Hodnocení Pád Bílého domu (DVD)

Celkem hodnocení: 6 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:17.10.2016
Uživatel z e-shopu Viktor H. | 17.10.2016 13:32

Balení  
Super nepoškozeno a dobře moc dobře zabaleno

Video  
Kvalita

Audio  
Čistý zvuk jak má být

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Spokojen

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 16.5.2015 12:19

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.9.2014 07:56

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 14.8.2013 18:33

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Mike Banning bývalý šéf ochranky prezidenta Spojených států sice již několik měsíců pracuje v teple na Ministerstvu financí, ale stále by se chtěl vrátit na své původní místo. Jednoho dne dostane možnost. Bílý dům je napaden teroristy a prezident je držen jako rukojmí v podzemním bunkru. Mikeovi se během masivní přestřelky podaří do Bílého domu proklouznout. Jelikož o něm zločinci neví, začne jim s pečlivostí termita, nabourávat jejich zdánlivě neprůstřelný plán. Mike dokáže, že jako bývalému příslušníkovi Rangers, se mu žádný žoldák rovnat nemůže, a tak systematicky barák deratizuje od škodné. Hlavouni z Pentagonu, kteří by ho měli metodicky vést, jsou k ničemu a navíc se bude se muset vypořádat i se zrádcem z „vlastních“ řad. Není však nic, co by nezadržitelného Mikea mohlo zastavit. No, i když odtikávající odpálení všech amerických jaderných raket na americkém území by mohlo. Zrychli Miku, zrychli!!!

Americký akční film Pád Bílého domu režiséra Antone Fuqua jede podle standardního scénáře známého např. ze Smrtonosné pasti. Má však dva trumfy. Snímek se nebojí krve a násilí, což z filmu dělá zábavu pro chlapy a zejména v hlavní roli řádí Gerard Butler, který je v roli stoprocentně uvěřitelný. Film není rozhodně bez chyb, ale ty klady je rozhodně převáží. Navíc za to množství krvavých headshotů by se nemusela stydět lecjaká počítačová hra. Kdo filmu odpustí pár logických děr a americký patriotismus, určitě si snímek užije.

DVD Pád Bílého domu vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje burácivý a kvalitní anglický, český a maďarský zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Obraz je krásně ostrý, takže nic nebrání vychutnat si krvavé cákance v digitální kvalitě. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1). Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Filip Jančík - Gerard Butler (Mike Banning), Libor Hruška - Aaron Eckhart (prezident Benjamin Asher), Radana Herrmannová - Angela Bassett (Lynn Jacobsová), Pavel Rímský - Morgan Freeman (Martin Trumbull), Filip Švarc - Rick Yune (Kang), Jaromír Meduna - Robert Forster (Edward Clegg), Jakub Saic - Dylan McDermott (Forbes, titulky), Dana Černá - Ashley Judd (Margaret Asherová), Jakub Nemčok - Finley Jacobsen (Connor), Jitka Moučková - Radha Mitchell (Leah), Marek Libert - Cole Hauser (Roma), Petra Jindrová - Melissa Leo (Ruth McMillanová), Tomáš Juřička, Sabina Laurinová, Bohdan Tůma, Martin Zahálka, Milan Slepička, Stanislav Lehký, René Slováčková, Petr Neskusil, Ivana Korolová, Vojtěch Hájek, Jiří Schwarz, Ivo Novák a další.

Překlad: Jan Feldstein
Zvuk: Michal Černík, Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Dialogy: Alena Navrátilová
Režie: Martin Těšitel
Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové ve Studiu Budíkov pro Bontonfilm v roce 2013

- staka –

   
Uživatel z e-shopu radarebel | 14.8.2013 13:28

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Akcí našlapanej film.Hlavně počátek s letounem, který střílí do nevinných lidí je pořádná porce "šílené".Po prvotní akci malinko se dej roztáhne,ale tempo je docela udrženo.
Stačí mi dvd verze,i když bez jediného bonusu.
Zvukově dobrá pecka pro Vaše domácí kina.Poměrně slušný 5.1.zvuk i v CZ

