Hodnocení Nejvyšší nabídka (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:11.2.2015
Uživatel z e-shopu Bořivoj J. | 11.2.2015 19:33

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 23.3.2014 13:09

Balení  
Normální plastová krabička

Video  
Obraz je v pořádku. Je dostatečně ostrý a bez vad na kráse. Formát obrazu je 16:9 (1,78:1).

Audio  
Zvuk je čistý, ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Pavel Rímský - Geoffrey Rush (Virgil Oldman), Kateřina Lojdová - Sylvia Hoeks (Claire), Libor Bouček - Jim Sturgess (Robert), Jan Vlasák - Philip Jackson (Fred), Vladimír Brabec - Donald Sutherland (Billy Whistler), Milan Slepička, Kateřina Petrová, Zdeněk Mahdal, Klára Jandová, Apolena Veldová, Radana Herrmannová, Svatopluk Schuller, Jakub Saic, Otto Rošetzký a další.

Překlad a dialogy: Ivan Kotmel
Zvuk: Jiří Götz
Produkce: Leoš Lanči
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Režie: Jiří Balcárek
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Snímek italského režiséra Giuseppe Tornatoreho balancuje na pomezí několika filmových žánrů. Divák si není v průběhu jistý, zda sleduje film o umění, vztahové drama nebo podvodnický thriller. Na konečné stanovisko si musí počkat až do závěrečné pointy, která se sice dá odhadnout z náznaků již předem, ale cesta k ní je parádní. Všichni zúčastnění herci, v čele s vynikajícím Geoffrey Rushem, podávají přesvědčivé výkony. Lokace snímku mají zvláštní, podmanivou atmosféru, která je dokreslena všudypřítomným výtvarným uměním, kterým jsou hrdinové obklopeni. Důležitou roli na působivosti filmu má i hudební doprovod z dílny mistra Ennia Morriconeho. Na konci filmu se na malou chvíli s hlavním hrdinou podíváme i do Prahy, což potěší.

85 %