Hodnocení Neobyčejný život Timothyho Greena (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:26.3.2013
Uživatel z e-shopu slunicko16 | 26.3.2013 17:07

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Dojemný příběh, o touze po dítěti, který dojme i pohladí. O naději a víře překonávající nepřízeň osudu. Především o tom, že mnohá přání mohou být vyslyšena a že splnění snů může přijít z míst, ze kterých bychom to nečekali a ve chvílích, kdy přestáváme věřit, že nic není nemožné.

   
Logan | 24.2.2013 21:28

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Manželé Jim a Cindy Greenovi žijí v malém americkém městečku Stanleyville. On pracuje v továrně na tužky a Cindy provádí v muzeu tužek. Moc by si přáli děcko, ale doktoři jim moc nadějí nedávají. Tak se jednoho večera opijí vínem a na papírky napíšou několik vlastností a věcí, které by jejich vysněné dítě mělo mít nebo vykonat. Papírky dají do krabičky a tu zakopají na zahradě. V noci pak přijde podivný lijavec a najednou se jim v domě objeví desetiletý kluk celý od bahna, který překvapeným manželům sdělí, že je jejich syn Timothy. Oba k němu od začátku cítí silné pouto a jeho slova potvrdí i díra na zahradě, kde před tím zakopali onu krabičku. Celé rodině i okolí ho představí jako svého adoptovaného syna, jen musí před všemi tajit, že Timothymu rostou na holeních zelené lístky, které budou pro budoucí děj zásadní. Nový syn jim postupně převrátí celý život na ruby. Jim i Cindy se vyrovnávají s komplexy, které si nesou z dětství, opráší své staré zájmy, které již opustily a stávají se dospělejšími a sebevědomějšími. Když začne Timothy postupně ztrácet lístky, je jasné, že se začnou opět věci měnit. Nic však už nikdy nebude, jako na začátku.

Neobyčejný život Timothyho Greena je překvapivě sympatická rodinná (v dobrém slova smyslu) komedie. Na diváky nečeká žádná šílená řachanda, neboť vtipná stránka filmu je taková nenásilná a spíše bublá pod povrchem. Fantastická zápletka okolo Timothyho původu je jen takové zajímavé oživení rodinného příběhu. Nijak zvlášť se nepitvá a důraz je kladen hlavně na vztahy mezi postavami a o jejich posunu k lepšímu bytí. Celý film má takovou pozitivní atmosféru. Nic zlého se tam neděje, když nepočítám několik dojemných scén v závěru. Samostatnou kapitolou je velmi zdařilý způsob nasnímání filmu. Děj se odehrává na podzim a je plný barev, hromad suchého šustivého listí a ještě teplého sluníčka. Některé záběry jsou až jako z impresionistických obrazů, což přispívá k příjemné podzimní melancholii.

DVD Neobyčejný život Timothyho Greena vyšlo v České republice v distribuci společnosti AQS, a.s. – divize Magic Box. Disk obsahuje povedený anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými, slovenskými a anglickými titulky. Obraz je čistý a plný sytých barev. Formát obrazu je 16:9 (1.85:1).

Na českém dabingu se podíleli: Lucie Benešová - Jennifer Garner (Cindy Greenová), Zdeněk Hruška - Joel Edgerton (Jim Green), Jakub Nemčok - CJ Adams (Timothy Green), Zbyšek Pantůček - Common (Cal), Hana Krtičková - Rosemarie DeWitt (Brenda Bestová), Zdeněk Maryška - David Morse (James Green St.), Bohdan Tůma - Ron Livingston (Franklin Crudstaff), Anna Jurková - Odeya Rush (Joni Jeromeová), Miroslav Saic - M. Emmet Walsh (strýc Bub), Hana Talpová - Lois Smith (teta Mel), Zuzana Skalická - Shohreh Aghdashloo (Evette), Antonín Navrátil - Steve Coulter (Marty Rader), Blanka Zdichyncová - Dianne Wiest (paní Crudstaffová), Bedřich Šetena, Michal Gulyáš, Radek Hoppe, Otto Rošetzký, Ivan Jurka, Miriam Chytilová, Simona Vrbická, Marianna Jurková, Petr Hais, Jáchym Rainisch a další.

Překlad: Stanislav Jelínek
Zvuk: Michal Vašica
Výsledný mix: Shepperton Studios – Londýn
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Miriam Chytilová
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2012

Bonusové materiály tvoří:
- Vynechané scény (s českými titulky). Je dobře, že byly tyto scény vystřiženy, protože jejich ponechání by úplně změnilo silné vyznění snímku

- hudební videoklip „The Gift“ od Glena Hansarda

- staka –