Hodnocení Doručovací služba čarodějky Kiki (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:21.4.2013
Uživatel z e-shopu mardol78 | 21.4.2013 10:27

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Krásná pohádka pro děti i dospělé ,nádherná hudba a celé zpracovaní,jako ostatní kreslene jap.pohádky od stejného autora.doporučuji Ponyo a Můj soused totoro

   
Logan | 13.2.2013 18:50

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Malá třináctiletá čarodějka Kiki, chce dokázat okolí, že už je skoro dospělá. Vezme si mluvícího černého kocoura Jiji, létající koště a vyrazí do světa. Když už se v jednom městě usadí, musí se sama začít něčím živit. Vybere si tedy, co se vyloženě nabízí a co jí jde dobře. Začne létat profesionálně, protože si založí doručovací službu. Seznámí se s brýlatým klukem, neustále jezdícím na kole... a to je asi tak o ději vše, ale v dobrém.
Japonské animované filmy jsou světem, který se řídí vlastními pravidly. Přesto je mnoho těch, které jsou pochopitelné i pro západního diváka a mnohdy jsou tyto anime snímky kvalitnější než hollywoodská produkce. Toto je i případ Doručovací služba čarodějky Kiki režiséra Hayao Miyazakiho (např. Cestě do fantazie, Princezna Mononoke) z roku 1989. Snímek je primárně určen dětem, ale rozhodně se mu nemusí vyhýbat ani dospělí. Příběh čarodějky Kiki je sice jednodušší, ale to v žádném případě nevadí. Děj pěkně plyne, bez rušivých elementů a náhlých zvratů. Film je milý, nekomplikovaný, laskavý a dává všem milovníkům fantazie nahlédnout za hranici všednosti. Při sledování snímku můžete odpojit mozek a jen se nechat unášet obrazy a představivostí tvůrců. Animace je starší, ale rozhodně ne špatná. Japonci to vždycky uměli. Třešničkou na dortu představuje postava kocoura Jiji, což je jedním slovem dokonalost a speciální pochvalu si zaslouží i hudba Joe Hisaishiho. Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Eiko Kadono.

DVD Doručovací služba čarodějky Kiki vyšlo v České republice v distribuci společnosti Hollywood C.E. s.r.o. Disk obsahuje obstojný japonský a český zvuk Dolby Digital 2.0. Film je podpořen českými titulky. Obraz je ostrý a plný barev. Ve filmu bylo údajně použito 462 barev. Formát obrazu je 16:9 (1.93:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Kristina Lukešová - Minami Takayama (Kiki), Klára Šumanová - Rei Sakuma (Jiji), Petra Hobzová, David Štěpán, Andrea Elsnerová, Jana Postlerová, Ludmila Molínová, Ivo Hrbáč, Pavlína Jurková, Monika Krátká, Lukáš Jurek, Otmar Brancuzský, Otto Rošetzký, Martin Janouš, Vladimír Fišer - (titulky) a další.

Překlad: Martin Tyrala
Dramaturg: Jiří Flígl
Mistr zvuku: Zdeněk Hrubý
Asistentka režie: Hana Somolová
Vedoucí produkce: Markéta Vyšínová
Vedoucí dramaturg: Alena Poledňáková
Vedoucí realizace: Vladimír Tišnovský
Dialogy a režie českého znění: Iva Valentová
Vyrobila: Česká televize 2012


- staka –