Hodnocení OČISTA (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:29.8.2017
Uživatel z e-shopu Tomáš K. | 29.8.2017 12:13

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Sice hodnotím mnoha hvězdičkami, ale to jen řemeslnou stránku filmu. Děj samotný je tak drastický, brutální, perverzní a na hlavu postavený, že jsem měl chuť zvracet. Koupě tohoto filmu lituju. Debilita, co nestojí za zhlédnutí. Tvůrci by měli jít na léčení a veškerá jejich tvorba být zničena. Hawgh, domluvil jsem.

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 18.12.2014 16:34

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  

Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Uživatel z e-shopu Petr B. | 27.9.2014 17:42

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 1.1.2014 17:09

Balení  
Průměr

Video  
Obraz je ostrý, čistý a dokonale přehledný i ve tmavých scénách, kterých je ve filmu mnoho. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1).

Audio  
Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými a anglickými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Martin Sobotka - Ethan Hawke (James Sandin), Jitka Moučková - Lena Headey (Mary Sandinová), David Štěpán - Max Burkholder (Charlie Sandin), Ivana Korolová - Adelaide Kane (Zoey Sandinová), Ivana Milbachová - Arija Bareikis (Grace Ferrinová), Ladislav Županič - Chris Mulkey (Halverson), Ivan Jiřík, Veronika Veselá, Svatopluk Schuller, Ivo Novák, Jakub Saic, Zbyšek Horák a další.

Překlad: Eva Kalábová
Zvuk: Michal Vašica
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Veronika Veselá
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2013

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy

Verdikt
V blízké budoucnosti po jisté prodělané sociální změně se v USA podařilo nastartovat mimořádný hospodářský růst a takřka zlikvidovat kriminalitu. Má to však jeden háček a tou je tzv. Očista. Jednou ročně je na 12 hodin dovoleno vše. Občané si mohou od sedmi večer do sedmi ráno vybít nahromaděnou agresi. Od krádeže, rvaček, znásilnění až po vraždy. Na vše se vztahuje generální netrestnost. Jsou lidé, kteří se na tuto chvíli vyloženě těší a jsou lidé, kteří to berou jako nutnost. Někteří vyrážejí aktivně do ulic a někteří se zamykají doma. Jednou ze zamčených rodin jsou i Sandinovi. Jsou sice ve svém luxusním domě zabezpečeni nejmodernější technikou, přesto se však něco zvrtne. Syn Charlie do domu vpustí zakrváceného černocha a za okamžik je celý dům obklopen skupinou jeho „lovců“, kteří se domáhají své kořisti. Je jen otázkou času, kdy se jim podaří dostat dovnitř, přičemž teď už hodlají zabít všechny v domě. V momentě, kdy pro Sandinovi přichází domnělá záchrana, se ukáže, že na zdánlivě klidném a přátelském předměstí mezi bujela mezi sousedy závist, která má vyvrcholit právě tuto noc.

Zápletka snímku režiséra Jamese DeMonaco je svěží a zajímavá, přestože není moc logická. Nicméně se pohybujeme na poli hororu z budoucnosti a tyto logické úvahy nás nemusí trápit. Snímek má řadu kladů, jež vyvažují případná negativa. Jde zejména o přesvědčivé herce hrající postavy, které se většinou v rámci svého věku chovají uvěřitelně. Od začátku je poctivě budováno napětí. Násilí je zobrazováno dostatečně realisticky. Přestože lze snadno vysledovat starší inspirační zdroje, jde v rámci žánru rozhodně o nadprůměr.

65 %