Hodnocení Neslušný návrh (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:5.7.2015
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 5.7.2015 19:41

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Uživatel z e-shopu Helena Skalická | 18.6.2013 08:13

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tento film dobře znám a je skvělý, zvláště díky hereckému výkonu tří megahvězd. Již jsem si jej přehrála a je v pořádku. Objednávka byla vyřízena rychle a bez problémů. Jsem spokojená.

   
Logan | 20.11.2012 18:37

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Architekt David Murphy velmi miluje manželku Dianu a ona na oplátku jeho. V důsledku krize se ale ocitnou ve finanční nouzi. Pojmou tedy přemoudrý nápad a vydají se do Las Vegas vydělat majlant na hazardu. To se jim kupodivu nepodaří. Diana však padne do oka nechutně bohatému a ke všemu pohlednému a šarmantnímu Johnovi Gageovi. Ten manželům udělá návrh, který neodmítnou. Gage jim nabídne milion dolaru, když s ním Diana stráví noc. Přes počáteční pochybnosti oba s návrhem souhlasí. Po oné noci ale již nic není takové, jako bývalo. David se nedokáže přes svou žárlivost přenést a manželé se po nějaké době rozcházejí. Diana tráví čas s Gagem a David utápí svůj žal v alkoholu. Opravdová láska si své cestičky najde, a tak nic není definitivní. Stále existuje šance, že se k sobě manželé ještě vrátí. V cestě jim však stále stojí miliardář Gage.

Film Neslušný návrh platí za klasiku v žánru nenáročných romantických dramat. Přesto anebo právě proto nasbíral také řadu různých filmových cen. Např. získal tři Zlaté maliny, a to v kategoriích nejhorší kamera (Sherry Lansing), nejhorší scénář (Amy Holden Jones) a nejhorší herec ve vedlejší roli (Woody Harrelson), naopak Demi Moore a Woody Harrelson vyhráli cenu MTV Movie za nejlepší polibek roku a John Barry v roce 1994 získal za hudbu k filmu cenu BMI Film & TV. Snímek je adaptací stejnojmenného románu Jacka Engelharda. Stopáž filmu je možná delší, než by bylo záhodno a druhá polovina filmu se trochu vleče, ale hlavně že je to zakončeno žánrově povinným happy endem, takže žádné obavy. Divák musí samozřejmě přehlédnout zásadní nelogičnost a to že miliardář s vizáží Roberta Redforda má potřebu dávat milion dolarů za to, aby strávil noc s Demi Moore, eventuelně s kýmkoli. Přece jen milion dolarů bylo dost peněz i v 90. letech.

Neslušný návrh nyní vychází v České republice v distribuci společnosti Magic Box, a.s. Disk obsahuje kvalitní anglický zvuk Dolby Digital 5.1, dále původní český a maďarský dabing Dolby Digital 2.0 a polský dabing klasický jedním hlasem Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými, polskými a maďarskými titulky. Kvalita obrazu není nijak výrazná, ale je v pohodě. Formátu obrazu je 16:9 (1.78:1). Na disku nejsou žádné bonusy. Menu na disku je velmi „oldschoolové“.

Na českém dabingu se podíleli: Pavel Soukup, Nela Boudová, Alexej Piško, Vlastimil Zavřel, Eva Kubíková, Jaroslav Kaňkovský, Karel Chromík, Jana Šejbová a další.

Překlad: Eva Hrubá
Zvuk: Ivo Novák
Produkce: Jaromír Šindelář

Film je klasikou pro šťastně i nešťastně zamilované, melancholicky a romanticky naladěné dívky a dámy všech věkových kategorií.


- staka –