Hodnocení Neváhej a zavolej ... (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:24.3.2013
Logan | 24.3.2013 14:24

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Lauren je tak nudná, že se s ní její přítel Charlie radši rozejde, což jí přinese řadu komplikací. Přišla o práci a navíc si musí najít nové bydlení. Osud jí zavane do bytu k svobodomyslné Katie, která sice oficiálně pracuje v čínské provozovně jako manikérka, ale po večerech si přivydělává telefonním sexem na erotických linkách. Přes počáteční neshody k sobě holky přece jen najdou cestu. Slovo dá slovo a rozjedou spolu vlastní business. Nechají si připojit pevnou linku, vyšperkují webovky, Lauren přidá do podniku své manažerské schopnosti a Katie zase zkušenosti. Dokonce si na krátkou chvíli najmou i zaměstnankyni. Jako erotické služby poskytující operátorky časem získávají na proslulosti a na nepřízeň platících klientů si rozhodně nemohou stěžovat. Do výkonné části na telefonním sluchátku se dokonce zapojí i do té doby prudérní Lauren. Holky si to užívají a nejen že najdou přátelství na celý život, ale světe div se, i pošramocené sebevědomí a novou šanci do budoucnosti.

Zápletka komedie Neváhej a zavolej je docela originální, ale je třeba upozornit, že to opravdu není film pro malé děti, protože velkou část snímku sledujeme a posloucháme vesměs oplzlé erotické hovory, během kterých si aktérky ani klienti servítky absolutně neberou. To v praxi znamená, že sprostých slov a slov spojených se sexem a masturbací, která je ve filmu i často provozována, je ve filmu přehršel, což může někoho pobouřit, ale aspoň to není klasická romantická komedie o nevinných poupátkách. Takových je na trhu dost. Kladem snímku jsou i příjemné a docela neokoukané herečky Ari Graynor a Lauren Anne Miller, mezi kterými navíc funguje fajn kamarádská chemie. V menších rolích „zákazníků“ se mihnou i Kevin Smith a Seth Rogen a kamarádského homosexuála zahrál si zde i Justin Long.

DVD Neváhej a zavolej vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje dobrý, pohodový anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými a anglickými titulky. Obraz je ostrý ve standardní DVD kvalitě. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Jolana Smyčková - Ari Graynor (Katie), Irena Máchová - Lauren Anne Miller (Lauren), Marek Holý - Justin Long (Jesse), Filip Rajmont - James Wolk (Charlie), Radana Herrmannová - Mimi Rogers (Adele), Zdeněk Mahdal - Don McManus (Scott), Jan Maxián - Mark Webber (Sean), Ladislav Cigánek - Lawrence Mandley (Henry) i Seth Rogen (Jerry), Kristýna Valová - Sugar Lyn Beard (Krissy), Milan Slepička - Steven Shaw (Morty), Veronika Kubařová - Martha MacIsaac (vězenkyně), Miriam Chytilová - Nia Vardalos (Rachel Rodmanová), Zbyšek Horák - Kevin Smith (taxikář + titulky) a další.

Překlad: Martin Massaniec
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Miroslav Vitvar
Dialogy a režie: Miriam Chytilová
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2013


- staka –