Hodnocení Frankie a Johnny (Edice 100 let Paramountu) (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:24.7.2016
Rankin Fitch | 24.7.2016 22:18

Balení  
Obyčejná plastová škatulka, vez vnitřního artworku, typická činnost Magic Boxu, takže hodnocení si to skoro ani nezaslouží.

Video  
Běžná DVD kvalita - neni to nic, z čeho by člověk padl na zadek, ale neni to ani úplně odfláklý. Takže slušnej průměr.

Audio  
Běžná DVD kvalita - neni to nic, z čeho by člověk padl na zadek, ale neni to ani úplně odfláklý. Takže slušnej průměr.

Bonusy  
Žádnejch jsem si nevšiml, takže asi nejsou. Ani nevim, ale na DVD bonusy už moc nehledam, na DVD už totiž moc nekoukam (až na vyjímky jako je tahle, když to na BD nevyšlo).

Verdikt
Film paráda, obsazení skvělý, ovšem škoda, že český trh disponuje pouze DVD formátem. Ale u nás je to pořád běžná věc.

   
Logan | 21.11.2012 17:48

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Johnnyho zrovna pouštějí z „chládku“ kde si odseděl trest za padělání. Po chvíli hledání nastoupí do řecké restaurace v New Yorku jako kuchař. Tam mu padne do oka pohledná a sympatická servírka Frankie, která ale nemá s muži zrovna nejlepší zkušenosti a zrovna si léčí šrámy na duši. Do nového vztahu se zrovna nehrne. Johnny je však z jinčího těstíčka a jen tak se nevzdává. Frankie tak musí neustále čelit jeho pozornosti a milostnému nadbíhání. Naštěstí je temperamentní Johnny jižanská nátura a je velmi umanutý, a tak pomalu nabourává její ochranný štít a proniká k jejímu srdéčku.

Snímek natočil režisér Garry Marshall, který má na kontě i romantický hit Pretty Woman. Pohybujeme se tedy opět v hájemství romantické kinematografie, přičemž tento film je svým námětem i ztvárněním mnohem reálnější a civilnější než právě příběh „Popelky prostitutky“. Tentokrát je snažení podpořeno výbornými hereckými výkony, zejména těmi hlavními. Al Pacino i Michelle Pfeiffer jsou dobří skoro vždy. Pohodový film, který má schopnost rozesmát, dojmout i romanticky naladit. Příjemný je také hudební soundtrack, který film doprovází.

DVD v České republice vychází v distribuci společnosti Magic Box, a.s. Disk obsahuje kvalitní anglický zvuk Dolby Digital 5.1 a český Dolby Digital Mono. Film je podpořen českými, polskými a maďarskými titulky. Obraz je docela v pohodě a je ve formátu 16:9 (1.78:1). Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Veronika Žilková - Michelle Pfeiffer (Frankie), Alois Švehlík - Al Pacino (Johnny), Karel Urbánek - Hector Elizondo (Nick), Dalimil Klapka, Hana Talpová, Jana Mařasová, Radka Malá, Jana Šulcová, David Prachař - Nathan Lane (Tim), Zdeněk Mahdal a další.

Zvuk: Václav Hálek
Produkce: Zdena Sirotková
Překlad: Ivan Hanuš
Režie: Zuzana Zemanová
České znění vyrobilo: AB Barrandov dabing, 1993

- staka –