Hodnocení OBLIVION Nevědomí (DVD)

Celkem hodnocení: 8 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:5.12.2014
Uživatel z e-shopu Jiří O. | 5.12.2014 10:01

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.9.2014 08:45

Balení  

Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 1.9.2013 16:27

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Po atomové válce lidí proti mimozemšťanům, lidé sice vyhráli, ale za cenu zamoření zemského povrchu. Přeživší lidé se stáhli do vesmíru a na Zemi zanechali pouze několik dvoučlenných týmů, které dohlížejí na obrovské hydrověže čerpající světovou vodu. Technik Jack Harper je společně s Victorií jednou takovou jednotkou. Jack má za úkol vyrážet do terénu a opravovat sondy, které sem tam poškodí zbytky přeživších vetřelců. Byla by to víceméně pohodová služba, kdyby neměl Jack podivné sny a kdyby ho to stále netáhlo do zakázané zóny. Pak na Zemi ztroskotá kosmická loď s jedinou žijící kosmonautkou Julií, která je Jackovi překvapivě povědomá. Od té chvíle již nic nebude, jak bývalo. Jack se odhodlá poznat, co stojí za jeho vizemi a poté, co je kontaktován „vetřelci“, pozná, že jeho celá představa o pravdě byla zavádějící a nepřesná. Zjistí, že válka s mimozemšťany ještě zdaleka neskončila a rozhodne se do ní naplno zapojit.

Za snímkem Nevědomí stojí Joseph Kosinski, který své vize představil již ve filmu TRON: Legacy. Ne jinak je tomu i v Nevědomí. Snímek je především vizuální lahůdkou pro milovníky sci-fi s perfektně padnoucím retro soundtrackem. Povedená a zajímavá je i zápletka ohledně mimozemšťanů. Pár nelogičností by se sice našlo, ale nic, co by kazilo výsledný zážitek.

DVD Nevědomí vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Obraz je perfektní, přesně tak jak si takovýto vizuální film zaslouží. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1). Zvuk je perfektní, čistý a je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je mimo jiné podpořen českými a anglickými titulky. Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Pavel Vondra - Tom Cruise (Jack), Pavel Rímský - Morgan Freeman (Beech), Kateřina Lojdová - Olga Kurylenko (Julia), Andrea Elsnerová - Andrea Riseborough (Victoria), Jakub Saic - Nikolaj Coster-Waldau (Sykes), Zuzana Skalická - Melissa Leo (Sally), Zdeněk Mahdal, Antonín Navrátil, Miroslava Součková, Denisa Tůmová, Bohdan Tůma

Překlad: Stanislav Jelínek
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy: Lenka Benešová
Režie: Bohdan Tůma
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2013

80%

- staka –

   
Uživatel z e-shopu Jana Hrdličková | 30.8.2013 21:40

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
zajímavá zápletka, radá sleduji sci-fi, kam si "myslí", že směřují možnosti moderní techniky a "klonování lidského materiálu" zde mimozemskou "entitou", přesto, že lidskost i tady probleskne, není pro mne tato možnost "budoucnosti" uvěřitelná

   
Uživatel z e-shopu radarebel | 27.8.2013 14:05

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Vydařené Sci-fi v němž snad ani nemůže lepe zahrát nikdo jiný než T.Cruise.Skvělé efekty doplňuje super obraz a zvuk.Bohužel opět žádné bonusy.Alespoň menu malinko potěší na velké obrazovce :-))

   
Uživatel z e-shopu Jakub Čurda | 24.8.2013 12:51

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
OBLIVION je jeden z mála filmů, který mě zaujal hned během první minuty. Budoucnost, bitvy a Tom Cruise, to je to co mě zarazilo do křesla a to křeslo mě nepustilo ani na záchod. :D Animace, triky ty byly naprosto perfektní. Obsazení též, Morgan Freeman a Tom Cruise zajímavá dvojka, která k sobě sedla. Co se mi na tomto filmu líbilo nejvíce je SOUNDTRACK. Jako maniak do soundtracků jsem tuto hudbu zařadil do mé TOP5 SOUNDTRACKŮ, kde jsem ho zařadil na 2. místo. Příběh dokonalí, zvrat dokonalí, rozuzlení dokonalí. Jednoduše řečeno tento film by neměl uniknout nikomu, kdo je fanouškem jak Toma tak Morgena.

   
Uživatel z e-shopu danula13 | 11.5.2013 07:16

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Vynikající vizuál podložený skvělou hudbou a nadprůměrná sci-fi komornějšího charakteru. Režisér Kosinski tak po Tronu pokračuje ve vizuálních orgiích nemajících takřka konkurenci.

