Hodnocení HLÍDKA V ARDENÁCH (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.11.2015
Uživatel z e-shopu pavel K. | 9.11.2015 10:16

Balení  
- bez komentáře -

Video  
neviděl jsem-dárek

Audio  
neviděl jsem-dárek

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 12.11.2013 17:16

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Kolem Vánoc roku 1944 je skupina šesti spojeneckých vojáků vedená seržantem Knottem umístěna na stanoviště v Ardenském lese. Rozkaz zní jasně. Obsadit strategický bod a monitorovat pohyb nepřítele. Na Němce vskutku narazí, ale jakoby na ně měl vliv čas zimních svátků klidu a míru. Místo k přestřelce dojde ke koulovačce. Při následné schůzce, kterou si vzájemní „nepřátelé“ sejdou, předestřou Němci Američanům svůj plán. Nechtějí bojovat, ale hodlají se vzdát. Celé to však musí se to vypadat, jako válečné zajetí, aby byli ochráněni příbuzní v Německu. Amíci s plánem souhlasí a se svou jednotkou dohodnou postup. Bohužel jednoho člena do svého plánu nezasvětili a to se záhy ukáže jako osudová chyba. Co měla být nevinná „šaškárna“, to se zvrtne v krvavý masakr.

Nevšední válečný snímek natočil v roce 1992 režisér Keith Gordon. Filmem přímo prosakuje jeho protiválečné poselství. Neobsahuje sice moc akčních scén, ale bohatě to vyvažuje zajímavou myšlenkou, podmanivou atmosférou i kvalitními hereckými výkony např. Ethana Hawkea, Petera Berga či Garyho Sinise. Některé scény jsou opravdu povedené a dokážou se na dlouho vrýt pod kůži.

DVD Hlídka v Ardenách vyšlo v České republice v distribuci společnosti AQS, a.s. – divize Magic Box. Obraz je ostrý a vyčištěný, ale občas je na něm znát rok výroby. Formát obrazu je 16:9. Zvuk je bez problémů, ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Radek Hoppe - Ethan Hawke (Will Knott), Petr Gelnar - Arye Gross (Stan Shutzer), Filip Švarc - Kevin Dillon (Mel Avakian), Ernesto Čekan - Frank Whaley (Paul "Táta" Mundy), Pavel Vondra - Peter Berg (Bud Miller), Marek Libert - Gary Sinise (Vance "Máma" Wilkins), Ladislav Županič - Curt Lowens (německý voják), Libor Terš - John C. McGinley (Major Griffin), Vladimír Kudla - Larry Joshua (Poručík Ware) a další.

Překlad: Tereza Teršová
Produkce: Alena Hradcová
Zvuk: Alexandr Vrbata
Dialogy a režie: Petr Švéda
Vyrobilo: Studio Bär pro MGM v roce 2007

Bonusový materiál tvoří vynechané scény s komentářem režiséra (v angličtině s českými titulky)

70 %


- staka –