Hodnocení Můj soused Totoro (Film X) (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:22.11.2014
Mormenel | 22.11.2014 23:15

Balení  
- bez komentáře -

Video  
Obraz filmu je moc pěkny, neni moc poznat, že film je tak starý, možna trosku ostrost a vic barev chybi, ale jinak OK.

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
Bohuzel tento film Muj soused Totoro nema zadne bonusy,potesilo by aspon nejaky rozhovor s tvurci atd.

Verdikt
Miyazakiho příběh o dvou holčičkách, jejichž maminka leží v nemocnici, a ony zatím v novém domově objevují netušená tajemství, je skutečně zaměřen na nejmenší diváky, ale má co říct i dospělým. Zvláště v závěru se děj dramatizuje a nabývá na vážnosti, takže posledních 20 minut je asi nejsilnější pasáž srovnatelná s působivostí Princezny Mononoke

   
chipik | 21.8.2014 05:04

Balení  
Film Muj soused Totoro ma moc pekny obal v papirovem pouzdre.Takze pro sberatele DVD je to velky plus

Video  
Obraz filmu je moc pekny,neni moc poznat,ze film je tak stary,mozna trosku ostrost a vic barev chybi,jinak OK.

Audio  
Po zvukove strance je to spis normalni stereo,zadne zvukove efekty nejsou slyset,mozna v Japonstine je lepsi prostorovy zvuk.

Bonusy  
Bohuzel tento film Muj soused Totoro nema zadne bonusy,potesilo by aspon nejaky rozhovor s tvurci atd.

Verdikt
Tento kresleny Japonsky film neni spatny,zajimavy je zacatek,kdyz se tam rodinka v baracku zabydluje a pak objebi Totora.

   
Uživatel z e-shopu janproki | 27.8.2013 18:01

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Jedná se o krásnou a oduševnělou pohádku, kterou mohu opravdu vřele doporučit jak dětem tak dospělím (mnohem větší zážitek v originálním znění s českými titulky)

   
Logan | 24.2.2013 22:24

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Táta s dvěma dcerami se přestěhoval na venkov nedaleko Tokia, aby byli blíže nemocnici, kde je již delší dobu hospitalizována jejich maminka. Zabydlí se ve starém, rozlehlém domě nedaleko hustého lesa. Již při příjezdu děvčata v domě vyruší celé hejno podivných malých tvorečků. Zatímco starší Satsuke začne po pár dnech chodit do školy, čtyřletá Mei se dá do průzkumu domu a okolí. Při jedné průzkumné výpravě narazí na dvě zajícům podobných potvůrek. Při jejich sledování se zaběhne do lesa a tam uvnitř mohutného stromu kafrovníku objeví legendární hodné strašidlo Totoro, se kterým se spřátelí. Do svého tajemství zasvětí i sestru a prožijí spolu několik magických dobrodružství. Pak se však zdravotní stav maminky zhorší a vystrašená Mei za ní uteče z domova. Hledá jí celá vesnice, až musí na konec zasáhnout samotný Totoro.

Japonský snímek z roku 1988 si zachovává všechny styčné body tvorby režiséra Hayao Miyazakiho. Provedením je typicky japonské anime, přičemž působí svěže a uplynulé roky filmu nic neubírají na působivosti. Hlavní linie filmu je zamyšlením nad dětstvím a s tím spojenou bezbřehou fantazii a představivost, kterou si pan režisér uchoval do dnes. Povedená atmosféra snímku čerpá z magického realismu, řízlého japonským folklórem. Možná bych trochu zrychlil tempo, hlavně v první polovině, ale to bude asi záležitostí doby, kdy se ještě tolik nepospíchalo. Také toho Totora a jeho dvou malých kumpánů mohlo být více, protože jde o opravdu povedené postavičky a není důvod s nimi tak šetřit. Scény s Totorem jsou navíc většinou tak nějak absurdně komické, a že jich není víc, zamrzí. Co mě ale vyloženě štvalo a kazilo mi naplno si vychutnat magickou atmosféru snímku, byly japonské hlasy obou mladých dívek. U každého filmu sice preferuji originál, dabing nepoužívám a ještě ke všemu miluji japonštinu, ale u tohoto filmu jsem už váhal. Holky ve filmu vůbec nemluví, ale ječí. Zejména čtyřletá Mei se proječí celým filmem.

DVD Můj soused Totoro vyšlo v České republice v distribuci společnosti Hollywood C. E. s.r.o. Disk obsahuje s ohledem na dobu vzniku filmu obstojný japonský a český zvuk Dolby Digital 2.0. Film je podpořen českými titulky. Obraz je pěkný, ostrý a čistý. Formát obrazu je 16:9 (1.93:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Anna Marie Jurková - (Satsuki), Alena Kokrdová - (Mei), Jan Vondráček, Jana Postlerová, Jindřich Žampa, Jana Stryková, Renata Volfová, Zbyšek Horák - (titulky) a další.

Překlad: Martin Tyrala
Mistr zvuku: Petr Lenděl
Vedoucí produkce: Zuzana Trymlová
Dramaturgie: Jiří Frýg
Vedoucí dramaturg: Alena Poledňáková
Vedoucí realizace: Vladimír Tišnovský
Asistentka režie: Hana Somolová
Dialogy a režie českého znění: Jitka Vacková
Vyrobila: Česká televize 2012

- staka –