Hodnocení Sinister (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.8.2015
john connor | 9.8.2015 04:52

Balení  
Klasická slim amaray krabička, ale to je přesně to co se mi líbí. Po letech sbírání steelbooků je amaray moje nové číslo 1

Video  
Video kvalita je na velice dobré úrovni a jsem s ní celkově velice spokojen. Nezachytil jsem přítomnost vad.

Audio  
Audio kvalita je na velice dobré úrovni a jsem s ní celkově velice spokojen. Hodnotím pouze originální zvukovou stopu.

Bonusy  
Vždy potěší pokud je obsažen nějaký ten zajímavý bonus, ale zatím nebyl čas se na všechen v klidu podívat.

Verdikt
Musím říct, že jsem s tímto vydáním opravdu velice spokojen a rád jsem zařadil tento titul do své kolekce.

   
Uživatel z e-shopu Vaclav M. | 8.3.2015 20:55

Balení  
plastova krabicka,dvd s potiskem predni strany

Video  
video v kvalite dvd

Audio  
zvuk 5+1-ktery vyzaduji pro sestavu domaciho kina

Bonusy  
nezajimaji mne

Verdikt
pekny ducharsky film-pekne efekty,lekave sceny,napeti a strhujici dej

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 7.4.2013 12:45

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Dobrý film. Napětí, efekty. Celý film se odehrává převážně ve tmě a záběry pohyblivé kamery jako třeba u REC. Trochu mi to vadí, ale to je věc názoru. Tento film zařadím do své filmotéky. Těším se na další filmové novinky FILMARENY.

   
Tom Hardy | 29.3.2013 23:11

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Každý spisovatel to zná: Tvůrčí blok je nebezpečná věc, dvakrát tolik, pokud jste kdysi zazářili. Ellison se živí tím, že píše o brutálních vraždách. A skutečný hit napsal už dávno. Nastěhuje se proto se svou rodinou do domu, kde se odehrál zločin a brzy dojde k nečekanému odhalení: Najde na půdě staré filmové pásy, na nichž je nejen vražda z onoho domu, ale i jiné zločiny. Tím spustí v domě teror.

Sinister má sympaticky jednoduchý základ, na který režisér Scott Derrickson (výborné V moci ďábla) postupně věší korálky strachu v podobě gradujícího napětí. Pomáhá si nejen zmíněnými nalezenými pásy (moc toho na nich není vidět, ale o to více se umí zarýt pod kůži), ale i poměrně originálním vývojem děje. Tohle je zkrátka poctivě udělaný horor, který si raději pusťte odpoledne. V nočních hodinách hrozí panika a insomnie. Po skončení filmu se ve svém domě rozhodně nebudete cítit bezpečně.

Sinister byl natáčen na digitální HD kamery, díky čemuž jde o možná nejtmavší film, jaký kdy na Blu-ray byl. Černá je tu opravdu ultračerná, takže ve filmu - a to myslím neironicky – ani nemohli hrát černoši. Nebyli by 100% vidět, neboť i rozsvícený pokoj tu vypadá jako temný sklad drogového dealera. Jde každopádně o tvůrčí záměr a celku ve výsledku slouží, napětí je tu skutečně na každém kroku. A samotná sytost barev a ostrost obrazu (když má být) je jednoduše perfektní. Každopádně se nedivte, že třeba dobrou třetinu toho moc neuvidíte. Není to problém přepisu, ale úmysl tvůrců. Ani zvukově vás snímek nezklame, což se bohužel nedá říct o zpracování disku. Statické menu, ani jediný bonus. A to přitom v zahraničí Blu-ray disk disponuje dvěma audiokomentáři, sérii vystřižených scén a dvěma dokumenty. Zcela právem se můžeme cítit ochuzeni. Místo holátka jsme mohli dostat mnohem lepší kousek.

Takže koupit, či nekoupit? Jsem na vážkách. Film sám o sobě je v dobré technické kvalitě, ale za pětistovku se podobná osekávačka rozhodně nevyplatí. Počkal bych, až cena o něco klesne.