   
Logan | 8.4.2013 18:25

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Pád Bílého domu

Mike Banning byl šéf ochranky prezidenta Spojených států amerických Benjamina Ashera. Mikea s prezidentovou rodinou pojí pevnější vztah než je jenom ten pracovní, bohužel s nimi byl i během dopravní nehody, když nešťastně zahynula První dáma. Po 18 měsících si prezident Asher kroutí druhé volební období a přeřazený Mike se zapracovává na ministerstvu financí, aby hlavě státu tragedii nepřipomínal. Budova ministerstva je naštěstí jen, co by kamenem dohodil od Bílého domu. Zrovna totiž eskaluje krize na korejském poloostrově a americký prezident přijímá na diplomatické návštěvě předsedu jihokorejské vlády. Všechny od prezidenta až po posledního člena tajné služby však zaskočí nenadálý útok hned na několika frontách. Co načal letecký útok shora, dokončili pěšáci a sebevražední atentátníci s podporou „falešné“ jihokorejské ochranky. Během 13 minut je vymalováno. Bílý dům je dobyt, neboli v hantýrce tajných služeb „Olympus padl“. Za pomoci zrádce se teroristé zabarikádovali v bunkru v podzemí Bílého domu s prezidentem a jeho nejbližšími spolupracovníky jako rukojmími. Požadavky jsou jasné. Stažení amerických vojenských sil z demilitarizovaného pásma mezi Korejemi. Během bojů se do „Domu“ naštěstí dostal i Mike. Jelikož zná interiér jako svoje boty, zorientuje se během nádechu a výdechu. Jakožto bývalému příslušníku Rangers mu korejští žoldáci nejsou moc velkým protivníkem, ale na jejich straně je jejich množství a zejména čas. Podaří se mu kontaktovat vojenské i civilní vedení záchranných operací v Pentagonu a podle jejich pokynů najde prezidentova syna, který se schoval kdesi v tajných chodbách, aby ho teroristé nemohli použít jako nátlak proti otci. Poté má Mike před sebou ještě záchranu samotného prezidenta. Za využití svých bojových schopností a ne zrovna ostýchavého stylu vyslýchání se probojovává temnými chodbami Bílého domu. Vše se však zkomplikuje, když vyjde najevo, že teroristům nešlo jen o stažení americké flotily a tanků, ale ve hře jsou i jaderné rakety nalézající se přímo na americké půdě. To už jde pak doslova o každou sekundu.

Snímek režiséra Antoine Fuqua (např. Slzy slunce, Training Day, Král Artuš) je moderní, akční, politický thriller. Dějově osciluje mezi Smrtonosnou pastí a libovolnou sérií seriálu 24 hodin. Tvůrci upustili od tradičních nepřátel v podobě Rusáků a arabů a vrhli na plátno zatím málo využívané, ale v těchto dne vrcholně aktuální severokorejské nebezpečí. První polovina filmu zahrnující útok na Bílý dům je opravdu dech beroucí. Útok je strhující a napínavý, nebojí se krve ani brutality. Pak tempo trochu zvolní, kdy společně s postavami poznáváme, co a kdo za útokem stojí. Ke konci se opět zrychlí, ale ne o moc. Přece jen jsou již všichni po té dlouhé noci unaveni. Souboje tělo na tělo a přestřelky v chodbách Bílého domu, jsou svižné, přesvědčivé a dostatečně „realisticky“ syrové, bohužel se mnoho z nich odehrává v pološeru, což poněkud snižuje jejich přehlednost. Jinak akce bylo dost a nuda se u mě nedostavila. Ve filmu je překvapivě i docela dost slovního humoru. Některé hlášky jsou opravdu vtipné, ale u některých si nejsem jistý, jestli je tak tvůrci původně zamýšleli, ale chci si myslet, že ano. Američanům rád odpustím i jejich tradiční patetický patriotismus. Nám by trocha toho vlasteneckého cítění jenom prospěla.

Aaron Eckhart je jako prezident Asher dobrý, i když nemá zase tolik prostoru, aby se prodal. Mikeova manželka Leah v podání Radhy Mitchell je ve filmu vyloženě navíc. Možná nám chtěli tvůrci ukázat, že je Mike taky normální chlápek. Stejně jim to nevěřím. Kang šéf korejských teroristů, zahraný Rickem Yune nijak nevybočuje ze zástupu podobných teroristických postav ve filmech nejen z posledních let. Neurazí, nenadchne. Angela Bassett v roli šéfky tajné služby je fajn stejně jako Morgan Freeman v roli několikahodinového prezidenta. Celý film tak stojí a padá s výkonem Gerarda Butlera v roli Mikea a musím říci, že se toho chlapík chopil se ctí. Jeho hrdina je právě tím přesně vyváženým mixem Johna McClanea a Jacka Bauera. Navíc je dostatečně fyzicky disponovaný, abych mu jeho ultimátní probíjení se levely Bílého domu naprosto věřil. Stačí k tomu přidat jeho charisma a těch několik trefných hlášek a máme tady sympatického drsňáka, kterého by si každý přál mít v bitce na své straně.

Samozřejmě je to pořád jen pohádka pro dospělé. Ale zábavná a krvavá. Nejde sice o žádné přelomové dílo, ale rozhodně nenaštve a pobaví. Butlera mám rád, a i proto jsem z kina odcházel víceméně spokojen.



- staka -