Hodnocení Hostitel (DVD)

Celkem hodnocení: 11 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:23.4.2017
Uživatel z e-shopu jirilex | 23.4.2017 10:16

Balení  
Zabaleno pěkně v bubliknách, dopraveno bez jediného šrámu a v originálním balení. S balením nemám problém.

Video  
I přesto, že film nebyl o efektech, autoří se nemohli vyhnout příležitostným efektům. Přecijen se vše odehrávalo v budoucnosti. Nejvýraznějším efektem a možná i jediným náročnějším byl efekt samotné Duše, kterým se autoři několikrát pochlubili.

Audio  
Film je už dnes poměrně starý a přiznám se, netušil jsem odkud je ten hit, který přivítá hned na úvodním menu. I samotná doprovodná hudba je dobrá, uklidňující. Hudba dobrá.

Bonusy  
Na bonusy jsem se nedíval. Takže ani nebudu hodnotit. S filmu byl člověk tak pohlcen, že po shlédnutí měl člověk plnou hlavu jiných věcí.

Verdikt
Film dost dobrý. Vlastně až přehnaně ideologické scifi. Hodně dobře poukazuje na základní lidské chyby, chyby v povaze a chyby, které nám pomohli v historii přežít. I závěr filmu přišel s tím, že úplně zanevřít na ně lezle. Jen mě mrzí, že nám více neukázali život těch duší a většina příběhu se odehrávala jen v úkrytu lidí.

   
Uživatel z e-shopu Hana Š. | 13.4.2014 14:55

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu janpour | 22.2.2014 10:18

Balení  
Balení filmu Hostitel je klasický plastový dvd obal, vzpředu s fotkami hlavních hrdinů, vzdadu klasický popis. Uvnitř přes celou plochu je fotka "hledačů" zbylích lidí.

Video  
U filmu Hostitel je ztvárněla dokonalá vize země do invazi vesmířanů tzv. hostitelů, kteří se vpraví do těla lidí a pak žijí jejich život. Na DVD velice pěkné.

Audio  
Audio stopáž dokresluje ve fimlu Hostitel pocity beznaděje i lásky hlavních hrdinů filmu, kteří jsou vrženi do nelítostné hry o přežití.

Bonusy  
Na DVD disku filmu Hostitel jsou jako bonusy "poue" vystřižené scény, ale i tak vystřižené scény vždy ajko bonus velice potěší!

Verdikt
Teto sci-fi o invazi jiných bytostí na zemi mě velice překvapilo jak svým zpracováním tak skvělým příběhem o lásce, porozumění s heslem "lidi jen tak nedostanete". I když o podobných invazích do těl lidí již tu bylo více filmů, tento je pro mě na jednom z prvních míst.

   
Uživatel z e-shopu Petra P. | 2.2.2014 20:18

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
2mig1 | 15.1.2014 23:22

Balení  
klasika, která nenadchne a zároveň neurazí, přebal graficky zachovává vzhled plakátu, nic víc, nic míň

Video  
obraz čistý, plynulý, což se cení, jemně zastřený, podporující atmosféru filmu. co se obrazu týče, dívá se na film dobře.

Audio  
přestože se nejedná o nějakou zběsilou akční jízdu, zvuková stopa překvapivě málo využívá efektový reproduktory. jinak zvuk jasný, čistý.

Bonusy  
nejsem bonusový typ, razim heslo - život je moc krátkej na ztrácení času s bonusy, nějakou tu bonusovou výbavu disk obsahuje, takže pro milovníky daného se určitě něco najde:)

Verdikt
vydání samo o sobě spadá do příjemnýho průměru, což se nedá bohužel říct o vlastním filmu, respektive o jeho logice, která přímo úměrně odpovídá vzhledu a spisovatelskému umění stephenie meyer. herci nemají co hrát a jen pronášejí bezduché věty, takže vlastně ani nemá kdo přemýšlet nad tím, jak se vlastně mimozemšťani (duše?) dostali ne zemi a jak v čistě mírumilovným způsobem a bez zbraní ovládli celou planetu.

