Hodnocení Útěk na svobodu (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:30.4.2016
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 30.4.2016 12:55

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 12.11.2013 16:40

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Jack Damson je muž, který miluje volnou přírodu a ke stejné lásce vede i své děti. Jednou se Jack se stejně ekologicky naladěnými přáteli dostane v chráněné oblasti do konfliktu s dřevorubci s těžařské společnosti. Dojde ke rvačce a Jack nechtěně zabije jednoho z dělníků, za což je odsouzen do vězení. Zatímco Jack sedí, stanou se jeho děti v lesích na kanadsko-americké hranici svědky vraždy, kterou spáchal zabiják Tommy, který se stará o svého retardovaného bratra Kennyho. V duchu rčení, „mrtvej svědek, dobrej svědek“ se pokusí Tommy děti umlčet, což se nezdaří a v hlubokých lesích začíná hra na kočku a na myš. O situaci se dozví i Jack, který využije příležitost a během práce uteče z výkonu trestu. V lese se vyzná lépe, než kdokoli jiný a role lovce a kořisti se postupně obracejí.

Dobrodružný snímek režiséra Damiana Lee obsahuje řadu logických chyb (např. retard Kenny se v lese orientuje stejně dobře jako zkušený zálesák Jack atd.) a bohužel i ne vždy přesvědčivé herecké výkony. Co se týče děje, nemohl jsem se místy zbavit dojmu již viděného. Na druhou stranu filmu přispívají krásné kanadské exteriéry. Sice jsem se vyloženě nenudil, protože se skoro pořád něco děje, ale ani mě to nijak zvlášť nenadchlo. Výsledek je na úrovni filmu na televizní sobotní odpoledne.

DVD Útěk na svobodu vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Obraz je v pohodě, se sytými barvami. Formát obrazu je 16:9 (1.78:1). Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině i češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými, slovenskými a anglickými titulky. Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Lukáš Hlavica, Jan Szymik, Igor Bareš, Marek Libert a další.

40 %


- staka –