Hodnocení Unesená (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:31.8.2014
Alauda | 31.8.2014 12:47

Balení  
Klasické DVD velké balení v průsvitném Kunststoffu, neostrý obraz tisku, vnitřek pouze vakák, který by se mohl zaplnit.

Video  
DVD videokvalita odpovídá, Nicolas Cage za to stojí si koupit tento druh záznamu, při kterém neusneme.

Audio  
Dobrý doprovod ve všech rozích bytu v anglické versi, české stereo je poněkud chudší a "není nad originál".

Bonusy  
Bonusy většinou nejsou třeba, ale hodily by se pohledy na města, v nichž se tzv. děj filmu odehrává.

Verdikt
Se sympatickým herce Nicolasem Cageem nestojí nic překážkou tímto filmem doplnit vlastní rozrůstající se videotheku.

   
Logan | 26.1.2013 16:10

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Will Montgomery je jedním z nejlepších zlodějů v Americe. I mistr tesař se však jednou utne a tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrchne a a a tak je po jedné, sice vydařené, ale agenty FBI sledované, vloupačce do banky, dopaden. Komplice nezradí a peníze u něj nenajdou, protože je během honičky spálí, což však nikdo neví. Díky tomu dostane nižší trest, který si spořádaně odsedí. Po osmi letech vyjde ven a jeho první kroky vedou za dcerou. V patách však mí agenty FBI, kteří čekají, až si vyzvedne svůj lup a začne utrácet. Bohužel na svou příležitost čekali i Willovi bývalí komplici, kteří chtějí svůj podíl z milionové „čórky. Unesou mu dceru Alison a hrozí, že jí zabijí. Will tak má 12 hodin na to, aby sehnal 10 milionů dolarů, což půjde těžko, když ty prachy nemá. FBI mu nepomůže, protože si myslí, že je to jen Willova finta, jak se zbavit podezření, a tak se musí začít starat sám. Na Willa tedy čeká nejdůležitějších 12 hodin jeho života. Aby získal peníze, bude se muset opět podívat do nějaké banky a to jde těžko, když vám na záda dýchá policie a minuty odtikávají. Co by ale člověk neudělal pro rodinu, ne?

K filmu Unesená, v originále Stolen, jsem přistupoval s obavami. V hlavní roli je Nicolas Cage, což není rozhodně záruka stabilní kvality a popisek filmu, který jsem si přečetl na obalu, také nesrší originalitou. Po hodině a půl jsem byl ale mile překvapen, protože ač je to opravdu neoriginální „béčko“ s Cagem, tak je film natočen svižným tempem od začátku do konce s víceméně sympatickými postavami a několika překvapivými momenty a překvapivě jsem se pobavil. Velkou zásluhu na tom má režisér Simon West, který s Cagem spolupracoval již v Con Air, a který naposledy prokázal, že mu akční filmy jdou režií Postradatelných 2. Potěší i některé odkazy právě na Con Air.

Je to prostě „béčko“ které si na nic nehraje, nic nepředstírá a má pouze funkci bavit. V ději je samozřejmě mnoho logických a chronologických chyb, ale neměl jsem s tím sebemenší problém, asi proto, že jsem nic moc nečekal. A nakonec ani ten Cage mi nevadil, i když všechny jeho dialogy s dcerou byly, jak kdyby je odříkával Bigg Daddy z Kick Ass.

DVD Unesená vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1 a ne Dolby Digital 2.0, jak je uvedeno na obale. Některé zvuky v okolí, nikoli dialogy, znějí občas divně, jakoby s ozvěnou. Film je podpořen českými, anglickými, maďarskými a rumunskými titulky. Barvy jsou v pohodě a obraz čistý. Formát obrazu je 16:9.

Na českém dabingu se podíleli: Pavel Rímský, Zdeněk Mahdal, Pavel Vondra, Petr Pospíchal, Martin Stránský, Jolana Smyčková, Jana Páleníčková, Pavel Šrom, Jan Maxián, Martin Sobotka, Bohdan Tůma, Lucie Kušnírová, Svatopluk Schuller a další.

Překlad: Jiří Sailer
Zvuk: Matěj Večeřa a Michal Páleníček
Produkce: Markéta Kratochvílová
Dialogy: Ivan Kotmel
Režie: Martin Těšitel
České znění vyrobila tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové

- staka –