   
Uživatel z e-shopu Luci S. | 22.12.2013 21:45

Balení  
Takový standart. Nenadchne, ale ani nezklame. Klasika s obrázky herců, jako mnoho jiných dvd obalů..

Video  
- bez komentáře -

Audio  
Zvuk je dobrý, ale je to přece jen DVD, takže nemůžu srovnávat s blue ray filmy. Navíc když by se to pustilo přes bedny, tak je to zase o něčem jiném.

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
když jsem začala číst knihu, tak jsem ji nakonec odložila, jelikož mě nezaujala. Pak jsem se podívala na film a ten mě uchvátil, takže zvažuji znovu se kouknout na knihu.

   
Martin | 29.8.2013 18:46

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Celkově se mi film líbil, ale některé části, které v knize byly a ve filmu ne, mi tam scházely. Zahrály by tam svou roli a diváci by se více vžili do hlavních hrdinů.

   
Logan | 21.8.2013 17:58

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Poté co byla naše planeta napadena mimozemskou inteligencí, zavládl po celém povrchu klid a mír. Za cenu svobodné vůle, pochopitelně. Lidé se stali hostiteli vetřelčích mírumilovných parazitů. Ne všem pozemšťanům se to líbí a stáhli se do exilu, eventuelně do odboje. Jejich vyhledáváním se zabývají speciální mimozemští jedinci zvaní Hledači. Na útěku před většinou je také pozemšťanka Melanie, která již má v sobě parazita jménem Poutnice. V jejím případě, se ale obsazení těla úplně neujalo a obě vědomí spolu mohou komunikovat a dokonce spolupracovat. Melanie tak má výhodu před Hledači a Poutnice zase může porozumět lidským citům, zejména milostné lásce. A tato znalost se bude hodit, protože se Melanie stane součástí milostného trojúhelníku (přesněji tedy čtyřúhelníku). Melanie i Poutnice totiž mají jiného vyvoleného.

Snímek Hostitel je filmovou adaptací knihy spisovatelky Stephanie Mayer, která je zodpovědná za romantický výplach zvaným Twilight sága. Nejinak je tomu i v Hostiteli. Stalé jde o romantiku pro dospívající děvčata, tentokrát zabalená do hávu sci-fi. Ve filmu je mnoho nelogičností a nudy. Pochválit mohu snad jen Saoirse Ronan v hlavní roli a povedený hudební doprovod.

DVD Hostitel vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje kvalitní anglický a ucházející český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Obraz je víceméně v pohodě a dostatečně ostrý. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1).

Na českém dabingu se podíleli: Ivana Korolová - Saoirse Ronan (Melanie Stryderová / Wanda), Sabina Laurinová - Diane Kruger (Hledačka), Jaromír Meduna - William Hurt (Jeb), Jakub Nemčok - Chandler Canterbury (Jamie), Vojtěch Hájek - Max Irons (Jared Howe), Petr Neskusil - Jake Abel (Ian), Filip Jančík - Boyd Holbrook (Kyle), Jiří Schwarz - Scott Lawrence (doktor), Radana Herrmannová - Frances Fisher (Maggie), Jitka Moučková - Emily Browning (Wanda), Dana Černá, Marek Libert, Filip Švarc, René Slováčková, Petra Jindrová, Bohdan Tůma, Ivo Novák, Tomáš Juřička, Jakub Saic a další.

Překlad: Lidmila Hrůzová
Dialogy: Veronika Kernová
Zvuk: Michal Černík, Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Martin Těšitel
Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm 2013

Bonusové materiály tvoří:

- 4 vynechané scény (v originále s českými titulky)

25 %

- staka –

   
Uživatel z e-shopu knedlikova.d | 13.8.2013 10:10

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tento film se mi velmi líbil, mohu jen doporučit. Velká podobnost s Twilight ságou. Občas děj trošku vázne, ale jinak super film s dobrými hereckými výkony.

   
merkurtys | 8.8.2013 14:28

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tento film je o dívce která se stala obětí mimozemské rasy a jejím úkolem je zachránit hrstku přeživších , osudy všech přeživších jsou jenom na ní aby je zachránila. Doporučuji tento film mně se líbil akorát ten začátek byl trošku slabší.


