Hodnocení Ruby Sparks (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:12.2.2015
salisbury | 12.2.2015 11:27

Balení  
Titulní stránka se mi hodně líbí, je to nápaditý a vystihuje to podstatu filmu ve všech směrech. Hold někdo při návrhu myslel.

Video  
Obrázková stopa je na slušné úrovni, když bereme v potaz, že je to pouze DéVéDé. U tohoto filmu jsem spokojen.

Audio  
Zvuk či hudba je na velmi přijatelném levelu, přeci jen je to DVD a tam není taková kvalita jako u blučka.

Bonusy  
Slušná zásoba, která je pro mě dostačující. Mohlo by to být znatelně horší, takže velká spokojenost.

Verdikt
Celkově hodnotím velmi pozitivně. Hezky zpracované DVD. Přeci jen to není blůčko, které bych hodnotil rozhodně přísněji.

   
Tom Hardy | 28.1.2013 00:31

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Magické. První věc, která mi po skončení filmu prolétla hlavou. A nejen proto, že popisuje mimo jiné psaní a tvůrčí blok, což jsou mi věci více než blízké. Ruby Sparks je nicméně v prvé řadě o hledání ideálního protějšku. Co jsme ochotní podstoupit, abychom našli „největší lásku našeho života“?

Ruby Sparks je příběhem spisovatele Calvina (Paul Dano), který kdysi napsal bestseller a od té doby se utápí v hledání vhodné látky pro další knihu. Je osamělý a ve snech se mu začne zjevovat dívka Ruby (Zoe Kazan). Calvin se do ní zamiluje a začne proto o Ruby psát. Už tahle linka by „běžným filmařům“ stačila, jenže scénář k filmu napsala sama představitelka „vysněné dívky“, jejímž přítelem je shodou okolností právě Dano. A protože film režírují autoři svérázné komedie Malá Miss Sunshine, pokračuje příběh následovně: Během psaní se Calvinovi náhle Ruby zjeví v domě. Žádný přelud. Je skutečná. Z masa a kostí, přesně podle všeho, co napsal. Může ale pravá láska skutečně vzejít ze stránek psané knihy?

Ruby Sparks je jiný film. Je to komedie, romance, drama, snový příběh a přitom neskutečně pravdivá a upřímná podívaná, jež skvěle reflektuje všeobecné vztahové problémy. Zkrátka milé překvapení, které se snadno stane vaší srdcovkou. Kdo má podobné „malé filmy“ rád, ten by Ruby Sparks neměl minout.

Zatímco obraz na Blu-ray vypadá nad očekávání dobře (noční scény, prosluněné golfové hřiště či téměř až odtažitě bílý Calvinův byt, vše bez sebemenší chybičky), zvuk je, jak už to tak u „indie komedií“ (jak se tomuto žánru říká) bývá, tradičně poněkud tichý a dalo by se říct, že až zanedbaný. To ale těžko vyčítat tvůrcům disku, to je spíše problém autorů filmu. DVD přirozeně nabízí o poznání slabší podání obrazu.
Menším zklamáním je kvalita českého dabingu. Hlasové obsazení je v pořádku, ale nejednou se poměrně zásadně rozchází s originálem (často i protiřečí tomu, co postavy skutečně říkají!). Schválně si ho pusťte společně s perfektně přeloženými titulky. Budete mít pocit, že jsou k úplně jinému filmu.

Bonusů není příliš. Na Blu-ray pětice kratičkých dokumentů (dohromady mají necelých 20 minut), jejichž charakter je ryze reklamní a k tomu trailer. DVD je na tom o dva dokumenty hůře. Ke cti distributora je třeba dodat, že jsou bonusy (vyjma traileru) aspoň česky otitulkované a to jak na Blu-ray, tak i DVD.