Hodnocení Město nemrtvých (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:14.7.2014
Uživatel z e-shopu JAN T. | 14.7.2014 13:52

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Kateřina V. | 12.7.2014 16:37

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
tolki | 14.12.2013 19:00

Balení  
Klasický přebal DVD. Žádný vnitřní artwork nebo něco podobného.

Video  
Hodnotím jako lepší průměr. Co jiného se dá z DVD vymáčknout?:-)

Audio  
Dabing slušný, kvalita zvuku chvílemi pokulhává, ale to už jsem asi příliš velký detailista. Dávám proto lepší průměr za zvuk.

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Film bohužel není moc povedený, jeho provedení na DVD také ne. Nicmémě mám rád Lungrena, takže proto jsem tento film koupil a rád se na něj občas podívám.

   
Logan | 10.10.2013 16:26

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Zkušený žoldák Max je se svým týmem poslán do karanténní zóny kdesi v Asii. Z výzkumného střediska tam unikl smrtící virus a většinu obyvatel změnil v zombie. Max musí v tomto smrtícím prostředí najít jednu dívku Jude. Po dvou týdnech sice holku najde, ale v důsledku neustálých útoků nekonečné řady nemrtvých přijde o celý tým. Jude ho vezme k ostatním přeživším a přes určité počáteční neshody začne celá partička plánovat útěk z uzavřené oblasti.

Akční horor Město nemrtvých je naprosto přiznané „béčko“, které si nehraje na žádné vysoké umění, ale klade si pouze jeden cíl, a to pobavit. Docela se to i daří. Jde o koprodukci USA a Singapuru. Amíci dodali herce a asiati lokace a skutečně hordy nemrtvých. Některé scény jako by vyloženě vystoupily z počítačových her. Film má sice spoustu chyb jako např. příliš chaotickou kameru při akčních scénách, Dolph Lundgren v roli Maxe srandovně běhá, jako kdyby měl moc velké boty nebo ho hrozně bolely kyčelní klouby a občas také na pozadí projede autobus, ale na druhou stranu asijské vybydlené město plné nemrtvých má dobrou atmosféru, děj ubíhá svižně kupředu a příjemnou třešničkou na dortu je sci-fi prvek v podobě bojových robotů. Také musí pochválit práci kamery, která maskuje řadu jiných nedostatků. Je to sice trochu guláš, ale docela mě pobavil.

DVD Město nemrtvých, vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Obraz je sice ostrý, ale působí televizním dojmem. Formát obrazu je 16:9 (1.78:1). Zvuk je také naprosto standardní a nevím, co bych mu vytkl. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Pavel Soukup - Dolph Lundgren (Max), Aleš Procházka - Jef Pruitt (Smiley), Jakub Saic - David Field (Duke), Tomáš Juřička - Jen Sung (Elvis), Pavel Vondra, Zbyšek Horák, Veronika Mudrová, Tereza Chudobová, Pavel Vondrák, Andrea Elsnerová, Radek Kuchař a další.

Překlad: Lidmila Hrůzová
Produkce: Markéta Kratochvílová
Zvuk: Michal Černík a Matěj Večeřa
Dialogy a režie českého znění: Veronika Veselá
Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové ve Studiu Budíkov pro Bontonfilm v roce 2013

40 %


- staka –