Hodnocení ZKROCENÁ HORA + kniha Zkrocená hora jako DÁREK (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 11 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:30.5.2015
MarcX | 30.5.2015 10:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický amaray s potiskem, vycházejícím z oficiálního plakátu snímku, na němž se nachází hlavní představitelé, Heath Ledger v roli Ennise Del Mara a Jake Gyllenhaal v roli Jacka Twista. Na přebalu lze nalézt taktéž český název filmu a informaci o tom, že snímek získal 3 Oscary vč. toho za nejlepší režii roku 2005. Vnitřní strana nenabízí žádný motiv a je čistě bílá. Potisk blu-ray disku kopíruje artwork obalu. Hodnocení 3/10.

Video  
Snímek disponuje obrazovým formátem 1,85:1, v němž byl původně natočen a nedochází tak k žádné kompresi obrazu, kvalita videa je nicméně slabší, a to zejména kvůli mnohdy máznutým scénám, což je zde hlavním záporem. Hodnocení 5/10.

Audio  
Originál: DTS-HD Master 5.1, český dabing: DTS-HD Master 5.1. Zvuk velmi kvalitní a na vysoké úrovni. Kolísavost úrovně hlasitosti při střídání dialogů a hudby je u tohoto snímku v naprostém pořádku a neruší. Hodnocení 9/10.

Bonusy  
U BD Zkrocená hora chybí anglická titulková podpora. Disk se pyšní 5 bonusy o celkové stopáži 00:47:04 hod., nicméně „pouze“ ve formátu SD 576i s českou titulkovou podporu. K amarayi je přiložena knižní předloha filmu. Hodnocení 4/10.

Verdikt
Celkové hodnocení 6/10. Průměrně zpracovaný Blu-ray disk. Výhodnost koupě: 1-100Kč = 90%, 101-200Kč = 70%, 201-300Kč = 50%, 301-500Kč = 10%.

   
Sdoom | 17.2.2015 02:15 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obyč balení se stejnými motivem na přední straně obalu a na disku. Docela pěkná je zadní strana obalu.

Video  
Obraz docela pěkný, ale už jsem viděl lepší. Barvy nejsou příliš syté a detaily nejsou nějak extra ostré. Průměr.

Audio  
Audio v pořádku v originální zvukové stopě, chválím i za HD master dabingu. Ovšem jako obykle zamrzí v lokální distribuci absentující anglické titulky. Měla by to být povinnost.

Bonusy  
Tři čtvrtě hodinky bonusů v SD kvalitě s českými titulky je velmi solidní nálož, která mi u tohoto filmu přijde akorát.

Verdikt
Oscarový film, který by neměl chybět ve sbírce. Já jsem měl velké štěstí, že jsem chytil za nízkou cenu edici s knihou. Víc už chtít nelze.

   
pipapaja | 22.11.2014 15:26 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický plast bez vnitřního artworku s potiskem disku stejným jako přední obal. Menu je statické, ale hraje k němu alespoň tématická hudba.

Video  
Na to že je to starší titul, tak obraz vypadá opravdu dobře a oproti dvd je velice znát zvýšení kvality.

Audio  
Obě stopy jsou v DTS což je hodně fajn a povedl se i český dabing, nehledě na to že saundtrack je opravdu povedený.

Bonusy  
Hodně bonusů s českými titulky, to je nadprůměr který bych u takovéhoto titulu nečekal, takže za to velká pochvala.

Verdikt
Zkrocená hora, na to že je to katalogovka se velice povedla a jsem rád že jí mám ve své sbírce, protože jde o nadprůměrný film.

   
Uživatel z e-shopu Lucie Š. | 7.9.2014 15:00

Balení  
Obyčejná modrá klasika,vcelku vydařený portrét dvou kovbojů velmi kazí až přepálený ořez snímku !!!!

Video  
Řekla bych,lehce nadprůměrný obraz u blu-ray disku,žádná velká pecka to není,ale slušný zážitek určitě sprostředkuje

Audio  
Doporučila bych určitě originál ,krásně zvýrazní vydařenou hudbu,která byla po zásluze odměněna Oskarem

Bonusy  
Bonusový materiál opatřený českými titulky je myslím velkým plus tohoto titulu,ne všichni jsme v angličtině zas až tak dokonalí...

Verdikt
Krásný příběh plný citů,úžasná krajina,perfektní výkony obou hlavních představitelů,knižní předloha jako bonus,není co dodat

   
ladynka | 25.8.2014 10:40 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obyčejná modrá krabička, vepředu na obale otravný pruh o oceněních, které film posbíral. Vnitřeb je bílý bez potisku.

Video  
Výrazný kvalitativní skok od dvd, hlavně patrný pří záběrech na krajinu (barvy, jas, kontrast). Výborný přepis bez kazů.

Audio  
Slušně poslouchatelná, byť nenápadná a jemně působící původní audiostopa v DTS 5.1, stejně jako přítomný český zvuk.

