Hodnocení Červená světla (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:7.4.2013
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 7.4.2013 12:54

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Skvělý film. Napětí, efekty. Dobré herecké obsazení, skvělý dabing. Tento film rád zařadím do své filmotéky. Více takových skvělých filmů v nabídce FILMARENY.

   
Logan | 30.3.2013 22:54

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Doktorka Margaret Mathesonová a její asistent Tom Buckley sice oficiálně pracují na univerzitě na katedře psychologie, ale v rámci vedlejší činnosti objíždějí různá místa, kde jsou hlášeny výskyty paranormálních jevů a snaží se nalézt jejich reálnou podstatu, což se jim zpravidla daří. Jednou odhalí holčičku, které není spokojená s novým bydlením a tak „straší“ rodiče, jindy zas falešné médium či mentalistu podvádějící lidi pro peníze. S každým rádoby nadpřirozeným prvkem či parapsychologií se dosud rázně vypořádali. Nyní se jim však objevil protivník z jiného těsta. Do města se po třiceti letech vrátil Simon Silver, slepý senzibil obklopený až legendární aurou tajemství. Silver se stáhnul do ústraní poté, co při jeho vystoupení záhadně zemřel novinář. Zatímco Margaret se Silverovi věnovat nehodlá a to z osobních důvodů, Tom ho bere jako výzvu. Snaží se ze všech sil dokázat, že je Silver jen dalším z řady podvodníků, který pouze velmi zdatně manipuluje s myslí diváků. Poté, co je Margaret nalezena mrtvá, stává se Simon Silver pro Toma doslova posedlostí. To, jak se mladý vědec plete senzibilovi stále pod nohy, rozpoutá mezi oběma muži regulérní válku, která vyvrcholí při Silverově závěrečném, šokujícím vystoupení. Při vystoupení, při kterém se hlavně Tomovi dostane jednoho velkého odhalení.

Snímek Červená světla je krásnou ukázkou toho, čemu se říká mysteriózní thriller. Předností je vskutku originální námět a zpracování, během kterého si divák vlastně není až do konce jistý, jak to s těmi nadpřirozenými jevy a silami vlastně je. Nevíme, jestli sledujeme thriller o lidech, kteří předstírají, že tyto schopnosti mají a o lidech, kteří je odhalují anebo film o skutečných parapsychologických silách. Film disponuje dostatečně zajímavou atmosférou, silnými hereckými výkony a konečně i tou „velkou“ pointou. Přesto tempo snímku, zejména ve druhé půlce, malinko drhne a ono závěrečné odhalení je na konci zbytečně polopaticky vysvětlováno.

DVD Červená světla vyšlo v České republice v distribuci společnosti Hollywood C.E. S.R.O. Disk obsahuje přímo až burácivý anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Obraz je dostatečně ostrý se sytými barvami. Formát obrazu je 16:9 (1,78:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Martin Sobotka - Cillian Murphy (Tom Buckley), Zlata Adamovská - Sigourney Weaver (Margaret Mathesonová), Andrea Elsnerová - Elizabeth Olsen (Sally Owenová), Libor Hruška - Toby Jones (Paul Shackleton), Jaromír Meduna - Robert De Niro (Simon Silver), Petra Hanžlíková - Joely Richardson (Monica Hansenová), Jan Šťastný - Leonardo Sbaraglia (Leonard Palladino), Jitka Moučková - Jeany Spark (Traci Northropová), Radek Kuchař, Bohuslav Kalva, Milan Slepička, Regina Řandová, Tereza Chudobová, Jiří Prager, Jana Páleníčková, Terezie Taberyová, Jakub Saic, Michal Holán, Bohdan Tůma a další.

Produkce: Zuzana Špeciánová
Překlad a dialogy: Ivan Kotmel, Agentura K
Zvuk: Miloš Sommer
Režie: Martin Těšitel
Vyrobilo: Studio Soundwave pro Hollywood Classic Entertainment 2013

- staka –