Hodnocení Stážisti (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:14.5.2015
Uživatel z e-shopu eva.dolezalova | 14.5.2015 13:10

Balení  
skvele, super, parada! nevim, zda hodnotit obal nebo jak mi zbozi dorazilo, ale obji skvele:-)nemam zadne pripominky k baleni

Video  
za me jednicka s hvezdickou, super! opet bez pripominek, nemam k tomu co dalsiho dodat. dekuji a doporucuji!

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
celkove muzu film doporucit - je vtipny a vystihuje plne dnesni dobu zavislou na googlu:-). prijemna podivana na vikendovy vecer.

   
Uživatel z e-shopu Kateřina Z. | 24.12.2014 22:17

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
výborný film, stojí určitě za zkouknutí a rádi se k němu zase příště vrátíme

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.9.2014 08:48

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 29.6.2013 16:11

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Nerozluční kamarádi Billy a Nick jsou ostřílení prodejci, s letitými zkušenostmi, kteří dokážou prodat prakticky cokoli. Jednoho dne se však stanou oběťmi finanční krize. Společnost, pro kterou pracovali, byla zrušena a z nich se na prahu čtyřicítky stávají nezaměstnaní. Nick vezme podřadnou práci v prodejně matrací, ale dlouho tam nevydrží. Společně se přihlásí na letní stáž do megafirmy Google, na jejímž konci by mohla čekat stálá pracovní pozice v Google. Jsou přijati a zařazeni do týmu mezi ostatní průměrně dvacetileté cápky a cápkyně. Začíná souboj o vytouženou práci, kterou získá vítězný tým. Týmy musí plnit různé zadané úkoly, jejichž plnění je bedlivě sledováno personalisty. Přes počáteční přehlížení a pohrdání ze strany ostatních si Nick s Billym postupně vybudují jistou pověst a prokážou své nesporné kvality. Navíc z pozice starších sourozenců pomohou svým novým kamarádům překonat různé problémy pramenící z mládí, nezkušenosti nebo různých komplexů. Těsně před koncem stáže sice prohrávají, ale ještě mohou zabodovat ve finálním souboji týkajícím se prodeje. To by s trochou štěstí mohlo žebříčkem ještě trochu zahýbat.

Snímek Stážisti režiséra Shawna Levy (např. Noc v muzeu, Růžový panter či Ocelová pěst) je samozřejmě komedií. Hlavním iniciátorem vtipných situací je střet čtyřicátníků takřka nepolíbených moderní technologií s mladou generací s rozdílným přístupek k životu, vzdělání, práci apod. Jednou z výjimek je svým rozsahem sice krátký, ale vtipností výrazný výstup Willa Ferrella, který je sice úplně stejný (t.j. samolibý, arogantní, nechutný), jako v jiných filmech, ale to nevadí. Snímek obsahuje docela dost humoru a vtipu, aby si obhájil smysl své existence, a to se týká hlavně prvních dvou třetin. Vynikající je např. famfrpálový turnaj. Kladně lze hodnotit i fakt, že se tvůrci neuchýlili k vyprazdňovacím a jiným fekálním vtípkům, ale jde víceméně o humor na úrovni. Snímek sice není nijak zvlášť objevný, naopak je průhledný jak horská studánka, a to jak dopadne je divákovi jasné po pár minutách, přesto má film jakousi optimistickou a příjemnou atmosféru, podporovanou kvalitními hereckými výkony a již zmíněným nenásilným a většinou povedeným humorem. Nicméně v poslední třetině se humor ze snímku pomalu vytrácí a nastupuje moralita o důležitosti přátelství, o tom co je v životě zásadní a samozřejmě zlo, v podobě namyšleného podrazáka, je po zásluze potrestáno. Film obsahuje i dvě milostné linie. Jedná týkající se Nicka (Owen Wilson) je předvídatelná, ale pro příběh docela zajímavá. Druhá týkající se team leadera hraného Joshem Brenerem je naprosto mimo mísu, zbytečná a neuvěřitelná. Owen Wilson a Vince Vaughn, který se podílel i na scénáři, hrají dobře, sice v rámci svých zavedených škatulek, jak si je pamatujeme např. z Nesvadbových, ale pro tento film to stačí. Jak jsem řekl dříve, jde především o komedii a na tomto poli se snímku daří více než obstojně. Jo a samozřejmě film je jedna veliká reklama na Google.

Nakonec však musím říci, že nechápu, proč byl snímek pro kina nadabován. Cílová skupina diváků nejsou děti, které by měli problém se čtením titulků. Je sice pravda, že dabéři v čele s Ondrou Vetchým dabujícím Wilsona odvedli dobrou práci, ale to ať si distributoři nechají do televize případně na DVD. Originál je prostě originál a na ten se chodí do kina. V mých očích to snímku rozhodně uškodilo. Postavy několikrát ve filmu řeší různé přízvuky angličtiny, ale v dabingu to vyzní samozřejmě do prázdna. Z kontextu jsem zaznamenal i několik vtipů, které se překladem někam ztratily.


- staka -