Hodnocení Svobodná umění (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:23.10.2013
Uživatel z e-shopu ahsoc | 23.10.2013 11:59

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
hodně zvláštní film, hlavní hrdina nejen vzhledem, ale hlavně chováním, jako kdyby nebyl z této doby,
já jsem se tedy opravdu nenudil, po technické stránce navíc velmi dobré DVD...

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 29.7.2013 12:24

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Nuda, nuda, nuda a zase nuda... Tento film určitě nezařadím do své filmotéky. Dobré herecké obsazení i dabing, ale to jen to. Díval jsem se do konce, ale myslím, že prvních 10 minut stačí... Víc tento film nepotřebuje pozornosti.

   
Logan | 24.7.2013 18:21

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Svobodný Newyorkčan Jesse se bezcílně plácá svou existencí. Je mu 35, holka se s ním nedávno rozešla, práce taky asi nic moc. Ještě že má ty knihy, který hltá po stovkách. Jednoho dne mu zavolá profesor Hoberg z jeho alma mater. Hodlá odejít do důchodu a chtěl mít na oslavě svého bývalého oblíbeného studenta. Jesse ve svém stavu neváhá a na rozlučku přijede. Zde se seznámí s devatenáctiletou studentkou Zibby, která je na svůj věk intelektuálně vyspělejší a s Jessem najde ihned společnou řeč. Mezi oběma to jiskří po celou dobu pobytu, a když se Jesse vrátí do NY, píšou si obsáhlé dopisy. Navzájem se zasvěcují to literatury a klasické hudby, až už to Zibby nevydrží a pozve Jesseho, aby za ní přijel strávit nějaký čas. Poté bude nejenom Jesse stát před morálním dilematem a volbou, která může ovlivnit nejen jeho život.

Za snímkem Svobodná umění stojí Josh Radnor, známý jako Ted ze sitcomu Jak jsem poznal vaší matku. Ve snímku si zahrál rovnou i hlavní roli. Film je melancholický, občas úsměvný příběh několika postav různého věku. Svou atmosférou by se dal přirovnat k filmům Woodyho Allena. Příjemná je i Elizabeth Olsen v roli Zibbi a překvapivě i Zack Efron jako podivný mimoň Nat. Film sice nemá pořádný děj, ale když budete mít nostalgickou náladu, je film rozhodně dobrá volba, čemuž napomáhá i stylově padnoucí soundtrack.

DVD Svobodná umění vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm a.s. Disk obsahuje kvalitní anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Obraz je v pohodě, ale v posledních patnácti minutách sám od sebe tmavnul a zesvětloval, tak doufám, že to bylo pouze vadou jednoho DVD. Formát obrazu je 16:9 (1.78:1). Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Martin Písařík - Josh Radnor (Jesse Fisher), Andrea Elsnerová - Elizabeth Olsen (Zibby), Jan Vlasák - Richard Jenkins (prof. Peter Hoberg), Radek Škvor - John Magaro (Dean), Marek Holý - Zac Efron (Nat), Eliška Nezvalová, Dagmar Čárová, Dana Černá, Zuzana Skalická, Marek Libert, Tomáš Juřička, Jiří Prager, Irena Máchová a další.

Překlad: Jana Děžínská
Zvuk: Dušan Matuška
Produkce: Jana Trefná
Dialogy: Jana Dotlačilová
Dialogy a režie: Alice Hurychová
Vyrobila: Společnost SDI Media pro HBO 2013

- staka –