Hodnocení Kletba z temnot (DVD)

Celkem hodnocení: 5 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:8.3.2015
Uživatel z e-shopu Vaclav M. | 8.3.2015 20:49

Balení  
pekne

Video  
dvd v dobre kvalite-bez reklam na filmy

Audio  
zvuk 5+1-na domacim kinu super

Bonusy  
nezajimaji mne

Verdikt
skvely horor na tema duchariny-film dle skutecne udalosti,plno napeti,lekave sceny,film se moc libil

   
gregg | 16.7.2014 20:10

Balení  
Klasická plastová krabička, přebal bez vnitřního artworku, potisk disku jen recykluje přední stranu přebalu.

Video  
Obrazový přepis filmu je kvalitní, vynikne především v exteriérových scénách, interiéry místy přece jen trochu zrní.

Audio  
Anglická zvuková stopa je kvalitní, nemám jí co vytknout, český "dabing" je hrozný (typická rychle a levně udělaná garážovka).

Bonusy  
Disk bohužel neobsahuje žádné bonusové materiály, což je velká škoda, ten skutečný příběh by mě moc zajímal.

Verdikt
Kvalitní hororový příběh s poměrně hutnou atmosférou a producentskou záštitou Sama Raimiho. Škoda, že není k dispozici v HD přepisu.

   
Uživatel z e-shopu radarebel | 18.5.2013 16:15

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Dobře načasovanej horor,můžu vřele doporučit!!!Dobré herecké obsazení !Zvuk na dvd je obstojný,obraz čistý.Opět postrádám bonusy nebo pěkné menu dvd.Uvítal bych minimálně trailer nebo fotogalerii v bonesech.Pě ný je obal dvd!

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 7.4.2013 12:40

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Skvělý film. Napětí, efekty. Dobré herecké obsazení, skvělý dabing. Tento film rád zařadím do své filmotéky. Více takových skvělých filmů v nabídce FILMARENY.

   
Logan | 6.3.2013 17:11

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Clyde Brenek si vyzvedl od bývalé manželky Stephanie své dvě dcery, které má na víkend. Mladší Emily si odpoledne na bleším trhu koupí dřevěnou skříňku s vyrytými hebrejskými nápisy. Jednou v noci ji náhodou otevře a kromě zajímavého prstenu, který si hned navleče, není uvnitř zdánlivě nic extrémně zajímavého. Po pár dnech se však Emily začíná chovat krajně podivně. Při obědě zaútočí vidličkou na otce, ve škole zfackuje spolužáka a nakonec napadne i matku, při tom stále vyžaduje přítomnost tajemné skříňky. Ona je z toho zmatená a necítí se být sama sebou. To již Clyde začíná tušit, že se za jejím chováním skrývá něco jiného než obyčejná duševní porucha. Přes hebrejské nápisy se nakontaktuje na chasidskou komunitu v New Yorku. Zde se od rabína dozví, že jeho dceru pravděpodobně posedl židovský démon neboli dibbuk. Navíc tento konkrétní dibbuk se jmenuje Abyzu, posedající hlavně děti. Syn rabína Tzadok se vrací s Clydem za Emily s tím, že se pokusí o vrcholně nebezpečný exorcistický rituál. Abyzu se však nehodlá jen tak vzdát a zpátky do krabičky se mu nechce ani náhodou.

Duchařský horor režiséra Ole Bornedal ozvláštňuje klasický model exorcistických filmů o méně častý motiv judaismu, což ho činí rozhodně zajímavějším a má za to bod k dobru. Film obsahuje dost silných a strašidelných scén, takže svou hororovou podstatu naplňuje bezezbytku. Některé motivy ve filmu jsou originální a některé méně, již mnohokrát viděné, ale např. taková scéna z nemocnice při provádění CT mi přišla velmi originální. Vše je navíc podpořeno dobrými hereckými výkony i dětských hereček a atmosféru stylově doplňuje povedený soundtrack. Překvapivě se mi film líbil více na DVD než v kině a o to silněji na mě zapůsobil.

DVD Kletba z temnot vychází v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje solidní, prostorový anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Obraz je čistý a ostrý. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

V českém znění: Pavel Vondra - Jeffrey Dean Morgan (Clyde), Andrea Elsnerová - Kyra Sedgwick (Stephanie), Aneta Talpová - Natasha Calis (Em), Viktorie Taberyová - Madison Davenport (Hannah), Petr Burian - Matisyahu (Tzadok), Libor Terš - Jay Brazeau (Professor McMannis), Jakub Saic - Grant Show (Brett), Jitka Moučková, Milan Slepička, Šárka Vondrová, Radka Stupková, Bohdan Tůma, Vojtěch Hájek, Radek Kuchař a další.

Překlad: Lidmila Hrůzová
Úprava dialogů: Monika Macků
Zvuk: Matěj Večeřa, Michal Páleníček
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Martin Těšitel

Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm 2013


-staka-