Hodnocení 50/50 (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:28.6.2015
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 28.6.2015 12:55

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Uživatel z e-shopu martin V. | 12.5.2014 10:41

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Komedie o vážných věcech. Jediná výtka patří konci, ale to už bych spoileroval..

   
Logan | 2.12.2012 15:26

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Sedmadvacetiletý Adam pracuje s nejlepším kamarádem Kylem v rádiu. Ráno chodí běhat, tráví večery s přítelkyní umělkyní. Nekouří, nepije, sportuje. Jediný jeho zlozvyk snad je, že si kouše nehty. Kvůli bolestem zad navštíví lékaře a po vyšetření ho čeká nemilosrdná diagnóza. Na páteři má nádor jménem Schwannův neurofibrosarkom. Šance na přežití je 50 na 50. Nejdříve to musí ohlásit svým nejbližším, což nebude snadné, protože jeho úzkostlivá matka už pečuje o nemocného tátu. Přítelkyni souhlasí, že bude Adamovi pomáhat zejména ho vozit na chemoterapii, ale po chvíli ten tlak nevydrží a začne ho podvádět, což záhy zjistí právě kamarád Kyle. Následuje rozchod. Ještě, že Adam navštěvuje začínající a ne moc zkušenou terapeutku Katherine, která mu se stresem jakžtakž pomáhá. Navíc se zdá, jakoby se mezi nimi začalo rodit cosi víc, co přesahuje běžný vztah doktora a pacienta. Lehkovážný kamarád Kyle na přítelovu nemoc balí holky, ale jinak se snaží být Adamovi oporou. Bohužel chemoterapie nezabrala a jedinou možností je tak riskantní operace.

Snímek 50 na 50 je dramatem (melodramatem?) o vážných věcech, přesto je natočený s nadhledem a příjemným humorem. Míst, která dojímají, je ve filmu dost, ale nic nepůsobí lacině ani se to netopí v přílišném patosu. Humor je nenásilný a příjemně odlehčuje mnohdy dusnější atmosféru. Na celkovém výsledku mají velkou zásluhu výborné herecké výkony. Zejména Joseph Gordon-Levitt v roli Adama je naprosto přesvědčivý. Jeho lehkovážného, promiskuitního kamaráda Kylea ztvárnil typově přesný, ale jinak stále stejný Seth Rogen. Zajímavou kreaci Adamovi matky si vystřihla Anjelica Huston. Film doprovází zajímavý soundtrack.

DVD v České republice vychází v distribuci společnosti Hollywood C. E. s.r.o. Disk obsahuje kvalitní a čistý anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Obraz je v pohodě a je ve formátu 16:9 (1.78:1). Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Marek Holý - Joseph Gordon-Levitt (Adam), Michal Holán - Seth Rogen (Kyle), Lucie Štěpánková - Anna Kendrick (Katherine), Týna Průchová - Bryce Dallas Howard (Rachel), Libor Hruška - Andrew Airlie (Dr. Ross), Oldřich Vlach - Serge Houde (Richard), Jan Šťastný - Matt Frewer (Mitch), Milan Slepička - Philip Baker Hall (Alan), Libor Terš (titulky), Milena Steinmasslová, Jaroslav Horák, Veronika Bajerová, Zbyšek Horák, Marcel Rošetzký, Ivana Korolová, Šárka Vondrová, Oldřich Hajlich, Malvína Pachlová, Pavel Vondra, Radek Hoppe, Tereza Chudobová, Dana Černá, Milan Bouška a další.

Překlad: Jan Feldstein
Zvuk: Matěj Večeřa
Dialogy režie: Jan Žáček
Vyrobila: Společnost Riafilm pro Hollywood Classic Entertainment 2012

- staka –