Hodnocení Resident Evil: Zatracení (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:1.7.2013
Uživatel z e-shopu Pavel Knebel | 1.7.2013 18:40

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
jsem fanda do resident evil všech filmu a her a nove pokračovani potěšilo moc super filmeček s super atmosferou ........................................................................................................................................................................

   
Logan | 6.10.2012 11:21

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Leon S. Kennedy, zvláštní agent vlády Spojených států, je narychlo odvolán z dovolené a poslán na tajnou misi do Evropy do Východní slovanské republiky. V zemi již několik let zuří občanská válka a existuje podezření, že obě strany konfliktů používají biologické zbraně. Leonovi se podaří nakontaktovat protivládní rebely a zjistí, že skutečně své bojovníky očkují parazity Las Plagas, kteří jim umožňují mentálně ovládat Lickery, mutanty vzniklé experimentováním s nebezpečným T-virem. Do celého konfliktu se nenápadně vloží i všemocná společnost Umbrella, když nasadí do akce svou top agentku Adu Wong, která jako vždy sleduje své vlastní cíle. Před Leonem tak leží kopa práce, než pronikne do nitra nákazy. Bude to o tolik těžší, když zjistí, že i oficiální státní vláda prezidentky Světlany Bělikové disponuje svými vlastními bojovými mutanty v podobě gigantických a monstrózních Tyrantů.

Počítačová herní série Resident Evil je původem z Japonska a není tedy divu, že Japonci zvládli adaptaci na jedničku. Tento film nemá nic společného s filmovou sérií s Millou Jovovich. Používá některé stejné hrdiny a vychází ze stejné předlohy, ale mnohem víc jí respektuje. Tento animovaný film se časově odehrává mezi pátou a šestou hrou. Vzhledem k neustále se špičkujícím postavám Leona a Ady film určitě potěší fandy čtvrté hry. Snímek rozvíjí další motivy parazitů Las Plagas a infikovaných Ganados. Animace je dokonalá, jak lze od Japonců přepokládat. Některé scény působí až neskutečně reálně. Akce je dost a je strhující, kdy vše vyvrcholí v bombastickém finále při souboji s Tyranty. Další třešinkou na dortu je fakt, že známé postavy dabují stejní herci, kteří je namlouvají ve hrách a množství odkazů na hry z celé herní série.

Resident Evil: Rozklad v České republice distribuuje společnost Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje opravdu kvalitní anglický, český, maďarský a turecký zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen titulky v mnoha jazycích, včetně českých. Obraz je ostrý a dává vyniknout živým a sytým barvám a je ve formátu 16:9 (1.78:1).
Na českém dabingu se podíleli: Marek Libert, Ludvík Král, Petr Gelnar, René Slováčková, Jolana Smičková, Nikola Votočková, Zbyšek Horák, Milan Slepička, Antonín Navrátil, Anna Nemčoková, Jakub Nemčok a další.

Překlad: Jiří Pražský,
Produkce: Evelina Vrbová,
Zvuk: Roman Čadek,
Dialogy a režie: Ladislav K. J. Novák.

Bonusový materiál tvoří:

- DNA Zatracení – zajímavý film o filmu
- Nepovedené záběry
- Las Plagas: Válečný organismus – vysvětlující původ parazitů a jednotlivých mutantů
- trailer na hru Residen Evil 6
- trailer na hru Devil May Cry
- trailer na hru Dragon´s Dogma
- trailer na japonský animovaný film Hvězdná pěchota: Invaze

Bonusy jsou anglicky otitulkovány.

Film může být pro fanoušky variantou, jak si zpravit chuť po rozpačitém Resident Evil: Odveta.

- staka –