Hodnocení Jak porodit a nezbláznit se (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:18.10.2014
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 18.10.2014 12:55

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
pita004 | 14.12.2012 14:48

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
prima oddychovka se skvělým hereckým obsazením. Každopádně stojí za podívání.

   
Logan | 20.11.2012 18:38

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Máme tu pět mileneckých či manželských párů. Dětská spisovatelka a majitelka obchodu s hračkami Wendy s manželem Garym, který neustále bojuje s dietou. O dítě se snaží již asi dva roky, ale stále nic. Garyho otec, bývalý špičkový automobilový závodník a nepřehlédnutelný alfa samec s novou mladou manželkou Skyler. Jednou se rozhodli, že budou mít dítě, tak to prostě bude. Fitness cvičitelka a televizní celebrita Jules s přítelem Evanem. Seznámili se při televizní soutěži obdobě naší Stardance, když hvězdy tančí. O dítě se nijak zvlášť nesnaží, ale při přímém vysílání Jules všem i sobě ukáže, že je těhotná, když se vyzvrací do vyhraného poháru. Bývalý středoškolský pár Rosie a Marco, kteří si v současnosti konkurují při podnikání v občerstvení. Znovu se sejdou a opět mezi nimi zahoří vášeň. Po jednom úletu však Rosie otěhotní. Náhoda tomu chtěla, že všem uvedeným párům se podaří otěhotnět zhruba ve stejný okamžik. Film se dále odvíjí v epizodkovém stylu Krásy nebeské. Všechny páry prožívají radosti a strasti spojené s těhotenstvím. Příběhy všech zúčastněných se různě prolínají, postavy se potkávají a seznamují. Ač všechny páry své těhotenství prožívají různě a nazírají na ně z jiných úhlů, stále jde v základu o to samé, totiž o těhotenství a až na jednu výjimku se sejdou v den porodu ve stejné nemocnici. Mimo toto těhotenské šílenství tak trochu stojí pár fotografky Holly s manželem Alexem, kteří se naopak rozhodli dítě adoptovat, a zrovna jim byl přiklepnut tří týdenní chlapeček z Etiopie. Takže se pilně připravují na to být rodiči, aniž by na to měli devět měsíců na přípravu.

Film je adaptací úspěšné stejnojmenné americké knihy. Bohužel výše zmíněná epizodkovost skáče z jednotlivých postav moc rychle na to, aby si k nim divák stačil vytvořit nějaký vztah. Navíc jsem na film koukal v anglickém originále a většina ženských hereček snad kromě Cameron Diaz a Jennifer Lopez mluvila otravnou ukňouranou, afektovanou americkou angličtinou, což filmu také v mých očích moc nepřidá. Předností pak je neskutečně namakaná a vyrýsovaná Cameron Diaz. Ta holka by si zasloužila svůj akční film. Nejde o komedii, jak je nám prezentováno na obalu DVD, ale o romantický film o těhotenství s několika vtipnými momenty, které většinou obstarává Wendyina obtloustlá asistentka nebo malý syn Chrise Rocka, který zde hraje neformálního vůdce jakési skupiny hrdých otců.

Já jsem film přetrpěl, manželka ho skousla, takže za cílovou skupinu předpokládám ženy různého věku během těhotenství, těsně po porodu, eventuelně ženy během porodu.

DVD v České republice vychází v distribuci společnosti Hollywood C. E. s.r.o. Disk obsahuje kvalitní, čistý anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Obraz je ostrý se sytými barvami. Formátu obrazu je 16:9 (2.40:1). Na disku nejsou díkybohu žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Jitka Ježková, Petr Burian, Dana Černá, Marek Libert, Jitka Moučková, Andrea Elsnerová, Marek Holý, Pavel Rímský, Michal Jagelka, Filip Švarc, Anna Brousková, Martin Zahálka, Nikola Votočková, Aleš Procházka, Radek Hoppe, Michal Holán, Tomáš Juřička, Libor Hruška, Daniela Bartáková, Irena Hrubá, Bohdan Tůma, Petra Tišnovská, Anna Nemčoková, Aneta Talpová, Jakub Nemčok a další.

Překlad a dialogy: Ivan Kotmel
Zvuk: Miloš Sommer
Produkce: Zuzana Špeciánová
Režie českého znění: Martin Těšitel


- staka –