven, B strana obvykle pouze vakát, kde by se hodil snímek z louisianských bažin.

Video  
Barevně sevřené s potlačením žluté barvy, v některých pasážích znepřehledněn trhání kamerou a superkrátkým střihem, konec je ovšem kolosální objevením se celého arsenálu munice a zbraní. Doma odpočívající žoldáci si přijdou na "své!...

Audio  
Ano, křiku a hluku je ve filmu docela dost, a v anglickém jazyce je poněkud v lepší kvalitě. Vylepšit lze equaliserem vše.

Bonusy  
Přivítal bych bonus y v záběrech z Louisiany evtl. Texasu, mokřady a lužní lesy by za procházky stály

Verdikt
Do oddílu "Action" se dá film zařadit celkem bez protestů, ale stačí jej shlédnout maximálně jednou za deset let.

   
ppetr | 5.1.2014 21:06

Balení  
Klasické DVD balení.

Video  
Na kvalitu DVD je video pěkné.

Audio  
Je zde originální 5.1 anglický a 5.1 český dabing, co si více přát.

Bonusy  
žádné bonusy na tomto disku nenajdeme. Na disku je pouze Přehrát, Kapitoly, Nastavení

Verdikt
Na tento film jsem se hodně těšil a zklamalo mě, že nevyšel na BD, ale musel jsem si koupit pouze DVD :-(
Film mě nezklamal, čekal jsem béčkový film a dostal jsem povedený béčkový film :-)

   
Logan | 1.10.2012 14:17

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Rodina Sidwellových má za sebou krušné chvíle. Hlava rodiny, táta Nate si zrovna odseděl 18 měsíců za podvody s realitami. Zorganizoval tedy výlet za kempováním na jih Spojených států, aby znovu získal důvěru své manželky Robyn a dvou synů. Na dálničním odpočívadle se však dostanou do hledáčku čtveřice lupičů, které po ozbrojené loupeži hledá policie, a kteří potřebují převést přes policejní zátarasy horké zboží v podobě 4 milionů dolarů. Svůj čerstvý lup, společně se zbraněmi uschovají na střeše Sidwelovic teréňáku. Hezky si naplánují, že rodinku nechají přes zátarasy přejet a později v divočině si svou kořist v klidu vyzvednou. Jakmile dojde k první konfrontaci, kdy se zoufalí gangsteři poprvé pokusí vzít si, co jim patří, děj získává zběsilý spád. Lupičům ubíhá čas a ztrácí trpělivost, členům Sidwellovy rodiny zase dochází, že aby přežili, musí nejen začít bojovat, ale zapomenout na prožité křivdy a konečně táhnout za jeden provaz.
Film režiséra José Antonia Negreta přináší příběh domněle slabých „obětí“ stojících proti nemilosrdným soupeřům. Je to příběh o tom, co je obyčejný člověk ochoten a schopen udělat pro záchranu svých blízkých. Akce je ve filmu napínavě natočená a hrdinům docela držíme palce. Záporáci jsou zajímaví a v některých okamžicích až démoničtí. Toto platí zejména o jejich šéfovi Mark. Tranzit kvalitní akční thriller, který sice vykoukává z „béčkové“ kategorie, vzhledem k chybám v logice, ale rozhodně pobaví a neurazí a to je hlavní. Je nutné také vyzdvihnout práci kameramana. Film je točen ze zajímavých úhlů, ostrý obraz dává krásně vyniknout všem sytým barvám, co se na americkém jihu v přírodě nacházejí. Pochválit lze též strhující hudební doprovod. V hlavní roli Natea se představí James Caviezel, jeho manželku Robyn si zahrála Elisabeth Röhm, hlavu gangu ztělesnil temný James Frain, Diora Baird si zahrála prsatou loupežnici Arielle a lupiče Losadu ztvárnil Harold Perrineau.
Tranzit v České republice distribuuje společnost Bontonfilm, a.s. Na disku je kvalitní zvuk anglický a český Dolby Digital 5.1. Na českém dabingu se podíleli Václav Rašilov, René Slováčková, Andrea Elsnerová a další. České znění vytvořila tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové. Na disku je opravdu kvalitní a ostrý obraz s plnými barvami, který je ve formátu 16:9 (1.85:1). Film je podpořen českými titulky, které jsou trochu menší, než bývají obvykle. Na disku není žádný bonus.


- staka –