Hodnocení Sabrina (1995) (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:8.11.2015
Uživatel z e-shopu Milan H. | 8.11.2015 10:09

Balení  
Bez vady

Video  
Podle očekávání

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
Postačující

Verdikt
Očekávání splněno.

   
Logan | 20.11.2012 18:40

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Na Long Islandu žije v luxusním sídle rodina bohatého průmyslníka a magnáta pana Larrabee. Ten má dva syny. Mladšího, promiskuitního a lehkovážného Davida a seriózního, do práce zažraného, cynika Linuse. Dům je také plný služebnictva a mezi nimi se od malička pohybuje Sabrina Fairchild, dcera rodinného šoféra. Sabrina již dlouho miluje Davida, který ji však okázale přehlíží a nebere na vědomí její existenci. Sabrina proto odjede do Paříže na zkušenou. Konkrétně na praxi do redakce módního časopisu Vogue, aby poznala svět a zapomněla na nešťastnou lásku. Ve Francii se otrká, prožije milostný románek s místním štramákem a celá změněná se po letech vrací na Long Island. Hned po příjezdu jí u autobusu potká David. Nejenom, že jí nepozná, ale ještě se do ní zakouká. To se ale vůbec nelíbí Linusovi, který potřebuje, aby se David výhodně oženil, což je dobré pro rodinný business. Odstraní tedy Davida na chvíli ze Sabrinina dosahu a začne jí sám nadbíhat. Co však začalo jako chladný, obchodnický kalkul, mění se v něco jiného. Linuse začíná pod jeho cynickou skořápkou cosi lechtat na srdíčku. Koho si nakonec Sabrina vybere, až se do hry vrátí okouzlující David?

Film je remakem výborné romantické komedie ze zlaté éry Hollywoodu z roku 1954. Tentokrát se režie ujal zkušený Sydney Pollack. Role Sabriny se zhostila Julia Ormond. Linuse si zahrál Harrison Ford a Davida pak Greg Kinnear. Není to vůbec špatný film, ale pořád je to remake. Děj je až na drobnosti stejný, jako původní film. Největším rozdílem tak zůstávají jiní herci a fakt, že tentokrát je to v barvě. Nejde o žádné průlomové dílo, ale svůj účel plní. Takhle nějak si představuji romantickým film s prvky komedie. Důležité, že snímek pohodově, bez nějakých dramatických zvratů, plyne ke zdárnému happy endu. Osobně však dávám přednost původnímu snímku Billyho Wildera.

DVD v České republice vychází v distribuci společnosti Magic Box, a.s. Disk obsahuje kvalitní anglický a polský zvuk Dolby Digital 5.1 a český a maďarský zvuk Dolby Digital 2.0. Film je podpořen titulky v češtině, polštině a maďarštině. Obraz by mohl být ostřejší, ale jina v pohodě. Formátu obrazu je 16:9 (1.78:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Jana Mařasová, Jiří Štěpnička, Pavel Vondra, Dana Syslová, Jiří Kvasnička, Dana Černá, Petr Pospíchal, Helena Friedrichová, Zuzana Šulcová, Ivana Měřičková, Miriam Chytilová, Pavel Markovský a další.

Překlad: Evelina Koublová
Zvuk: Tomáš Belohradský
Dialogy a režie: Zdeněk Podhůrský

České znění vytvořila tvůrčí skupina Josefa Petráska.


- staka –