   
Logan | 6.5.2013 22:41

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
V roce 2077 je planeta Země takřka neobydlená. Před desítky let k nám vtrhli vetřelci. Nejdříve fikaně zničili kus Měsíce, což vyvolalo mohutné vlny tsunami a jiné přírodní katastrofy. Když bylo lidstvo oslabeno, zaútočili mimozemské vojenské síly. Lidé se pochopitelně bránili, nasadili atomovky a vyhráli. To vše za cenu zamoření zemského povrchu. Většina přeživších lidí byla přemístěna na jeden z měsíců Saturnu zvaný Titan s mezipřistáním na umělém tělese Tet, obíhajícím na orbitě Země. Na Tet se nachází i velitelství dvoučlenných jednotek, které jsou určeny k dohledu nad čerpáním vody ze světových moří. Jednu takovou jednotku tvoří technik Jack Harper a jeho řídící pracovnice Victoria. Žijí spolu vysoko v oblacích v proskleném, luxusním domě a jejich pobyt na Zemi se jim pomalu, ale jistě krátí. Jack každý den vyráží do terénu a opravuje hlídače, tedy létající droidy, kteří chrání mohutné čerpací hydrověže. Protože se po planetě potulují i skupinky přeživších vetřelců, kteří hlídače sestřelují, má o práci postaráno a nejednou mu jde i o život. Jackovi byla jako každému technikovi před jeho misí vymazána paměť, přesto ho ve spánku trápí podivné sny z jeho minulosti. Skoro idylka mizí v okamžiku, kdy z nenadání spadne na Zemi vesmírná loď, ze které Jack zachrání astronautku, jejíž tvář zná ze svých snů. Nálezem Julie, jak se mu žena představí, nabírá jeho už tak dřímající touha po poznání na rychlejších obrátkách, stejně tak jako budoucí události. Po jedné nevydařené akci jsou Jack i Julia zajati skupinou vetřelců, a když se probere v jejich podzemním sídle, čeká na Jacka jedno zásadní odhalení, které fatálně otřese s jeho názorem na to, co byla, co je a nejspíše i co bude. Po ověření pravdivosti zjištěných informací Jack neváhá a naplánuje akci, která mimozemšťanům jednou pro vždy ukáže, do koho že se nemají pro příště navážet.

Režisér snímku Joseph Kosinski již ve svém předešlém snímku TRON: Legacy dokázal, že mu sci-fi filmy s vytříbenou vizuální formou vyloženě jdou. Ne jinak je tomu i u Nevědomí. Futuristická estetika a výtvarno jsou nápadité, velmi povedené a jsou nejvýraznější součástí filmu, zejména jeho první poloviny. Široké záběry na zpustošený zemský povrch a futuristické stavby způsobují pocity stísnění stejně jako dech beroucí okouzlení. Na hrdinu čekají dva zásadní zvraty a oba se mohou směle postavit vedle pointy z Planety opic nebo třeba 2001: Vesmírné odysey. V ději jsou sice nějaké nelogičnosti, nejasnosti a chyby a postavy se občas zachovají nesmyslně, ale není to nic tak hrozného, aby to mohlo pokazit celkově pozitivní dojem z filmu.

V první půlce si snímek vystačí s Tomem Cruisem v roli Jacka a britskou herečkou Andreou Riseborough, k nimž se pak přidá Ukrajinka Olga Kurylenko. Cruise dokazuje, že s věkem opravdu zraje jako víno a jeho šaškárny z dob Top Gunu či Koktejlu jsem mu už odpustil. Dámy jsou také v pohodě a rozhodně se nemusí za své výkony stydět. V polovině se do týmu ještě přidají standardní Morgan Freeman a zajímavý Dán Nikolaj Coster-Waldau, který ale moc prostoru nedostal.

Povedený je také soundtrack, za který stojí Anthony Gonzalez, M83 a Joseph Trapanese, a který v mnoha momentech zejména v těch syntetizátorových dýchá ozvěnou 80. let, přičemž takovéto retro mi ke snímku se sci-fi tématikou vyloženě pasuje.

Snímek Oblivion (Nevědomí) je audio-vizuální pastva pro oči a uši. Jde o sci-fi s hlubší myšlenkou, dobrými hereckými výkony a sladko kyselým koncem. Na velkém plátně vynikne dokonale, ale jistě se později neztratí ani na televizní obrazovce


- staka -