Hodnocení NEOBYČEJNÝ ODD THOMAS (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:26.1.2015
Maniac | 26.1.2015 20:48

Balení  
Hodnotit DVD balení, to je jak nošení dříví do lesa. Prostě klasické balení, které nenadchne, ale ani neurazí.

Video  
Video samozřejmě na DVD v super kvalitě, ještě aby ne, takže u mě velká spokojenost. ................

Audio  
Klasika u DVD, zvuk 5.1 jak u originální stopy, tak české stopy. Na domácím kině, ale fajnové poslouchat.

Bonusy  
Bonusy taky fajnové, klasické jako u většiny jiných DVD. No i když je pravda, že už jsem dlouho neviděl na DVD jich tolik po sobě.

Verdikt
Na to jak je film všude hodnocen, mě se líbí, dobrá oddychovka, od které jsem nic závratného neočekával, ale nezklamala mě.

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.9.2014 08:44

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 6.10.2013 18:26

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Mladík se zvláštním jménem Odd Thomas žije v městečku Pico Mundo v jižní Kalifornii. Pro spoluobčany je trochu podivín, ale má k tomu dobrý důvod. Od malička totiž vidí mrtvé lidi. Ti za ním přicházejí, aby jim pomohl dořešit jejich záležitosti mezi živými. Nejčastěji ho vyhledávají oběti vražd. Odd taky intenzivně spolupracuje s místním šéfem policie, který je do jeho nadání zasvěcen a nijak o něm nepochybuje. Jednoho dne je však vše jinak. Kolem jednoho obyvatele se objevuje větší množství „bodechů“ zlověstných démonu, které vidí jenom Odd a o kterých ví, že se vyskytují u lidí, kteří mají mít něco do činění s násilnou smrtí. Nyní se po městě těchto démonu prohánějí stovky. Společně se svou přítelkyní Stormy, která také zná jeho tajemství, se Odd pouští do pátrání, aby tak předešel největšímu masakru v historii města. Ukáže se však, že proti němu stojí víc než jeden protivník a kolem nich se line syrný pach pekla.

Snímek je adaptací románu Podivný Thomas od úspěšného Deana Koontze. Režie se zhostil Stephen Sommers někdejší naděje Hollywoodu. Dějově by se dal snímek charakterizovat jako nadpřirozená detektivka s hororovými prvky. Film i kniha se odehrávají v rozmezí zhruba dvou dnů a tomu odpovídá i tempo děje. Pořád se něco děje a divák tak nemá moc času věnovat se různým nelogičnostem. Kvalitní podporu má snímek i v hereckém obsazení v čele se zajímavým Antonem Yelchinem v titulní roli, ale i třeba Willemem Dafoe či Addison Timlin v rolích vedlejších. Přes to, že jde o veskrze příjemný snímek, jsem se při jeho sledování neubránil pocitu, že jde o pilotní díl k televiznímu seriálu.

DVD Neobyčejný Odd Thomas, vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Obraz je bez problému, ve standardní DVD kvalitě. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1). Zvuk je také naprosto v pořádku. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Petr Neskusil - Anton Yelchin (Odd Thomas), Terezie Taberyová - Addison Timlin (Stormy Llewellynová), Jiří Plachý - Willem Dafoe (Wyatt Porter), Pavel Vondrák - Matthew Page (Harlo Landerson) + Kyle McKeever (Bern Eckles), Oldřich Hajlich - Nico Tortorella (Simon Varner), René Slováčková - Gugu Mbatha-Raw (Viola Peabodyová), Lucie Vondráčková - Melissa Ordway (Lysette), Veronika Mudrová - Laurel Harris (Karla Porterová), Zbyšek Pantůček - Shuler Hensley (Bob Robertson), Zbyšek Horák - Patton Oswalt (Ozzie Boone), Svatopluk Schuller, Jan Škvor, Ivo Novák a další.

Překlad: Jan Feldstein
Zvuk: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Dialogy a režie: Veronika Veselá
Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm 2013

60 %


- staka –