Hodnocení Cesta do lesa (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:24.7.2013
Logan | 24.7.2013 20:36

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Honza a Markéta Marákovi po svém útěku z města už řadu let žijí v útulném baráku na vesnici. Honza se protlouká jako lesní dělník a krade dřevo, Markéta pěstuje srandovní byliny a suší magické houbičky, se kterými pak koná veřejně přístupné „léčivé“ seance. Mají dvě děti, kdy starší Anyna se trochu zasekla na gymplu, protože jí učení nebaví a radši by se pořád toulala po lese. Les bere jako svoje hájemství a chrám. Navíc jako zapřisáhlá vegetariánka neváhá seřvat každého lovce nebo hajného, na kterého narazí. Takto se škádlívá i s adjunktem Ludvou, který se u zkušeného hajného připravuje na převzetí revíru. Jak už to bývá, co se škádlívá, to se rádo mívá. Postupně to mezi Ludvou a divoženkou Anynou zajiskří a vypadá to na šťastnou budoucnost. Jenže myslivec se Ludvovi stále snaží dohodit svou mladší dceru a rodiče Anyny mají nejen problémy s prací, ale i s policií, kterou zajímá Markétina houbová záležitost a začali proto uvažovat o návratu zpět do města.

Snímek Cesta do lesa se odehrává zhruba 18 let po ději z Cesty z města. Zatímco v předešlém filmu se pozornost soustředila především na postavy Tomáše Hanáka a Báry Schlesinger jako Honzy a Markéty. Cesta do lesa se pak zaměřuje na mladší generaci tedy jejich dcery Anyny a místního adjunkta Ludvy syna manželů Papošových hraných v obou filmech Evou Holubovou a Bolkem Polívkou. Film je tematicky rozdělen do čtyř částí podle ročních období. Důležitou roli hraje ve filmu příroda a specifická vesnická atmosféra, ale naštěstí jiná než ta Troškova. Herecké výkony jsou někde na pomezí „sklepáctví“ v dobrém slova smyslu a víceméně dobrých výkonů neherců i profiherců. Film sice nemá pořádný někam směřující děj, ale docela dobře se na něj kouká. Navíc obsahuje krásné záběry přírody s občas až magickou atmosférou.

DVD Cesta do lesa vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm a.s. Disk obsahuje čistý a na české podmínky docela kvalitní český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen anglickými a německými titulky a českými titulky pro neslyšící. Obraz je většinou ostrý a bezproblémový. Formát obrazu je 16:9 (2.39:1).

Bonusové materiály tvoří:

- Film o filmu
- Vystřižené scény
- Trailer a teaser
- Hudební videoklip
- Soundtrack
- Fotogalerie
- Scénář a Press-Kit


- staka –