Nechybí romantika, napětí , trocha akce

   
Logan | 1.4.2013 15:29

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Země byla plíživě napadena mimozemskými entitami v podobě tzv. Duší, které nejsou vidět, ale jakmile se vám dostanou do těla, potlačí vaši osobnost. Zcela ovládnou hostitelovo tělo a mysl, přičemž sdílí i jeho myšlenky a vzpomínky. Mimozemšťané přitom nejsou nějak moc násilničtí. Poté, co se usídlili v tělesných schránkách většiny světové populace, zavládl na planetě Zemi snad poprvé za dobu její existence celosvětový mír, byly vyléčeny nemoci a všichni bez rozdílu třídí odpad. Těch pár neosídlených jedinců, nazývaných „divocí“, se sdružuje ve skupinkách a skrývá se před Hledači, kteří, jak jinak, hledají dosud neovládnutá těla vhodná k ovládnutí. U pozemšťanky Melanie to proběhlo trochu jinak. Než byla lovci chycena a než jí byla do mozku zaseta Duše jménem Poutnice, prožila silné milostné vzplanutí k mladíkovi jménem Jared. A láska to je natolik silná, že její moci podlehne i Poutnice a nedojde tak k úplnému ovládnutí Melanieny mysli. Melanie tak má v hlavě dvě mysli, které spolupracují. Uprchne ze sídla mimozemšťanů a vydá se hledat svou lásku. V patách se jí však drží nejen lovci vedení blonďatou Hledačkou s tváří Diane Kruger, ale zápletku komplikuje i Ian, kterého si zase velmi oblíbila Poutnice poučená o tom, co je to láska.

Jak asi mnoho z diváků předem ví, je snímek filmovou adaptací knihy od spisovatelky Stephenie Mayer, která si vydobyla slávu a získala zástupy fanoušků za svůj předchozí pseudoupírský romantický počin. Z propagačních materiálů jsem se dokonce dozvěděl, že autorka knižní předlohy řekla, že „Hostitel je sci-fi pro všechny, kteří nemají rádi sci-fi,“ Tak to má pravdu. Stejně jako Twilight sága byla horor pro všechny, kteří nemají rádi horor. Cílová skupina je tím jasně dána, starší děti nebo mladší teenageři a to hlavně dívčího pohlaví. Protože vše se točí okolo jedné z nejsilnějších lidských emocí a tou je láska a na to děvčata slyší. Mládeži nevadí, že hlavní motiv je zoufale nepůvodní a invaze uchvatitelů těl byla zpracována již mnohokrát. Stejně jako v Twilight Sáze jde zase hlavně o milostný příběh, jenom je tentokrát prokládaný lepšími akčními scénami a je zabalený do hávu sci-fi. Navíc se zde mezi člověkem a mimozemšťany rýsuje i obdobný milostný trojúhelník jako byl mezi člověkem, upírem a vlkodlakem. No jo, co zabralo jednou, zabere i po druhé.

Nicméně když odhlédnu od všech negativ, která na filmu a vůbec celkové látce vidím a budu se snažit vcítit do těla a mysli 12leté holčiny, musím uznat, že film má u nich potenciál zabodovat. Je natočen moderním, svižným způsobem se silnou hlavní hrdinkou, zajímavou, i když již ošoupanou zápletkou a vůbec tím romantickým balastem okolo. Sám za sebe zase musím konstatovat, že měli tvůrci šťastnou ruku při castingu, neboť pro herečku Saoirse Ronan mám slabost již od thrilleru Hanna, kde byla sice o dost mladší, ale již zdatně nakopávala zadky agentům a špionům. Její výkon snímku jasně dominuje a holka se za něj nemusí vůbec stydět. Rozhodně umí hrát, jenom musí mít co. Také soundtrack není vůbec špatný.


- staka -