Hodnocení PANSTVÍ DOWNTON 1 + 2 Kolekce (6 Blu-ray)

Celkem hodnocení: 7 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:10.9.2015
Honza | 10.9.2015 18:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Plastová krabička se všemi disky je zasunuta do papírové krabičky, na které je na přední straně modrý pruh s logem blu ray.

Video  
Obrazová stránka seriálu je velmi kvalitní, nevšiml jsem si žádné chyby, vše vypadá tak, jak by mělo.

Audio  
Zvuková stránka seriálu je také na prvotřídní úrovni, ani zde jsem si žádné vady nevšimnul. Český dabing je celkem povedený.

Bonusy  
Jsou zde i nějaké bonusy, u každé série asi půl hodiny a mají dokonce české titulky. Podle mě jsou dostačující.

Verdikt
Kvylitní britský seriál, který má jen tu smůlu, že další série u nás na blu rayi asi nevyjdou. I tak se ale koupě fanouškům tohoto seriálu vyplatí.

   
Uživatel z e-shopu arny V. | 11.1.2015 23:51

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Oddychovka končí druhou sérií, 3 a 4 není na blu ray, škoda. 5 serie shází. Nemám rád nekompletní seriály.

   
Uživatel z e-shopu Petr P. | 4.12.2014 16:46

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Rankin Fitch | 1.7.2014 07:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Amaray na více BD disků, vložený do kartonové krabičky, celkový design balení je příjemný. I když jde "pouze" o seriál.

Video  
Na Blu-ray je rozhodně lepší kvalita, než na jakou jsme zvyklí v případě sledování v televizi. Tady je jednoznačné doporučení.

Audio  
Český ekvivalent je zde zastoupen pouze ve stereu, což je u BD celkem škoda. Ale zas na druhou stranu, u seriálů je to asi zkousnutelné.

Bonusy  
U každé řady je pár bonusů o seriálu, které dokonce obsahují i české titulky. Velkým bonusem je samostatná vánoční epizoda na čtvrtém disku druhé řady.

Verdikt
Brilantní seriál, pro mě osobně velké překvapení, které mě chytlo. Škoda, že BD končí s druhou řadou, takže budu muset přejít na DVD.

   
Uživatel z e-shopu bzoch | 17.3.2014 10:15

Balení  
Přišlo originálně zabalené, nicméně uvnitř polámaný obal, disky blu-ray vpořádku, snad to zvládne vteřinové lepidlo.

Video  
Obraz bezchybný a vzhledem k tomu, že se jedná o obraz přepsaný na blu-ray disky, je vše vidět do nejmenších detailů.

Audio  
Audio stopa mě trochu zklamala. Pro Česko se jedná o zvuk pouze DTS 2.0 česky. Myslím si, že to je vhodné spíš pro DVD, ale pro Blu-ray měl být zvuk nahráván v DTS-HD. Snad se někdy dočkáme!

Bonusy  
Obsah bonusů je celkem průměrný a vzhledem k tomu, že se jedná o seriálový žánr, v podstatě dostačující.

Verdikt
Celkově se mi seriál velmi líbí, přesto, že jsem ještě neviděl všechny díly. IV. sezóna je prý katastrofální, tak jsem velmi zvědav....

   
vorez | 20.1.2014 17:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Standartní boxset na několik disků

Video  
Obrazová stránka tohoto seriálu je na vysoké urovni. Pokud ho znáte z TV, tak zklamaní určitě nebudete, protože je lepší

Audio  
Škoda, že na disku najdeme jen dvoukanalový zvuk. Na BD by mohl být lepší mix.

Bonusy  
Půlhodinka bonusů neurazí, ale ani nenadchne

Verdikt
První 2 sezony velmi oblibeného seriálu na BD nezklamou

   
Tom Hardy | 12.2.2013 13:05

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Líbil se vám viktoriánský Gosford Park Roberta Altmana, v němž se na jednom sídle srazila britská smetánka se služebnictvem v sérii břitkých dialogů? Pak bude Panství Downton šito na míru právě vám (ne náhodou seriál napsal ten samý člověk a využil stejných vypravěčských mechanismů).

Na rozdíl od Gosfordu není zdejším „úvodním dramatickým obloukem“ tajemná vražda, ale zkáza Titanicu. Když nepotopitelná loď dosáhne mrazivého bodu, z něhož není návratu, vezme s sebou mimo jiné i jediné mužské dědice panství Downton. Dále už jsou na jídelničku pouze dcery, je proto třeba najít vhodného náhradníka/nápadníka. Tím máme výchozí bod pro místo, v němž se postupně rozvíjí příběh šlechtické rodiny Crawley, hraběte a hraběnky z Granthamu a jejich věčně rozhádaného služebnictva.

Panství Dowton je omamné. V zásadě minimalistický seriál, jehož 99% scén těží z herců a dialogů, je jakýmsi mixem zmíněného Gosford Parku, románů Jane Austenové a suché britské komedie, v níž se postavám hlášky doslova práší od pusy. Snahou o věrné zachycení tehdejší morálky může na někoho seriál působit nechtěně směšně, sem tam jsou dějové kotrmelce jak z laciné telenovely (až se objeví „znetvořený“, pochopíte, co tím myslím). Ale celek funguje výborně. Jednak pro úžasné obsazení bez jediného slabého místo, za druhé pro fantastickou atmosféru a výpravu. Iluze je dokonalá.

Na Blu-ray má seriál až nečekaně dobré podání. Obraz sice postrádá jistou živost, jinak to ale nemá k vymazleným kinoflákům daleko. Zvuk je… takový, jaký byste u ukecané televizní inscenace čekali. Vyjma hudby v úvodních titulcích nemá de facto čím zaujmout. V tomto případě je to každopádně v pořádku. Vypíchnout si zaslouží český dabing převzatý z České televize, který je hodně nadstandardní.

Vyjma prvních dvou sérií a Vánočního speciálu nechybí i série dokumentů z natáčení a vynechané scény (vše česky otitulkované). Obal edice láká též na audiokomentáře, ty se mi však nepodařilo na disku objevit a podle menšího průzkumu jimi nedisponují ani zahraniční edice. Zřejmě chybka tisku. Menší výhradu mám i k použitému plastovému obalu, do něhož je nacpáno rovnou 6 disků (1. série – 2BD, druhá série – 3BD, speciál 1BD). Aby se vše do obalu vešlo, jde o silnější variantu, která se (alespoň v mém případě) měla tendenci rozpadat (hned dvě packy držáků byly ulomené). Také nebylo vždy lehké obal zavřít (je tam opravdu dost plastů, aby měly v čem disky držet a rády si při zavírání překáží).

Je otázkou, jestli je 1499 korun (v případě FILMARENY 1397) správná cena pro edici, která vlastně není ničím speciální. Nabízí „jen“ dvě řady seriálu, jeden speciál a pár bonusů. Odpověď? Pokud vás p(r)opletené Panství Downton zasáhlo, určitě to nebudou vyhozené peníze. Užijete si seriál v maximální kvalitě a i ten dabing je z lepších (akorát ono „Česká televize uvádí“ na disku být ve stopách nemuselo). Osobně jsem seriál neznal a po první epizodě jsem nemohl jinak, než si ho takzvaně „dát“ celý. Za mě jednoznačný palec nahoru. Tohle určitě stojí za zařazení do sbírky. Jen ten obal mohl být kvalitnější.