Hodnocení Záblesk slávy (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 5 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:3.4.2019
Uživatel z e-shopu ADRIAN K. | 3.4.2019 09:58

Balení  
The product is well prepared and contains various materials from the production. I really enjoyed watching it.

Video  
The video has excellent quality (1080p) and it's quite exciting to watch blu-ray version of this movie

Audio  
As usual sound effects on blu-ray version are so pleasant for the ears. You have the feeling that you are taking part in this movie

Bonusy  
For me the most important thing that should be included in blu-ray extras are deleted scenes/outtakes and gag reel and I am happy this movie has it.

Verdikt
I am so happy that I have decided to buy this movie in your shop (even though I am from Poland so I have to wait longer for the delivery)

   
gregg | 22.2.2016 20:04 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá plastová krabička, přebal s povedeným vnitřním artworkem, potisk disku jen s názvem filmu.....

Video  
Kvalita obrazového přepisu filmu je výborná, obraz je ostrý, barvy parádní, šum v obraze žádný. Spokojenost.

Audio  
Výborná je i originální anglická zvuková stopa, český dabing jsem nezkoumal, dávám přednost původnímu znění.

Bonusy  
Skoro dvě hodiny bonusových materiálů v HD rozlišení, bohužel bez českých titulků.......................

Verdikt
Povedený hudební film z prostředí černošské hudební scény 60. let. Poslední filmová role Whitney Houston.

   
fodopus | 5.12.2015 19:13 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Standardní modrý amaray. Uvnitř je artwork s hrdinkou, jejíž jméno je originálním názvem filmu - Sparkle.

Video  
Video hodnotím jako dokonalé. Od začátku, kde jsou záběry v tmavém klubu je znát, že obrazu celkem nic nechybí

Audio  
Audio je skvělé, zejména originální zvuková stopa. Podání písní je dokonalé, jenom škoda, že nejsou česky otitulkované.

Bonusy  
Bonusů je celkem mnoho, ale mluví tam jen malé množství lidí, nemají českou podporu a hodně se točí okolo Whitney Houston.

Verdikt
Film asi nebude pro každého. Jako obecnou výtku pro blu-ray edice společnosti Sony by uvedl nepochopitelná přelepka na obalu s informací o tom, že disk přehraje Playstation 3.

   
Uživatel z e-shopu janota | 9.2.2014 18:42

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
dobře herecky obsazený film, pocta W. Houston, určitě se na nej ráda po čase podívám

   
Tom Hardy | 20.3.2013 18:31 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Film Záblesk slávy zřejmě nebude pro českého diváka zdaleka tak atraktivní, jako pro americké publikum a možná je to škoda. Jeho středobodem je příběh tří sester, které hledají v šedesátých letech minulého století cestu k pěvecké slávě. V cestě jim stojí nejen jejich starostlivá matka (Whitney Houston), ale i samotné nástrahy hudební branže, kdy člověk velmi lehce sklouzne k drogám a během jedné chvíle spláchne celou kariéru do...

Což skutečně nezní dvakrát zajímavě. Těžko bude i v našich končinách někoho lákat skutečnost, že je snímek hereckým debutem Jordin Sparks (ta oslovila Ameriku v pěvecké soutěži “American Idol”). Dokonce i ty základní dějové body tupě kopírují běžná hudební dramata, kterých Hollywood vyprodukoval stovky. Záblesk slávy je nicméně zajímavý tím, že "běžným dramatem" je zhruba jen do poloviny. Pak jakoby změní hlavní hrdinku (i když je originálním názvem filmu dána od počátku) a roztáčí druhý plán. Tato "výhybka" je rozhodně osvěžující a člověk si díky ní nevychutná jen excelentně zachycenou atmosféru "černé Ameriky šedesátých let", ale i příběh, který v sobě skrývá víc, než je na první pohled patrné.

Extra zmínku si zaslouží nečekaně civilní a věrohodný projev Whitney Houston, jež se partu lehce despotické matky ujala s bravurou zkušené stárnoucí herečky. Záblesk ve tmě je tak potvrzením, že nás opustil nejen obrovský pěvecký, ale nepochybně i herecký talent.

Technicky jde přirozeně o vděčný film pro HD. Zakouřené kluby, potemnělé zkušebny, ale i prozářený byt zbohatlého přítele či světlem zalitý kostel. To vše vypadá po čertech dobře a ani jednou nebudete mít pocit, že vám něco zásadního uniká. Famózní je ale hlavně zvuk, kdy se písně přímo zarývají pod kůži. Je to vyloženě intenzivní zážitek, téměř koncertní.

Bonusů je na Blu-ray docela dost: Komentář režiséra, pocta Whitney Houston, dokumenty o natáčení a prodloužené hudební výstupy (vše prosto cz podpory). A přestože mě film bavil, bonusy mě moc nenadchly. V prvé řadě proto, že jsou "poznamenané" předčasnou smrtí Houston a téměř všechny se slily do oslavy její památky. V druhé je to i počtem zpovídaných - přestože film stojí na dobrém tuctu herců, v bonusech mluví možná tři + další tři lidi z týmu. Rychle se okoukají a po chvílí má člověk pocit, že vlastně stále jen opakují totéž.

Na DVD je bonusová nabídka chudší - najdete tam jen komentář režiséra a dva dokumenty.

Navzdory nezajímavým bonusům určitě stojí Záblesk slávy za pozornost, neboť podívaná je to více než zajímavá a kdo má rád hudební dramata, ten si vyloženě přijde na své. A ostatně i kvůli té Whitney stojí za to se na film podívat. Svůj part si dala opravdu s grácií.