Hodnocení Paranormal Activity 4 (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.9.2015
Uživatel z e-shopu Elena B. | 9.9.2015 12:19

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Popravdě čekala jsem trochu víc,první a třetí díl plus prokletí bylo fakt horor tenhle byl nemasný neslaný.

   
Uživatel z e-shopu jan T. | 12.4.2014 22:21

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 27.2.2013 09:45

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Před pěti lety, démonem posedlá Katie vyvraždila celou rodinu své sestry a jako bonus unesla malého synovce Huntera. V současnosti se tato podivná dvojice opět objevila a nastěhovala se do domu na klidném, bezproblémovém předměstí města Henderson v Nevadě. Jak jinak, s jejich příchodem je po klidu. V okolí se začínají dít podivné úkazy a to hlavně v domě, kde žije rodinka s dcerou a malým synem Wyattem, a který přímo sousedí s domem Katie. Poté, co se Katie údajně zraní, vezme si rodina Huntera k sobě. Paranormální úkazy se stupňují. Proto v domě nainstalují kamery a pak už jen koukají, co se jim všechno v domě děje a jak se jim po domě promenádují nadpřirozené síly. Wyatt se stává zamlklejším a všem obyvatelům domu včetně přátel začíná jít o krk. Je však vůbec možné se duchům ubránit?

Snímek režisérské dvojice Henry Joost a Ariel Schulman je již čtvrtým dílem ze série. Dějově snímek navazuje na díl druhý. Co mohlo být v prvním díle zajímavé a strašidelné, se v tomto filmu opakuje a snímek především vykrádá předešlé díly. Třetí díl byl sice vydařenější, ale tento film je zoufale nepravděpodobný, zejména v tom, jak a při čem se lidi pořád nahrávají. Ve filmu tentokrát ani není moc povedených strašidelných scén, které by překvapily, možná až na jednu z garáže, což je u díla vydávajícího se za horor, opravdu málo. Moc povedené není ani odfláknuté finále, které proběhne během mžiku, takže si ho ani neužijete. Sice je pravda, že herci jsou v pohodě a postavy, které hrají, jsou vesměs sympatické, ale toto nemá být vztahová konverzačka, ale paranormální lekačka. Je tam sice pár scén, ze kterých zamrazí, ale nic hrůzostrašného. Atmosféra filmu chybí. Snímek se trochu snaží rozšířit „mytologii“ okolo démona Tobyho, který posedl malého Huntera a okolo kultu čarodějnic, kteří se okolo něj motají, ale jsou to jen takové náznaky, než že bychom se dočkaly nějakých odpovědí.

DVD Paranormal Activity 4 vychází v české republice v distribuci společnosti. Disk obsahuje docela kvalitní anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými i anglickými titulky. Obraz je v pohodě, ale vzhledem k samotné podstatě snímku, že je vyprávěn skrze kamery, notebooky a mobily, si ho stejně moc nevychutnáte. Formát obrazu je 16:9 (1.78:1). Bonusový materiál obsahuje nepoužité záběry.

V českém znění: Kateřina Velebová - Katie Featherston (Katie), Marika Šoposká - Kathryn Newton (Alex), Igor Bareš - Stephen Dunham (Doug), Marek Holý - Matt Shively (Ben), Ivana Andrlová - Alexondra Lee (Holly), Anna Nemčoková - Brady Allen (Robbie), Jakub Nemčok - Aiden Lovekamp (Wyatt), Jitka Moučková - Sprague Grayden (Kristi), Zbyšek Horák, Kateřina Petrová, Zdeněk Mahdal, Jiří Balcárek a další.

Překlad: Robert Hájek
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Jiří Balcárek
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2012

-staka-