Hodnocení Paralelní světy (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:24.9.2014
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.9.2014 08:46

Balení  

Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 29.9.2013 13:51

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Planeta, na které existují dvě gravitace, se přirozeně vytvořily dva zrcadlově rozdílné světy. Lidé z Hořejška žijí v luxusu, naopak obyvatelé Dolejška si moc vyskakovat nemohou a spíše makají na ty nahoře. Jednou potká v horách mladík Adam z Dolejška, dívku Eden z Hořejška. Přes přísný zákaz se začnou scházet, až do doby než jsou odhaleni strážci hranic. Po deseti letech Adam z televize zjistí, že Eden pracuje pro obrovskou korporaci a rozhodne se navázat na přetržený milostný vztah. Se svým antigravitačním vynálezem, se nechá v oné společnosti zaměstnat a opravdu se mu podaří Eden kontaktovat. Dívka však bohužel přišla v důsledku nehody o paměť. Adam se tedy bude muset hodně snažit, aby v ní obnovil staré city. Navíc mu půjdou po krku nejen pohraničníci, ale i jeho zaměstnavatel, který mu chce převratný vynález ukrást.

Snímek Paralelní světy má výborný námět a především perfektní zpracování. Svět, kde fungují dvě gravitace, je ztvárněn dech beroucím způsobem. Nejde jenom o zrcadlové vykreslení obou světů, ale i o barevné efekty, kterými jsou nejen oba světy, ale i nebe, mraky, hory, města zabarveny. Bohužel snímek postrádá napětí, nebo nějakou gradaci děje, a to zejména ve své druhé polovině. Některé scény jsou také podivně sestříhány a ne vždy je dodržena logika a pravidla, které si film na začátku stanoví. Přesto jde o příjemnou, především vizuálně nápaditou podívanou s pohodovými hereckými výkony Jima Sturgesse, Kirsten Dunst a Timothy Spalla.

DVD Paralelní světy vyšlo v České republice v distribuci společnosti JRK Kladno, s.r.o. Obraz je ostrý, s pestrou škálou barev, což dává krásně vyniknout digitálním trikům a celkové nápadité stylizaci. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1). Zvuk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Jan Maxián - Jim Sturgess (Adam), Nikola Votočková - Kirsten Dunst (Eden), Pavel Šrom - Timothy Spall (Bob Boruchowitz), Jiří Schwarz - Blu Mankuma (Albert), Petr Lněnička, Libor Terš,Vladimír Brabec, Jaromír Meduna, Vojtěch Hájek, Tomáš Borůvka, Petra Jindrová, Tereza Chudobová, Zuzana Skalická, Jan Škvor, Martina Kechnerová, Marika Šoposká, Jan Köhler, Jakub Nemčok, Tereza Těšitelová, Oldřich Hajlich, Radek Hoppe, Bohdan Tůma a další.

Produkce: Zuzana Špeciánová
Překlad a dialogy: Ivan Kotmel, Agentura K
Zvuk: Miloš Sommer
Režie: Martin Těšitel
Vyrobilo: Studio Soundwave pro Hollywood Classic Entertainment 2013

60 %


- staka –

   
johny.slr | 15.9.2013 17:53

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Od tohoto filmu sem nic nečekal. Četl sem kladné a záporní hodnocení . podle mého názoru je to originální nápad. Není to běžné sci-fi, nedá se to srovnat s ničím. Právě proto je to originální, ovšem je to taková romantická pohádka. Mé hodnocení je 7/10.