Hodnocení Volte mě! (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:27.2.2013
Tom Hardy | 27.2.2013 20:55

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Novinka Volte mě! je postavená na jednoduché premise – představte si dva idioty, co kandidují na stejný politický post a dopřejte jim patřičně nedůstojný a absurdní souboj. Tvůrci téhle komedie pro role chytře zvolili Willa Ferrell a Zacha Galifianakise (Idiot z Pařeb ve Vegas a Bangoku), přičemž je nechali hrát to, co umí nejlépe: Ferrell hraje arogantního blba a Galifianakis podivínského magora.

Kdyby byla komediální stránka svěřena na jiná bedra, dopadlo by nejspíš Volte mě! výrazně hůře. Filmu totiž chybí satirická rafinovanost nejen britského Pana premiéra, ale i amerických Všech starostových mužů. V rámci škatulky „chytřejší hrubozrnná komedie“ si ale film nevede vůbec zle, dvakrát tolik, pokud máte pro zmíněnou ústřední dvojici slabost. Jsou to idioti k pomilování.

Majitelé DVD budou bonusy hledat marně. Distributor se je rozhodl extrapřídavku ušetřit. Blu-rayko je na tom o něco lépe, i když žádné hody nečekejte. V prvé řadě je tu bonus, který je jakýmsi nej z filmu. Ten je – upřímně – úplně zbytečný. Čtvrt hodiny vystřižených scén už jsou o něco zajímavější bonus, neboť obsahují nejeden moment, který klidně mohl ve filmu zůstat. Posledním bonusem jsou vděčné zkažené záběry. Ty rozhodně vykouzlí úsměv na tváři. Všechny bonusy disponují českými titulky.

Volte mě! je komediální oddechovka, určená hlavně fanouškům komiků v hlavních rolích. Pokud mezi ně nepatříte, před nákupem bych napřed volil projekci, ať víte, jestli je tohle vaším šálkem čaje.

   
Logan | 11.2.2013 18:15

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Politika je ovládaná průmyslníky a hybatelem jsou peníze. Dlouhodobý kongresman za Severní Karolinu Cam Brady je přesně taková opička v žoldu bohatých, odříkávající občanům prázdné fráze. Těsně před novými volbami se však veřejně zdiskredituje a jeho chlebodárci, průmysloví magnáti bratři Motchové potřebují pro svůj obchod s Čínou nového loutkového politika. Vyhlédnou si syna mocného lobbisty, avšak současně velikého bambulu bez politických zkušeností Martyho Hugginse. Ze začátku se může zdát, že to bude souboj Davida s Goliášem, avšak z Martyho se pod vlivem zkušeného poradce stává zdatný soupeř. Volby se blíží a oba kandidáti se snižují ke stále zákeřnějším a podlejším praktikám. Vyhraje ten lepší nebo ten bezpáteřnější?

Komedie Volte mě! svádí do jednoho filmu zkušeného komediálního matadora Willa Ferrella v roli Cama a relativního nováčka Zacha Galifinakise jako Martyho. Musím přiznat, že jsem k filmu přistupoval ze začátku velmi opatrně, neboť Galifinakis nepatří rozhodně k mým oblíbencům. Začátek filmu je vlažnější, ale po chvíli jsem zjistil, že se docela bavím a že mi ani Galifinakisův „přiteplalý“ styl hraní moc nevadí. K jeho postavě se to tak nějak docela hodilo. Will Ferrell je ve filmu výborný. V menších rolích bratrů magnátů uvidíme i Dana Aykroyda a Johna Lithgowa. Humor ve filmu osciluje od hrubozrnných gagů, přes fyzickou komiku až po docela povedenou ironii a politickou satiru. V originálním znění je dobře slyšet, jak si zejména Will Farrell osvojil ústní styl projevu amerických politiků a dovedl ho do absurdna. Celkově jsem byl filmem příjemně překvapen.

DVD Volte mě! vyšlo v České republice v distribuci společnosti AQS, a.s. – divize Magic Box. Disk obsahuje dobrý anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Obraz je ostrý a je ve formátů 16:9 (1.85:1). Bonusové materiály tvoří česky otitulkované vystřižené a alternativní scény, přičemž tvůrci měli šťastnou ruku, když tyto scény vystřihli nebo nepoužili.

Na českém dabingu se podíleli: Petr Rychlý - Will Ferrell (Cam Brady), Libor Hruška - Zach Galifianakis (Marty Huggins), Zdeněk Mahdal - Jason Sudeikis (Mitch), Martin Zahálka - Dylan McDermott (Tim Wattley), Regina Řandová - Katherine LaNasa (Rose Bradyová), Lucie Kožinová - Sarah Baker (Mitzi Hugginsová), Jiří Plachý - John Lithgow (Glenn Motch), Bohuslav Kalva - Dan Aykroyd (Wade Motch), Ivo Novák - Josh Lawson (Tripp), Marek Holý - P.J. Byrne (Rick), Jan Vágner, Ludvík Král, Antonín Navrátil, René Slováčková, Jan Szymik, Jakub Nemčok, Anna Nemčoková, Milan Slepička, Veronika Veselá, Jakub Saic a další.

Překlad: Robert Hájek
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Veronika Veselá
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2012


- staka –