Bonusy  
Třičtvrtě hodina bonusů s českými titulky - nadprůměr. K vydání je ještě jako bonus přibalena kniha, podle jejíž titulní povídky byl film natočen.

Verdikt
Obyčejné balení v nadprůměrném přepisu a se solidním počtem bonusů s českou podporou. Plus vhodný bonusový doplněk - původní předloha v knižní podobě.

   
Aloman | 2.6.2014 13:31 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Kdyby tam dávali aspoň ty artworky dovnitř. Hned by to bylo o něčem jiném, ta bílá plocha je nudná a svádí k nějakému obrázku.

Video  
Obraz je kvalitní, žádné kazy a nečistoty se neprojevují, vše je v pořádku. Je to takový blu-ray standard.

Audio  
Originání stopa - anglicky DTS-HD Master 5.1 je povedená, to musím říct i o české stopě, která mě jinak většinou nezajímá.

Bonusy  
Tady mě čekalo docela překvapení, bonusy zde nějaké jsou, cca. 50 minit, což potěší, mají dokonce i jiné titulky.

Verdikt
Nádherný filmy. Je skvělé, že u nás vyšel. Video i audio je kvalitní, tento film si to zajisté zasloužil.

   
Dezz66 | 8.11.2013 10:04 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu kkosman | 11.10.2013 19:12

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tři Oscary (režie, scénář a hudba) a pět nominací na něj, čtyři Zlaté glóby, jeden Zlatý lev, jeden Felix (Evropská filmová cena) a dalších 88 ocenění pro romanci, ke které se ve své době potřebovalo vyjádřit hodně lidí. Láska dvou mladých kovbojů sice v roce natočení (2005) již nikoho nešokovala, ale i Hollywood dlouho odkládal realizaci „jednoho z nejlepších nenatočených filmů“. Stereotypů bylo zřejmě narušeno více, než by si jeden připustil. Pak se ovšem z něho stal kasovní trhák.
Je zbytečné se ptát, kolik by získal cen a kolik by se vybralo na vstupném, kdyby hlavními postavami byli pěkně tradičně muž a žena. Diváci se evidentně bavili, Jake Gyllenhaal a Heath Ledger zvítězili na výročních MTV Movie Awards v kategorii nejlepší polibek a v on-line anketě LOVEFiLM.com dokonce brali titul nejlepšího filmového polibku všech dob. Magic Boxu patří uznání za lokální blu-ray edici s kompletní českou podporou, sice v plastu, ale v tom nejkvalitnějším s embosovaným logem. Kvalita obrazu a zvuku je nadprůměrná a všechny bonusy (47 minut) mají titulky, dokonce i trailer. Film * * * * Blu-ray * * * * 1/2

   
Jajabar | 20.8.2013 15:52 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický modrý amaray bez vnitřního artworku a s klasickým obrázkovým menu. Potisk nosiče kopíruje přední stranu obalu. Magic Box se v tomhle už nesnaží.

Video  
Myslím, že obraz vypadá velice dobře. Ostrost obrazu i drobnokresba stejně jako barevné podání mě potěšilo. Obraz je čistý bez jakýchokoliv nečistot a nebo filmového zrna. Je ve formátu 1,85:1 a nejedná se v žádném případě o ořez. Prostě dobrá práce.

Audio  
Obě stopy mají kvalitu ve formátu DTS HD Master Audio 5.1 a velice poslechově dobrou. I dabing mě velice překvapil, protože je dobře srozumitelný.

Bonusy  
Když se chce všechno jde. Přestože jde o disk vytvořený pro český trh a proto bych u něj očekával absolutní absenci bonusů, tak musím s radostí konstatovat, že zde bonusy najdeme. Sice jsou jen v SD kvalitě, ale s českými titulky. Dokonce ani jiné titulky nejsou k dispozici. Nejsem si jistý, ale myslím, že bonusy byly převzaty s edice dvd.

Verdikt
Rozhodně kvalitní a navíc oscarový film se skvělým hereckým obsazením. Po technické stránce rozhodně dobře odvedená práce na již 4 roky starém snímku (v zahraničí vyšel film již v roce 2009).

   
Uživatel z e-shopu koldinsky75 | 27.5.2013 10:07

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Opět skvělý film, který přišel na nosič BR. Film aréna dokazuje svojí pružnost při nabídce filmůna BR.
Jsem rád, že si mohu doplnit svojí kolekci BR filmů.

   
Roman | 6.5.2013 15:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Vzhledem k tomu že tento film asi nebude v žádném případě pro každého,tak jsem se tomuto filmu nevyhnul,protože obsazení je skvělé a obraz a zvuk je doslova pastva pro oči a uši.Nádherné podání barev tento film vyzdvihuje.ale jak říkám téma není pro každého a proto záleží na každém jednotlici zda koupi či nekopit.